TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Swiss Military SMA34100.03 – Titanium - Sellita SW-200

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Swiss Military SMA34100.03 – Titanium - Sellita SW-200

Mesaj jazzy » 12 Ara 2024, 23:18

Herkese merhaba. Çok uzun zamandır uzaktan hayranlıkla izlediğim otomatik saat dünyasına girmeye karar verdim. Bir mağazada aşağıda linki bulunan saati gördüm. Görüntüsü renk kombinasyonu bileğimde duruşu vb çok hoşuma gitti. Ama Kafama takılan birkaç husus var, bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. ilk saatte hezimet yaşamak istemem

https://swissmilitarywatches.ch/shop/sw ... oor-watch/
https://swissmilitarywatches.ch/shop/swiss-military-sma34100-03-titanium-300-outdoor-watch/

Resim

1- Saatte Sellita SW-200 var. Biraz araştırdım ETA-2824 muadiliymiş. Yurtdışı sitelerinden biraz daha bakınca bakım aralığının daha sık olduğunu gördüm. bu sorun değil ama +/- 30 saniye doğruluk payı beni mekanizmadan soğuttu. Bu aralık normal mi? yoksa internette okuduğum +/- 10 saniyelik mekanizmalardan sonra bana öyle mi geldi?
Ayrıca SW-200 hakkında aşağıdaki bilgiyi de buldum. bulduğum saatte SW-200'ün hangi versiyonu var. beni aydınlatabilecek var mı?

Sellita SW200 is available in 4 different grades, each with a different level of precision and finish. These grades are Standard, Special, Premier and Chronometer.

Standard: adjustable in two positions; accuracy from +/-12 seconds/day to +/- 30 seconds/day

Special :adjustable in three positions; accuracy from +/- 7 seconds/day to +/- 20 seconds/day

Premium :adjustable in five positions accuracy from +/- 4 sec/day to +/- 15 sec/day for greater precision and superior craftsmanship.

Chronometer: This is the highest grade for the Sellita SW200 movement. The COSC (Swiss Official Chronometer Testing Institute has certified it) for extreme accuracy and precision. We reserve this grade for Haute Horlogerie.

2-Titanyum kasa renk olarak ve duruş olarak çok hoş duruyor bilekte. birkaç yorumda çeliğe göre çok daha fazla çizildiğini okudum. Titantum ve çeliğin artıları eksileri nedir?

3- Sonuç olarak Bu saati exper arkadaşlar öneriyor mu önermiyor mu. Yorumlarınız nedir. teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
jazzy

Re: Swiss Military SMA34100.03 – Titanium - Sellita SW-200

Mesaj Heesh » 13 Ara 2024, 00:31

Merhaba öncelik ile 10 yıldır pilli bir military kullanan biri olarak saatleri markanın parasını hak ediyor . Bu modelle sanırım. Standart sw kullanılmıştır .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Heesh

Mesaj jazzy » 13 Ara 2024, 10:22

Heesh yazdı:Merhaba öncelik ile 10 yıldır pilli bir military kullanan biri olarak saatleri markanın parasını hak ediyor . Bu modelle sanırım. Standart sw kullanılmıştır .
Cevabınız için teşekkürler Hocam. Standart versiyon olduğunu nereden bileceğiz ben bulamadım o kısmı? Fiyata 30.000 tl dedi. bu fiyata değer mi sizce? yoksa zaman tutması daha iyi bir mekanizma mı tecih etmeliyim?

Kullanıcı avatarı
jazzy

Mesaj depechemode » 13 Ara 2024, 13:45

Bende de pilli modeli var memnunum. Otomatiği önermem çünkü muadil almak yerine bu ürünün karşılığı tissot dur. Ben de bu konuları araştırıp tissot da karar kılmıştım.
Kullanıcı avatarı
depechemode

Mesaj Heesh » 13 Ara 2024, 16:11

Tissot ta bu paraya titanyum kasa var ki bilemem ama selitw yerine eta makina tissot bilindik marka bende tercih ederim yada Hamilton olabilir

Kullanıcı avatarı
Heesh

Mesaj jazzy » 13 Ara 2024, 18:33

Bunun duruşu çok hoşuma gitmişti. Foto render gibi durmuş canlısı gerçekten çok hoş duruyor. ve haklısınız beim de kafama takılan buydu. Sellita ya o para verilir miydi. ETA almak en iyisi sanırım. ama şimdi yine model seçme arayışına gireceğiz.

peki sizce makul olan/ ideal olan günlük sapma ne kadar olmalı ? +/- 30 çok fazla geldi bana
Kullanıcı avatarı
jazzy

Mesaj Heesh » 13 Ara 2024, 19:20

Sağma değeri yazıldığı kadar değil seiko larda -/+ 30 yazıyor ama benim seikom 5 saniye anca sapıyor.
Selita çok sıkıntı değil bir çok pahalı marka selita makina kullanıyor zaten burda bakılacak şey saat kaç para bilmiyorum ama o paraya daha kaliteli makinalı marka var mı diye bakmak lazım. Ama bu marka kötü değil kendini bir kaç yıldır hızla geliştiriyor

Kullanıcı avatarı
Heesh

Mesaj Brash00 » 13 Ara 2024, 22:25

O fiyatlara Tissot veya Hamilton öneririm hocam marka değeri olarak Swiss Military'nin çok üstündeler bence.
Kullanıcı avatarı
Brash00

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 46 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners