Babas覺ndan miras kalan d羹kkan覺nda saat tamirciliine devam eden Nilay T羹fek癟i, T羹rkiye'nin say覺l覺 kad覺n saat tamircilerinden biri olarak mesleini s羹rd羹r羹yor. T羹fek癟i, zorlu artlara ramen saat merakl覺lar覺na hizmet ediyor.
Babas覺n覺n vefat覺yla miras kalan d羹kkan覺nda saat tamirciliini devam ettiren Nilay T羹fek癟i, T羹rkiye'de bu ii yapan 5 kad覺ndan birisi.
D羹zce'nin en eski saat tamircilerinden olan Murat T羹fek癟i ge癟en y覺l vefat etti. K羹癟羹kl羹羹nden beri babas覺n覺n yan覺nda saat tamirini 繹renen, ancak babas覺 olduu i癟in meslei yapmayan Nilay T羹fek癟i, babas覺n覺n vefat覺n覺n ard覺ndan d羹kkan覺 devrald覺. Saati bozulanlar soluu T羹rkiye'nin 5 kad覺n saat tamircisinden birisi olan Nilay T羹fek癟i'nin yan覺nda al覺yor. Kad覺n hassasiyeti ile saatlerin mekanizmalar覺n覺 a癟an, bozuk saatleri tamir eden Nilay T羹fek癟i, teknolojiye meydan okuyarak saat kullanmaya devam edenlerin en yak覺n 癟al覺ma arkada覺 oluyor, hem de erkek ii gibi g繹r羹len saat tamirciliini kad覺nlar覺nda yapabileceini g繹steriyor.
"襤NSANLAR ALIKIN DE襤LLER"
Meslee balama hikayesini anlatan Nilay T羹fek癟i, "Ben babamdan saat癟ilii devrald覺m. Yakla覺k 1 sene oldu ama k羹癟羹kl羹羹mden beri ilkokul ve 羹niversite de dahil hep babam覺n yan覺na geldim gittim, k羹癟羹kl羹羹mden beri meslee dahilim. Babamdan bana 癟ok g羹zel bir miras olarak kald覺 bu meslek. Ben de devam ediyorum. 襤nallah da 繹mr羹m boyunca devam ederim. Meslein 癟ok zor k覺s覺mlar覺 var. 襤nsanlar bir kad覺n saat tamircisine al覺k覺n deil, 癟ok a覺r覺yorlar, 'Yan覺nda bir erkek yok mu? Baban yok mu? Abin yok mu?' gibi sorular da geliyor. Baz覺 bilin癟li insanlar覺m覺zda 'ok g羹zel ilk defa bir kad覺n saat癟i g繹r羹yorum' dediklerinde 'Evet D羹zce'de ilkim' diyorum. T羹rkiye'de ise yapt覺覺m arat覺rmalarda 5 kad覺n覺z. Zorluklar覺 tabi ki de var ama sab覺rl覺 olduktan sonra meslein kolayl覺kla devam edebileceini d羹羹n羹yorum" dedi.
"SAAT TUTKUNLARI VAR"
Gelien teknolojiye ramen saat kullananlar覺n ve merakl覺lar覺n覺n olduunu ifade eden Nilay T羹fek癟i, "Hastal覺k derecesinde hala saat tutkunlar覺 var. Telefona ba覺ml覺s覺 olanlar, telefonlarda saat kullan覺yor. Telefoncular覺m覺z sa olsunlar bizim mesleimizi bir t覺k elimizden alsalar da, ak覺ll覺 saatleri bizden daha fazla satsalar da yine de saat kullan覺m覺 devam ediyor" diye konutu.
Saat tamir etmenin kendisine hobi gibi geldiini belirten Nilay T羹fek癟i, saatlerle ura覺rken dinlendiini de ifade etti.
https://www.haberler.com/yerel/ikinci-k ... 46-haberi/