TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tudor Yeni Black Bay & Pelagos LHD

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Mesaj DenizKSK » 25 Ara 2024, 16:15

Esenlikler dilerim sevgili saat sever dostlar. :champ:
Yeni yılda hem kendime bir anı kalması (2024'ü hatırlatması bakımından, güzel ve özel bir yıl oldu benim için) hem de ilk orta-üst düzey Swiss Made klasmanına adım atmak amaçlı bir alım yapmayı planlıyorum.
Listeme direkt Tudor'u aldım malum bütçe sebepli, bunlar sonuçta ucuz saatler değil. Bütçem 4500€ civarı diyebiliriz. 130-180k ₺ aralığı aslında çok kalabalık ve geniş. Esas hedefim COSC sertifikası ve 39-41mm aralığı olması, tabi çelik kordon olması da ayrı bir artıdır.
Artık aklımda 3 model çok netleşti:

1) 41mm yeni Black Bay M7941A1A0NU-0001 :arrow: https://www.tudorwatch.com/tr/watches/black-bay/m7941a1a0nu-0001

Resim

2) Pelagos LHD M25610TNL-0001 :arrow: https://www.tudorwatch.com/tr/watches/pelagos/m25610tnl-0001

Resim

3) Mavi bezel eski Black Bay M79230B-0008 :arrow: https://www.tudorwatch.com/tr/watches/black-bay/m79230b-0008
Resim

Örneğin 1 ve 3 numaralıların farkları sadece görsel olarak mı sınırlı kalmış? Mekanizma olarak aynı in-house makinayı kullanıyorlar. Sırf model yılı 2024 diye daha fazla mı verelim?
Başka ne farkları var?
Pelagos LHD evet titanyum, evet pahalı ama çok tatlı o soldaki tepe. Bir de kirli beyaz indesler çok orijinal duruyor. Şahsen seviyorum LHD'yi.

Kullanıcılar, tecrübesi olanlar yorumlarını eksik etmezse sevinirim.
Bir de Tudor saatlerini öyle bayiye direkt gidip alabiliyor muyuz? İlk kez bu seviyede bir alım yapacağım nasipse 2-3 ay içinde, bayiiden bu tarz pahalı saat alım tecrübem yok, malum Rolex bayilerinin kapılarına bile yaklaşamıyoruz AVM'lerdeki. :roll: Bekleme listeleri, daha önce bizden alışverişin var mı soruları, referansların kim, sen kimsin-kimlerdensin, neden Rolex alıyorsun tarzı yaklaşımları hepimiz biliyoruz... ;)
İyi forumlar. :thumbup:
"A Samurai always wears two swords."
Kullanıcı avatarı
DenizKSK

Mesaj haylo » 25 Ara 2024, 21:27

Selamlar. İzmir’desiniz sanırım. Ben de İzmir’de bayiden iki tane Tudor almış birisi olarak net söylebilirim ki Külahçıoğluna gidip istediğiniz Tudor saati hemen alabilirsiniz. Son sorunuza başta cevap vereyim.
Saatlerde ise ben Blackbay 58 ve 54 kullandım. 41 mm lik Blackbay modellerini sadece deneme amaçlı taktım. Soldan kurma kollu veya sabit lug ile beni nato kayışa mecbur bırakan saatleri sevmiyorum. Bir de titanyumun hafifliği benim hoşuma gitmiyor.
Bu üçlüden klasik Blackbay modelini seçerim.
Size alternatif sunmak adına
BB58 GMT veya normal BB58
Pelagos 39 ( her ne kadar titanyum sevmesem de)
a da bakmanızı öneririm.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
haylo

Re: Tudor Yeni Black Bay & Pelagos LHD

Mesaj Heesh » 26 Ara 2024, 10:30

1 ci olan metas sertifikalı bir saat geri kalan 2 sınden 1 tık üst gibi diye bilirim. 180 k bandının üstüne çıkışabiliyor iseniz omega seamaster öneririm kauçuk kayış 190 bine filan alına biliyor sonradan iyi markalardan çelik kayış alınır

Kullanıcı avatarı
Heesh

Mesaj DenizKSK » 26 Ara 2024, 10:35

haylo yazdı:Selamlar. İzmir’desiniz sanırım. Ben de İzmir’de bayiden iki tane Tudor almış birisi olarak net söylebilirim ki Külahçıoğluna gidip istediğiniz Tudor saati hemen alabilirsiniz. Son sorunuza başta cevap vereyim.
Saatlerde ise ben Blackbay 58 ve 54 kullandım. 41 mm lik Blackbay modellerini sadece deneme amaçlı taktım. Soldan kurma kollu veya sabit lug ile beni nato kayışa mecbur bırakan saatleri sevmiyorum. Bir de titanyumun hafifliği benim hoşuma gitmiyor.
Size alternatif sunmak adına BB58 GMT veya normal BB58 Pelagos 39 ( her ne kadar titanyum sevmesem de) a da bakmanızı öneririm.

Detaylı cevap için teşekkürler, doğma-büyüme Karşıyaka'lı olarak artık İstanbul'da yaşıyor olsam da saat alım işini İzmir esnafı olan Külahçıoğlu'ndan yapmayı elbette isterim. :champ:
En iyi ihtimal Şubat ayında bir ziyaret edeceğim gibi duruyor. Siz peki Alsancak şubeden mi yoksa Hilltown şubeden mi almıştınız?
Bu arada dün bir iki video ve inceleme izleyip-okudum, model netleşti. Klasik yeni nesil 2024 Black Bay M7941A1A0NU-0001 olacak gibi. Ancak kordon jübile mi, standart mı olacak orasını deneyerek karar vereceğim gibi..
GMT'ye ve FXD sabit monokok kasaya oldukça uzağım. O sebeple o iki modele mesafeliyim, ancak FXD modeli ayrı bir takdiri hak ediyor.

@Heesh
Bütçe olarak ne yazık ki daha fazla açılamam, yoksa Omega'nın yeri bambaşka. Gönül ister bir Moonwatch (kapalı-yazılı kapak + safir cam)

Kararım yeni 2024 Metas'lıdan yana olacak gibi.
"A Samurai always wears two swords."
Kullanıcı avatarı
DenizKSK

Mesaj BlueMarlin » 26 Ara 2024, 12:16

1. Sırada olan saati yakından deneyimleme şansım oldu. Daha önce bir Tudor bbs kullanıcısı olarak bu kasanın daha ince ve zarif hale geldiğini söyleyebilirim. Mekanizmayı da daha önceki serilere göre bir tık iyileştirdiklerini biliyorum. Hem jübile hem de oyster kordon son derece kaliteli . Bezel seramik olsa No date sub dan farkı yok. Quadran ve rhodium şu anda Christmas olduğu için saatin olmadığını söylüyorlar,ancak teslimat süreleri çok uzun değil.
1 2 ay gibi bir süre veriyorlar ( Tahmini şubat ve mart gibi.). Rhodium Tudor konusunda tabiri caiz ise bir rolex kadar ince eleyip sık dokumuyor. 1 2 ay içinde saati edinebilirsiniz .Resim

SM-S926B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
BlueMarlin

Mesaj Heesh » 26 Ara 2024, 12:24

DenizKSK yazdı:
haylo yazdı:Selamlar. İzmir’desiniz sanırım. Ben de İzmir’de bayiden iki tane Tudor almış birisi olarak net söylebilirim ki Külahçıoğluna gidip istediğiniz Tudor saati hemen alabilirsiniz. Son sorunuza başta cevap vereyim.
Size alternatif sunmak adına BB58 GMT veya normal BB58 Pelagos 39 ( her ne kadar titanyum sevmesem de) a da bakmanızı öneririm.

Detaylı cevap için teşekkürler, doğma-büyüme Karşıyaka'lı olarak artık İstanbul'da yaşıyor olsam da saat alım işini İzmir esnafı olan Külahçıoğlu'ndan yapmayı elbette isterim. :champ:
En iyi ihtimal Şubat ayında bir ziyaret edeceğim gibi duruyor. Siz peki Alsancak şubeden mi yoksa Hilltown şubeden mi almıştınız?
Bu arada dün bir iki video ve inceleme izleyip-okudum, model netleşti. Klasik yeni nesil 2024 Black Bay M7941A1A0NU-0001 olacak gibi. Ancak kordon jübile mi, standart mı olacak orasını deneyerek karar vereceğim gibi..
GMT'ye ve FXD sabit monokok kasaya oldukça uzağım. O sebeple o iki modele mesafeliyim, ancak FXD modeli ayrı bir takdiri hak ediyor.

@Heesh
Bütçe olarak ne yazık ki daha fazla açılamam, yoksa Omega'nın yeri bambaşka. Gönül ister bir Moonwatch (kapalı-yazılı kapak + safir cam)

Monochrome Tudor benim de aklımda satış fiyatı 165-170 bandında sanırım daha canlı bende göremedim açıkçası bilezik konusunda bende kararsızım alma fikrim var ama 170 bine filan geliyor ise Tudor 190 bine omega seamaster da alına bilir o fiyatlara veriyorlar

Kullanıcı avatarı
Heesh

Mesaj haylo » 27 Ara 2024, 08:24

DenizKSK yazdı:

@Heesh

İçlerinde bence de en güzeli seçtiğiniz saat, hem mekanizması da daha iyi. Ben alsancaktan almıştım saatlerimi ancak Hilltown’da da her zaman yeterince farklı modelde ve sayıda Tudor saat var. Çok defa denedim, her gittiğimde de görüyorum. Tudor saat alma konusunda hiçbir sıkıntı yaşamazsınız

Kullanıcı avatarı
haylo

Mesaj Yedaself » 09 Oca 2025, 02:11

Tudor'da sadece BB58 GMT ve Pink Chrono modellerinde stok problemi var. BB58 GMT'nin bekleme süresi bir ay civarında olabiliyor ama Pink Chrono hiç yok, aslında bize yok. Birinci sırada paylaştığınız monochrom çok şık, bu üçü arasında benim tercihim o olur.

SM-S908E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Yedaself

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 135 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners