TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tudor Pelagos 42mm ve Omega Seamaster SMP 300M fikirleri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tudor Pelagos 42mm ve Omega Seamaster SMP 300M fikirleri

Mesaj Alpera » 22 Kas 2024, 12:42

Herkese Merhaba,

Forumda Tudor Black Bay ve Omega Seamaster 300M diver karsilastirmalari yapildigini gordum ama hic Pelagos 42mm ile Smp karsilastirmasi goremedim. Bu konuda forumdaslarin fikrini almak isterim.

Mavi renkli Pelagos vs SMP virusunu kaptim sanirim birkac haftadir, bir o site bir bu site bakip duruyorum :)

Bu arada forumda Pelagos 42mm satisina da cok fazla denk gelmedigimi fark ettim. Acaba fazla tercih edilmedigini mi yoksa alanlarin yuksek memnuniyet sebebiyle saati tutmasindan mi kaynakli?
Abd de jomashop gibi siteler black friday indirimlerinde iki saati yaklasik $4,200 lere kadar inmis - smp de silikon kayisli. Orjinal uretici garantisi vermiyorlar tabi sadece kendi garantileri oluyor. Ama bu saatlere zaten yillarca dokunulmuyor tikir tikir isliyorlar diye okuyorum. Bu sitelerden sizce alinir mi?

Tesekkurler, herkese iyi gunler.

Resim

Resim

Resim

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Alpera

Re: Tudor Pelagos 42mm ve Omega Seamaster SMP 300M fikirleri

Mesaj mecako52 » 22 Kas 2024, 16:07

Kordon dışında tudor'un hiçbir üstünlüğünü görmüyorum. Kadran tasarımı omeganın çok önde. Hatta bana sorarsanız submariner'ın da önünde. Bezel hissi harika. Zaman ölçümü deseniz yine rolex'in önünde.
Arka kapağın cam olması da bence çok büyük artı katıyor. Co-axial esarpmanı görmek benim hoşuma gidiyor. Kutusu dahi daha güzel :)

Tudor'un "marka" olarak da algısı Omega markasına göre geridedir.

Fiyatlar da göz önüne alındığında kesinlikle omega diyorum.

Tabi ki renkler ve zevkler tartışılmaz. İkisi arasında kaldığınız için böyle diyorum. Yoksa tudor'u tasarım olarak daha çok beğenenler da vardır illa ki.

SM-S906U1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
mecako52

Mesaj Alpera » 22 Kas 2024, 16:57

mecako52 yazdı:Kordon dışında tudor'un hiçbir üstünlüğünü görmüyorum. Kadran tasarımı omeganın çok önde. Hatta bana sorarsanız submariner'ın da önünde. Bezel hissi harika. Zaman ölçümü deseniz yine rolex'in önünde.
Arka kapağın cam olması da bence çok büyük artı katıyor. Co-axial esarpmanı görmek benim hoşuma gidiyor. Kutusu dahi daha güzel :)

Tudor'un "marka" olarak da algısı Omega markasına göre geridedir.

Fiyatlar da göz önüne alındığında kesinlikle omega diyorum.

Tabi ki renkler ve zevkler tartışılmaz. İkisi arasında kaldığınız için böyle diyorum. Yoksa tudor'u tasarım olarak daha çok beğenenler da vardır illa ki.

SM-S906U1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sonunda tabi yine zevkler ve renklere geliyor katiliyorum. Bence siniflarinda benim icin zirvedeki 3-5 saat arasindalar (omega aqua terra, zenith defy skyline vs ile). Ikisini de dusunmeden seve seve takarim.
Benim takildigim diger konulari da kisaca belirteyim.
-Pelagos’un alt kadran 5 satirlik yazisi simdiden gozume batiyor. Uzun vadede kabullenir miyim, daha da katlanilmaz mi olur acaba
-SMP nin helium valfi icin de taktikca rahatsizlik - hem kola hem goze- verir mi diyorum.
-SMP kadranin o dalgali, hareketli hali hosuma gidiyor. Zamanla insan buna baka baka sıkılır mı, ilk gunku heyecanla bakabiliyor mu buna emin olamiyorum.
-Forumda SMP satisi epey var ama Pelagos 42 satisi pek gormedim. Sahipleri cok mu memnun acab[emoji4]
-Gunluk kullanim konusunda SMP daha ciddi/resmi, Tudor daha her gune/ortama uygun bir saat midir diyorum.

Mekanizma ve teknik konularda haklisiniz. Omega burada kendi in-house u ile otede. Bu seviyedeki saatlere bakarken, bunun kullanici acisindan onemli bir getirisi var mi, varsa nedir? Ben sonucta gun boyunca mavi kadran tarafina bakiyor olacagim :)

Kullanıcı avatarı
Alpera

Mesaj hfatih » 22 Kas 2024, 18:54

Seamaster kolları hiç güzel durmuyor bence. Kadranda kaybolup gidiyor. Eski smp kolları çok daha iyiydi. Kollar, kadran, helium escape valve falan karman çorman bir tasarım. Submariner olmayalım diye kasmış da kasmış gibi Omega. Bilmiyorum gerçi hangisi daha eskidir... Bu nedenlerden dolayı beni cezbetmiyor. Koluma takayım ben buradayım diye bağırsın istiyorsanız tercih edilebilir. İlla seamaster olacaksa da ben beyazını tercih ederdim.

Tudor ise safkan bir tool watch. Titanium, ve mat bir titanyum. Hem özgün bir fikir, hem özgün bir tasarım. Tudor un en beğendiğim modellerinden. Ama şıkır şıkır görünen Omeganın tam tersi... Lüks saat aldım havası vermez, soluk bilezikli boyutuna göre hafif, oversized bir tool watch.

Eyyorlamam bu kadar [emoji4]

SM-G991B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
hfatih

Mesaj eraslani » 22 Kas 2024, 19:14

Biri mavi biri siyah ikisi de alınır bunların [emoji6]

SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj Yedaself » 22 Kas 2024, 19:18

Tasarım olarak kesinlikle Pelagos. Ne kadar Omega fanı olsam da hatta SMP bana saat merakını aşılayan saat olsa da He valfine olan nefretim geçmiyor. Heritage modeli konu olsaydı Omega'yı seçerdim. Mekanizma olarak aralarında hissedilecek bir fark yok.

SM-S908E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Yedaself

Mesaj Alpera » 22 Kas 2024, 20:12

hfatih yazdı:Seamaster kolları hiç güzel durmuyor bence. Kadranda kaybolup gidiyor. Eski smp kolları çok daha iyiydi. Kollar, kadran, helium escape valve falan karman çorman bir tasarım. Submariner olmayalım diye kasmış da kasmış gibi Omega. Bilmiyorum gerçi hangisi daha eskidir... Bu nedenlerden dolayı beni cezbetmiyor. Koluma takayım ben buradayım diye bağırsın istiyorsanız tercih edilebilir. İlla seamaster olacaksa da ben beyazını tercih ederdim.

Tudor ise safkan bir tool watch. Titanium, ve mat bir titanyum. Hem özgün bir fikir, hem özgün bir tasarım. Tudor un en beğendiğim modellerinden. Ama şıkır şıkır görünen Omeganın tam tersi... Lüks saat aldım havası vermez, soluk bilezikli boyutuna göre hafif, oversized bir tool watch.

Eyyorlamam bu kadar [emoji4]

SM-G991B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
[emoji3526][emoji106]
Saat 6’daki 5 satirlik kadran yazisina ne diyorsunuz Pelagosun?

Kullanıcı avatarı
Alpera

Mesaj Yedaself » 22 Kas 2024, 20:29

İkisinde de 8 satır yazı ve logo var. Omega 4 üst 4 alt taraf şeklinde, Tudor 3 üst taraf 5 alt taraf şeklinde ayırmış. Göz zevki tabii ki ama ben ikisi arasında bununki daha iyi diyemem aynı sayılırlar.

SM-S908E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Yedaself

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 79 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners