TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Prospex SPB455 Kutu Açılışı

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Seiko Prospex SPB455 Kutu Açılışı

Mesaj Ergİn » 31 Ara 2024, 15:30

Hayırlı olsun, güzel zamanlar göstersin.
Kullanıcı avatarı
Ergİn

Mesaj ceviks » 03 Oca 2025, 12:44

guzel gorunuyor

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
ceviks

Mesaj Mtn » 20 Oca 2025, 13:21

Ergİn yazdı:Hayırlı olsun, güzel zamanlar göstersin.
ceviks yazdı:guzel gorunuyor

Sent from my iPhone using Tapatalk

Teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
Mtn

Mesaj sosyalcan » 24 Oca 2025, 19:47

Çok güzel saat güle güle kullanın..
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

Mesaj Mtn » 28 Mar 2025, 17:10

4 aylık kullanıcı güncellemesi yapayım.

-Bezel kenarlarına bir miktar pah yapılarak ışık yansıtıcılığı sağlanmış çok güzel olmuş. Bozuk para sırtı girintilerle güneşte sanki göz kırpıyor. Tabi bu pah kırılımıyla tutulacak yüzey daralmış, kavramadan ödün verilmiş. Bunu belirtmekte fayda var.

-Bileğimi salladığımda tokada şıngırdama oluyor. Nedenini anlayamadım, ek parçalar ve bunların birleşimlerinden geliyor olabilir. Yeni çıkan özel model düz bir tokayla gelmiş. Hassas ayar çok pratik olmuş. Ayrıca dalgıç uzatmasını da bloktan çözmüşler. Tokayı keşke bu seride de kullansaydın seiko. Anlaşılan denemelere devam ediliyor yavaş yavaş güncellenecek.

-Tokayı bir kenara bırakırsak bilezikten ve kasa ebatlarından çok memnunum. Luglar kısa olunca bileğin üzerine iyi oturuyor. 150gr üzerindeki bir saat olduğundan daha hafif gibi.

-Mekanizma kurulumunun kolay olduğunu söyleyebilirim. Bilek hareketimle 75 saat rezerve ulaşabildi. Tepeden kurma olmaksızın prxte bile bu sürelere yaklaşamamıştım. Bu haliyle haftasonunu rahat çıkarıyor.

-Zaman tutması eta-sellita mekanizmalardan birazcık kötü. Geri yönde -3 / 10 sn aralığında sapması var. Birkaç bekleme pozisyonu denedim ama + yönde sapma gözlemleyemedim.

-Tarih penceresinin olması başta olumlu gelse de birkaç ay sonra fikrim değişti. Tekrar tekrar ayarlama konusu bence dalgıçlar için zahmetli. Çünkü kilitli tepeyi aç bir iki tık çek ayarla vs. Simetrik yapalım derken pencere de ufalmış zaten. Okumak biraz zor. Yapılacaksa net olarak büyük pencerede 3 veya 6 pozisyonunda kabul edilebilir.

Dalgıç saati deneyimim gayet olumlu. Elbise saatleri artık sıkıcı geliyor. Bezel de yoksa düz kadranlar cezbetmiyor gibi. Zaman tutmayacağımı bilsem de kronograflar daha çok ilgimi çekiyor. Spor tarafa yöneleceğim gibi. Bakalım..
Kullanıcı avatarı
Mtn

Mesaj Metal06 » 28 Mar 2025, 21:20

Güle güle kullanın öncelikle. Bende 12 gün önce spb451 aldım. Tudor bb58 mavi alacakken bu modele yöneldim ve gayet memnunum. 12 günün 9unda bileğimdeydi. 12 günde sapması -23 saniye :thumbup: beklediğimden iyi.
Kullanıcı avatarı
Metal06

Mesaj Arthur » 28 Mar 2025, 22:13

Mtn yazdı:4 aylık kullanıcı güncellemesi yapayım.

-Bezel kenarlarına bir miktar pah yapılarak ışık yansıtıcılığı sağlanmış çok güzel olmuş. Bozuk para sırtı girintilerle güneşte sanki göz kırpıyor. Tabi bu pah kırılımıyla tutulacak yüzey daralmış, kavramadan ödün verilmiş. Bunu belirtmekte fayda var.

-Bileğimi salladığımda tokada şıngırdama oluyor. Nedenini anlayamadım, ek parçalar ve bunların birleşimlerinden geliyor olabilir. Yeni çıkan özel model düz bir tokayla gelmiş. Hassas ayar çok pratik olmuş. Ayrıca dalgıç uzatmasını da bloktan çözmüşler. Tokayı keşke bu seride de kullansaydın seiko. Anlaşılan denemelere devam ediliyor yavaş yavaş güncellenecek.

-Tokayı bir kenara bırakırsak bilezikten ve kasa ebatlarından çok memnunum. Luglar kısa olunca bileğin üzerine iyi oturuyor. 150gr üzerindeki bir saat olduğundan daha hafif gibi.

-Mekanizma kurulumunun kolay olduğunu söyleyebilirim. Bilek hareketimle 75 saat rezerve ulaşabildi. Tepeden kurma olmaksızın prxte bile bu sürelere yaklaşamamıştım. Bu haliyle haftasonunu rahat çıkarıyor.

-Zaman tutması eta-sellita mekanizmalardan birazcık kötü. Geri yönde -3 / 10 sn aralığında sapması var. Birkaç bekleme pozisyonu denedim ama + yönde sapma gözlemleyemedim.

-Tarih penceresinin olması başta olumlu gelse de birkaç ay sonra fikrim değişti. Tekrar tekrar ayarlama konusu bence dalgıçlar için zahmetli. Çünkü kilitli tepeyi aç bir iki tık çek ayarla vs. Simetrik yapalım derken pencere de ufalmış zaten. Okumak biraz zor. Yapılacaksa net olarak büyük pencerede 3 veya 6 pozisyonunda kabul edilebilir.

Dalgıç saati deneyimim gayet olumlu. Elbise saatleri artık sıkıcı geliyor. Bezel de yoksa düz kadranlar cezbetmiyor gibi. Zaman tutmayacağımı bilsem de kronograflar daha çok ilgimi çekiyor. Spor tarafa yöneleceğim gibi. Bakalım..
Kutu açılışı incelemeniz çok güzeldi ancak bu 4 ay sonraki kullanıcı deneyimi güncellemesi çok çok daha iyi. Özellikle objektif bilgi aktarımı için çok çok teşekkürler [emoji1317]

SM-A155F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Arthur

Mesaj Mtn » 02 Nis 2025, 15:10

Metal06 yazdı:Güle güle kullanın öncelikle. Bende 12 gün önce spb451 aldım. Tudor bb58 mavi alacakken bu modele yöneldim ve gayet memnunum. 12 günün 9unda bileğimdeydi. 12 günde sapması -23 saniye :thumbup: beklediğimden iyi.

Mavisi de çok güzel, diğer favori rengim. Siz de güle güle kullanın.

Arthur yazdı:
Mtn yazdı:4 aylık kullanıcı güncellemesi yapayım.

Kutu açılışı incelemeniz çok güzeldi ancak bu 4 ay sonraki kullanıcı deneyimi güncellemesi çok çok daha iyi. Özellikle objektif bilgi aktarımı için çok çok teşekkürler [emoji1317]

SM-A155F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorumunuz için teşekkürler. Keyifli forumlar
Kullanıcı avatarı
Mtn

ÖncekiSonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 199 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners