Satimiz 2020 senesinde tanıtılıyor, mekanizmasında daha önceki Apolloya göre 2mm kadar inceltilmiş olarak geliyor. Apollo modelinin aksine iç dekorasyon ay yüzeyi değil Alinghi takımının katamaranının (tf35) karbon desenelerine benzeyen laserle kesilmiş ve işlenmiş peteklerden oluşur. Kadran üzerinde ilk 4 ve 5 dakikayı ölçen regatta zamanını ölçen bir bölüm vardır. Alinghi sembolünün olduğu aliminyum disk saatleri ölçme görevindedir
Saat komple seramik, toka seramik, kayış rubber, çift yansıma önlemeli bombeli safir cam, superluminovalı takimetre, 50 metre suya direnç ( bu noktada güzel bir eleştiri yemiş farklı forumlarda, böyle su direnci mi olur tekne yarışları için diyenlere karşıt yorumlarda aslında teknede olanların suya düşmemesi gerektiği

Biraz mekanizmadan bahsedelim, mekanizma 1861 / 861 / Lemania 1873 baz temelinden geliştirmeler yapılan karbon ve bal peteği gravürleriyle el işçiliği ile sadece bu modele özgü farklılıklar gösterir. 48 saat güç rezervi sunan kalibresi 18 taş ve 21.000 frekansla çalışır.
Araştırmam sonucu Alinghinin Audemars Piguet ile bir çok model çıkardığını gördüm, güncel olarak da Tudor ile işbirliğine devam ediyor sanırım. Dövme karbonlardan bir çok farklı materyalde Ap ile çalışmışlar, Omega ile seramikte karar kılmışlar. Bu saatte beni çeken kırmızı renk seçimi, karbon detaylar, seramik kasa ve özel mekanizması oldu. Alinghi ve katamaran yarışlarını saatten yola çıktığımda öğrendim. Yani kısacası yarış stilinde yapılan hoş bir speedmaster, teknede ne kadar performans verir seramik bir saat onu görmek lazım

Fotoğraflar ;