TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kol saatlerine ÖTV geliyor

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kol saatlerine ÖTV geliyor

Mesaj HknDrsn » 12 Eki 2024, 15:43

Bu ülkede 20 yılda bütün kurumların içi boşaltıldı, güven diye bir şey kalmadı.
Yeni cami yaptırdın, içinde din ve ahlak yok. Adliye yaptırdın, içinde adalet ve hukuk yok. Okul yaptırdın, içinde eğitim yok. Hastane yaptırdın, içinde sağlık yok (özellikle SMA hastalarının düştüğü durum ortada).

Ama çok şükür savunma sanayimiz var! Aç kalınca İHA ve SİHA’nın kanadını, tekerini yesin ya da duble yolların binaların tavasını yapsın! Bunlar olmasın demiyorum tabi ki olsun ama insanların ne refahı ne geleceği ne mutluluğu nede bir umudur kaldı. İnsanlar gülmeyi unuttu.

Çeşitli palavralarla milleti kandırmak yerine sosyal bir devlet olarak kendi üzerlerine düşeni yapsalar ülke çok daha iyi yerlerde olurdu.

Kendimle ilgili yaşadığım bir sorunu kısaca aktarayım.
Beyaz yaka olarak çalıştığım kurumsal firmadan 2024 yılı başında zorunlu sebepler yüzünden ayrıldım ve 9 aydır iş arıyorum. İnanın piyasa o kadar kötü ki anlatamam. İş var ama işsizde çok; 10 personel alınacak, 1128 başvuru var. Çok güzel değil mi? Millet iş beğenmiyor deniliyor ya, gidin bakın verilen paralara: 17-20-25 bin TL. Bu paralara insan gibi yaşayabilir misiniz?
Bu ülkede yabancı uyruklu insanlar kadar değeriniz yok inanın.

O yüzden şükretmeyi bırakıp bir şeylere itiraz edersek belki bazı şeyler değişir. Yoksa böyle bu gün saat alamazsın yarın ayakkabı öbür gün elbise en sonunda da ekmek alamayacak hale geliriz.

Uzun oldu kusura bakmayın çok doluyum :x
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj Heesh » 12 Eki 2024, 16:38

Bu yollar savunma yatırımlarını da yapacaklar zaten mecburlar yaptılar diye atfetmemek lazım görevleri bu o mevkilere millletin parasını yesinler diye değil millete hizmet etsinler diye getirildiler ama sonuç hep aksi 6 milyar dolarlık saray yapıp 2 milyar dolarlık zırhlı mercedese binmekle olmuyor bu işler . Bu adamlar ülkeye hizmet için göreve geldiler hizmet edecekler mecburu yokuşa hastaneyi de tapacaklar biz onlara değil onlar bize minnet edecekler ama şu gözü kör fanatik cahiller kendilerinden beter bürokratları yüceltip kendilerini küçülttüler. En basit 2-3 yıl içinde tren rayların da gelecekleri olmadığı için intahar eden insanları unutmayalım kaç defa canlı şahit oldum 1 durak ötede biri intihar etmiş gecikme olacak diye .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Heesh

Mesaj recepergun » 12 Eki 2024, 16:59

Siyasi yorum yapmayı çok sevmiyorum fakat bazı konuları da doğru konuşmakta fayda var! Polemikte oluşsun istemiyorum, mesajımın içerisinde olan sorular kendime sorulmuş sorulardır, lütfen cevaplamayınız.

Resmi kurumların eskidiği ve yıprandığı bir komisyon tarafından mı belirlendi? Ülke yeniden kurulurken tek yetkili olan padişah veya ailesinden giden yönetim biçiminin halka evrilerek birden fazla kontrol mekanizması olması sağlandı fakat sırasıyla yargıtayı, sayıştayı, danıştayı, meclisi, askeriyesi tek tek düştü, yine 100 yıl önceki yönetim biçimine dönmek için 4 nala koşuyoruz.

Her dönemi bulunduğu koşullar ile değerlendirmek gerekir, 2020 yılında 1970ler hakkında şu anki koşulları düşünerek yorum yapmak anlamsız. Dilden düşmeyen karnelerin Kıbrıs dolayısıyla ülkedeye konulan ambargo zamanı yaşandığını da göz önünde bulundurmak gerekir, ona rağmen ülke kendine yetebilmişti, lüks içinde değildik ama idare etmişti ülke. Şu anda bir ambargo durumu yaşasak ürettiiğimiz ürün miktarı tüketimizin %10unu karşılamıyor. Oluşacak karmaşayı, yağmalamayı, isyanları düşünemiyorum bile.

Şu anda hastanede sıra baklemiyoruz ama online olarak sıra bekliyoruz, her gece 15 gün sonrası için randevu kovalıyor insanlar. Randevu bulduktan sonra tetkikler için aylarca tomografi mr bekliyorlar.

Savunma sanayinde güzel atılımlar yapıldı, taktir ediyorum fakat büyük hakimiyet özel şirkette. Ülkeme sunduğu teknolojiyi 10 sene sonra israile satmayacağının garantisi var mı, ya da iktidar değiştiğinde taraf olmama garantisi var mı? Beşer şaşar sonuçta.

Yollar, havaalanları garantili yap ilet devret usulü, hangi ticarette garantili iş imkanı mevcut? Geçmediğim yol için cebimden para kesiliyor, kartım için 750 alınmış çokta değil sanki, yada taktığım saatte zamanı öğrenmenin bedeli 5000 olmuş kim umursarki!!!

CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
recepergun

Mesaj comtec » 13 Eki 2024, 00:39

3 kasım 2002. ülke için kırılma noktası oldu ve 22 yılın sonunda hepimiz kırıldık.muhalifler içeride onlarca suçu olanlar dışarıda.ülke cehenneme döndü.kendileri ve etrafındakilere yedirip hesabı vatandaşa ödetiyorlar.tepki çekmemek için savunma sanayini güçlendirme güzellemesi yapıyorlar.savunma sanayi dedikleri de damadın şirketi.bizden alıp ona verecekler
Kullanıcı avatarı
comtec

Mesaj copycat » 13 Eki 2024, 05:25

Böyle millet bulsam ben saate değil kola bile ÖTV alırım.

CPH2113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj kens » 13 Eki 2024, 11:28

copycat yazdı:Böyle millet bulsam ben saate değil kola bile ÖTV alırım.

CPH2113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zaten kol gibi geçireceğiz demenin alternatif bir yolu bu.güzel bir subliminal mesaj vermişler :D :D
Kullanıcı avatarı
kens

Mesaj argentum » 13 Eki 2024, 12:20

Bu yeni taslağı saat bağlamında düşündüğümüzde ilk olarak yeni bir yükümlülük getirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Getirildiği takdirde de en azından alt sınırın 5.000 TL değil çok daha tepede olması gerektiği kanaatindeyim. Tabi bu alt sınır ne kadar yükseğe çekilirse o kadar az gelir devletin kasasına gireceğinden aşağıda tutmak istiyorlar.
Kullanıcı avatarı
argentum

Mesaj danGerfuLL » 13 Eki 2024, 19:24

argentum yazdı:Bu yeni taslağı saat bağlamında düşündüğümüzde ilk olarak yeni bir yükümlülük getirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Getirildiği takdirde de en azından alt sınırın 5.000 TL değil çok daha tepede olması gerektiği kanaatindeyim. Tabi bu alt sınır ne kadar yükseğe çekilirse o kadar az gelir devletin kasasına gireceğinden aşağıda tutmak istiyorlar.
Gümrüğü 30 Euro'ya düşürdüler. 5000 TL'yi ne kadar yukarı çekerler? 10 bin olsun hadi 15 diyelim 20 çıkmaz diye düşünüyorum.

23049PCD8G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
danGerfuLL

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 82 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners