TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko 5 GMT geri kalıyor

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko 5 GMT geri kalıyor

Mesaj Scarfacex » 17 Kas 2024, 20:57

Arkadaşlar selamlar, Seiko 5 GMT SSK003K1 model saat sahibiyim. Saatimi alalı daha 1 hafta oldu.

Saatimi yabancı youtube kanalında ve saatin resmi web sitesindeki yönergelere bakarak ayarladım. GMT özelliğini de Japonya, Tokyo saatine göre ayarladım fakat saat ilerledikçe GMT geri kalıyor. Örnek verecek olursak Tokyoda saat 3 diyelim 1 saat sonra 4 olacaksa 3:30'da kalıyor gibi. Bir türlü neden geri kaldığını çözemedim acaba ben mi yanlış biliyorum. GMT kısmını ayarlarken direkt olarak ayarlamak istediğimiz bölgede saat kaç ise oraya göre ayarlamıyor muyuz? Lütfen yardımcı olur musunuz?
Kullanıcı avatarı
Scarfacex

Re: Seiko 5 GMT geri kalıyor

Mesaj mlm » 17 Kas 2024, 21:49

Merhabalar, GMT kolunu ayarlarken de sonrasında saati takip ederken de bezeli kullanmanız gerekiyor, siz normal saatin indislerine göre ayarlayıp oradan takip ediyorsanız olmaz, gmt kolu akrebe göre 1/2 oranında daha yavaş döner, bezelde de dikkat ederseniz 12 değil 24 saat işareti mevcut. Selamlar
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Scarfacex » 17 Kas 2024, 21:57

mlm yazdı:Merhabalar, GMT kolunu ayarlarken de sonrasında saati takip ederken de bezeli kullanmanız gerekiyor, siz normal saatin indislerine göre ayarlayıp oradan takip ediyorsanız olmaz, gmt kolu akrebe göre 1/2 oranında daha yavaş döner, Bezel de de dikkat ederseniz 12 değil 24 saat işareti mevcut. Selamlar

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Evet normal indislere göre takip etmek istiyordum ama sonra bir videoda dış bezele göre takip edebilirsiniz diye gördüm ama yine de geri kalıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=WZlQDAApaU0 Buradaki önergeleri izleyerek yaptım ama anlamadım. Aksamında herhangi bir sıkıntı mı var acaba diye korkuyorum. Hiç bir yerde Türkçe bir rehber yok. Bir de dediklerinizden anladığım kadarıyla bezeli döndürerek mi ayarlamama lazım? O zaman da geri kalmayacak mı? Bir de sizden ricam nasıl yapmam gerektiğini tane tane anlatabilir misiniz?
Kullanıcı avatarı
Scarfacex

Mesaj şimendifer » 17 Kas 2024, 22:07

Saatiniz geri kalmıyosa gmt koluda geri kalmaz siz gmt yi yanlış okuyorsunuz muhtemelen. Akrep 24 saatte tam 2 tur atar gmt kolu ise 24 saatte 1 tam tur atar.
Kullanıcı avatarı
şimendifer

Mesaj Scarfacex » 17 Kas 2024, 22:09

şimendifer yazdı:Saatiniz geri kalmıyosa gmt koluda geri kalmaz siz gmt yi yanlış okuyorsunuz muhtemelen. Akrep 24 saatte tam 2 tur atar gmt kolu ise 24 saatte 1 tam tur atar.

Yok hocam saatim geri kalmıyor. Sadece GMT kolu ayarladığım bölge saatine göre geri kalıyor. Ben ayarlamayı yapamadım o halde bezel üzerinden
Kullanıcı avatarı
Scarfacex

Mesaj şimendifer » 17 Kas 2024, 22:13

Saatin gmt kolunu tokyo saaitine göre ayarlayın 24 saat sonra aynı yere gelecektir. Şuanda ayarlayıp fotosunu çekin yarın aynı saatte kontrol edin dedigim gibi olacaktır.
Kullanıcı avatarı
şimendifer

Mesaj mlm » 17 Kas 2024, 22:21

1. Saatinizi yerel saate ayarlayın, bu birincil zamanınız olacak. Örneğin yerel saat 10:00 olmuş olsun.
2. Gmt bezel 12' ye hizalı iken örneğin bizden 8 saat ileride olan Kanadanın saatini takip etmek isterseniz, tepeyi çekerek gmt kolunu bezeldeki 6 hizasına getiriyorsunuz, böylelikle gmt kolu yerel saatten 8 saat ilerideki zaman dilimini gösterir olacak. Kanadanın saatini okumak istediğiniz zaman "gmt kolunun bezelde gösterdiği rakamı" saat olarak okuyacaksınız, yelkovandan da normal dakikayı takip edeceksiniz, yelkovan o iki zaman dilimi için de ortak.
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Scarfacex » 17 Kas 2024, 22:34

şimendifer yazdı:Saatin gmt kolunu tokyo saaitine göre ayarlayın 24 saat sonra aynı yere gelecektir. Şuanda ayarlayıp fotosunu çekin yarın aynı saatte kontrol edin dedigim gibi olacaktır.

Şimdi aslında benim demek istediğim şu, Ben saati ayarladım örnek Tokyo'da saat 04:30 Türkiye'de de 23:30. Bu işlemde sorun yok. Fakat 1 saat sonra GMT 05:30 olmuyor bu normal mi?
Kullanıcı avatarı
Scarfacex

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 94 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners