Saatlerin optik olarak benzerlerinin yap覺lmas覺 gayet doal ve zor bir ilemde deil. Bu model Casio'nun en 癟ok satan serilerinden ve d羹nya piyasas覺nda sahtesi kayn覺yor. 襤癟inde basit bir quartz mekanizma olan giri seviyesi markalardan birisi. K覺sm覺 optik ve teknik farklar olabilir dikkatli incelenmesi gerekir. En basitinden bana g繹re ilk bak覺ta i癟 bezel rakamlar覺 farkl覺 duruyor ve daha bir癟ok detay fark覺 var gibi duruyor. Bu fiyat seviyesindeki 羹r羹nlerde dahi kalite fark覺 yan yana koyup bak覺nca hissedilebiliyor. Bu fiyata saatin orjinal olmas覺n覺n mant覺ks覺z olduu s繹ylenmi zaten dahas覺 i癟in yetkili bayisine g繹t羹r羹p i癟ini a癟t覺r覺p kontrol ilemi yapt覺r覺rs覺n seri numaras覺 ile.
K覺sa bir bilgi olarak sahte olan saatte 羹st chrono tuuna bas覺ld覺覺nda 1/20 sn indikat繹r羹 360繙 olarak s羹rekli d繹n羹yormu ve ilevini yerine getirmiyormu, orjinal 羹r羹nde ise 160繙-170繙 sadan sola ve soldan saa olarak hareket edip ilevi doru olarak 癟al覺覺yor eklinde bilgi verilmi. Google'a yada Youtube'a yazarsan zaten y羹zlerce video ve bilgi var. Ona g繹re bakars覺n. Senin amac覺n orjinal bir 羹r羹n almak m覺 yoksa sahte 羹r羹n羹 ucuza al覺p m羹mk羹n olduunca orjinaline benzemesi mi? Burda gereken yard覺m yap覺lm覺, bundan sonras覺 i癟in serviste kontrol ettirsin yada internetteki bilgiler 覺覺覺nda check edersin, kullanacak olan kii sensin. r羹n羹n TR fiyat覺 belli, yurtd覺覺 indirimli fiyat覺 belli. Sorular sorulmu, bilgiler verilip yorumlar yaz覺lm覺, bu tarz 羹r羹nlerle ilgili konular覺 forumda fazla uzatmay覺n. Kontrol ettirirsin orjinal olduuna kanaat getirirsen herkes aptal 300-500 TL veriyorlar ben 100 TL verdim ald覺m dersin.