TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İlk Marka Saat İçin Tavsiye

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: İlk Marka Saat İçin Tavsiye

Mesaj Scarfacex » 27 Eyl 2024, 19:30

Eterna yazdı:
Scarfacex yazdı:
Eterna yazdı:Hocam hoş geldiniz. Seiko 5 ve Tissot tam denk değil aslında. Seiko 5, Japon Seikonun ucuz fiyatlı giriş modellerinden oluşuyor. Tissot da uygun fiyatlı Swiss Made markalardan biri.

5-10 yıl için uzun ömürlü demişsiniz. Aslında bu süre bir saat için çok kısa. Benim Seiko 5 saatim 10 seneyi devirdi. Üzerindeki kılcal çizikleri saymazsak hala canavar gibi. Bakım bile görmedi. Daha çok 10 sene gider yani :)

Sadece Swatch gibi plastik saatleri ayırıyorum. Onlar ömürlük değildir. Kasası plastik olduğu için kırılabilir.

Bana seneler önce Japon ve İsviçre saatlerinden koşurken birisi; Swiss Made nin keyfi başkadır demişti. Madem sizinde ilk ciddi saatiniz olacak İsviçre olsun derim.

Tissot da olur. Hamilton saatleri çok seven biri olarak onlara da bakmanızı öneriyorum. Çelik kasa, safir cam ve konuşulan markalardan biri size çok çok uzun seneler hizmet edecektir.

Seiko, Tissot, Hamilton vs. hepsinin Türkiye de yetkili distribütör firmaları ve servisleri var. Ömür boyu destek alırsınız.

Hoş buldumm. Çok teşekkür ederim.. Bu saatlerin ikisi de mekanik midir? Bir de Swiss Made olan Tissot mu oluyor? Seiko 5'i biraz da şeyden ötürü sevdim bir Rolex havası var.

Seiko 5 ler zaten otomatik. Seiko 5 in pillisi yok.

Tissotların otomatik olanı da var pilli olanı da. Ama sizin yazdığınız Tissot otomatik. (Powermatic 80 yazdığınız otomatik mekanizma oluyor.)

Seiko 5 lerin SNX serisi var bende. Hepsini çok seviyorum. Neden olmasın.

Swiss Made demek İsviçre üretimi demek. İsviçre saatlerinin kadranında bu yazıyı görürsünüz. Tissot, Hamilton bu markalardan bazıları.

Kıymetli hocam değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Peki bu belirttiğim iki modelde de vidalı kapak var mı? Ya da vidalı dedikleri tepe?

Bir soru daha sormak istiyorum. Hamilton'lara baktığım ama göz zevkime uyan bir model bulamadım bu bütçe aralığında. Öte yandan Ben saati genel olarak günlük kullanım için alıyorum iki modelde uygundur sanırsam. Bir de bu iki saat modeli de mekanik otomatik saat mi? Bilmediğim için mecbur soruyorum almışken bu kadar paralara iyi bir şey olsun istiyorum. Biliyorum her iki markada asla üzmeyecek ama olmuşken iyisi olsun.
Kullanıcı avatarı
Scarfacex

Mesaj Yedaself » 27 Eyl 2024, 20:23

Bahsettiğiniz Seiko 5 ve Tissot Seastar otomatik saatler. İkisi de sizi üzmez. Özellikle Seastar'ın son çıkan versiyonlarından T120.807.11.091.00'ın rengini çok beğeniyorum. Dalgıç saati istediğinizi düşünerek bunların dışında Hamilton Khaki Scuba'ya da bakabilirsiniz. Saat alırken pazarlık yapmayı da unutmayın, gelenektir.
Kullanıcı avatarı
Yedaself

Mesaj Scarfacex » 27 Eyl 2024, 20:36

Yedaself yazdı:Bahsettiğiniz Seiko 5 ve Tissot Seastar otomatik saatler. İkisi de sizi üzmez. Özellikle Seastar'ın son çıkan versiyonlarından T120.807.11.091.00'ın rengini çok beğeniyorum. Dalgıç saati istediğinizi düşünerek bunların dışında Hamilton Khaki Scuba'ya da bakabilirsiniz. Saat alırken pazarlık yapmayı da unutmayın, gelenektir.

Merhabalar, Dalgıç saati istemiyorum açıkçası sadece görünüşü ve özellikleri güzel o yüzden bu iki model arasında kaldım. Bir de hocam bilindik firmalardan alacağım ama nasıl pazarlık yapılır ki? :)) Hiç biri mağazada pazarlık imkanı tanımıyor. Bir de Eterna hocamıza sordum ama dönüş yapmadı henüz. Bu iki saatte vidalı tepe veya vidalı arka kapağa mı sahip. + Saatlerin ikisine Otomatik Mekanik mi?
Kullanıcı avatarı
Scarfacex

Mesaj Yedaself » 27 Eyl 2024, 23:50

Scarfacex yazdı:
Yedaself yazdı:Bahsettiğiniz Seiko 5 ve Tissot Seastar otomatik saatler. İkisi de sizi üzmez. Özellikle Seastar'ın son çıkan versiyonlarından T120.807.11.091.00'ın rengini çok beğeniyorum. Dalgıç saati istediğinizi düşünerek bunların dışında Hamilton Khaki Scuba'ya da bakabilirsiniz. Saat alırken pazarlık yapmayı da unutmayın, gelenektir.

Merhabalar, Dalgıç saati istemiyorum açıkçası sadece görünüşü ve özellikleri güzel o yüzden bu iki model arasında kaldım. Bir de hocam bilindik firmalardan alacağım ama nasıl pazarlık yapılır ki? :)) Hiç biri mağazada pazarlık imkanı tanımıyor. Bir de Eterna hocamıza sordum ama dönüş yapmadı henüz. Bu iki saatte vidalı tepe veya vidalı arka kapağa mı sahip. + Saatlerin ikisine Otomatik Mekanik mi?

Dediğim gibi o saatler otomatik. Ayrıca saatlerin sadece görünüşlerine bakmayın özelliklerini de okuyun. Örneğin Tissot vidalı tepe ve arka kapak, sitesinde de yazıyor. Seiko 5 de öyledir muhtemelen. Dalgıç saatlerinde istisna var mıdır bilmiyorum vidalı tepe arka kapak konusunda.
Saat mağazalarının internet sitelerinde ürün sayfalarında teklif alın veya bize ulaşın gibi butonlar oluyor, oralardan kendilerine ulaşıp son fiyat ne olur veya teklif alabilir miyim diye sorabilirsiniz. Bütçeniz kısıtlı olduğu için biraz daha tasarruf etmiş olursunuz en azından.
Ayrıca tavsiyem biraz otomatik saatlerin çalışma mantığı ve dikkat etmeniz gerekenler hakkında araştırma yapmanız. İnternette bu konuda bir sürü yazı bulabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Yedaself

Mesaj Scarfacex » 28 Eyl 2024, 13:21

Yedaself yazdı:
Scarfacex yazdı:

Dediğim gibi o saatler otomatik. Ayrıca saatlerin sadece görünüşlerine bakmayın özelliklerini de okuyun. Örneğin Tissot vidalı tepe ve arka kapak, sitesinde de yazıyor. Seiko 5 de öyledir muhtemelen. Dalgıç saatlerinde istisna var mıdır bilmiyorum vidalı tepe arka kapak konusunda.
Saat mağazalarının internet sitelerinde ürün sayfalarında teklif alın veya bize ulaşın gibi butonlar oluyor, oralardan kendilerine ulaşıp son fiyat ne olur veya teklif alabilir miyim diye sorabilirsiniz. Bütçeniz kısıtlı olduğu için biraz daha tasarruf etmiş olursunuz en azından.
Ayrıca tavsiyem biraz otomatik saatlerin çalışma mantığı ve dikkat etmeniz gerekenler hakkında araştırma yapmanız. İnternette bu konuda bir sürü yazı bulabilirsiniz.

Çeşitli sitelerde özelliklerine bakarak bu bilgileri edindim. Fakat yapılmaması gereken ve dikkat edilmesi gerekenler konusunda pek içerik bulamadım. Sanırım foruma bakmam lazım. Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Scarfacex

Mesaj hknmtn » 28 Eyl 2024, 14:39

Merhaba, mekanik saatler konusunda youtube'da Türkçe içerik çok. Oradan bilgi sahibi olabilirsiniz yeteri kadar.
Ben danıştığınız saatlerden Seiko 5 olanı merak ettim. Beğendiğiniz modelin model kodu ya da linki varsa paylaşır mısınız. Daha net bir şey söylebilmek adına. Yani Seiko 5, Seiko markasının bir serisi ve içerisinde belki de yüzlerce farklı model barındırıyor. Beğendiğiniz modeli görürsek ona yakın alternatifler artar ve sizde daha sağlıklı bir tercih yapabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj Scarfacex » 28 Eyl 2024, 17:20

hknmtn yazdı:Merhaba, mekanik saatler konusunda youtube'da Türkçe içerik çok. Oradan bilgi sahibi olabilirsiniz yeteri kadar.
Ben danıştığınız saatlerden Seiko 5 olanı merak ettim. Beğendiğiniz modelin model kodu ya da linki varsa paylaşır mısınız. Daha net bir şey söylebilmek adına. Yani Seiko 5, Seiko markasının bir serisi ve içerisinde belki de yüzlerce farklı model barındırıyor. Beğendiğiniz modeli görürsek ona yakın alternatifler artar ve sizde daha sağlıklı bir tercih yapabilirsiniz.

Tabii ki buyrun Seiko 5 Sports Ssk035k1 Otomatik. Tam model no : SSK035K1

Bir de bu : Seiko Srph75k Porpex Otomatik
Kullanıcı avatarı
Scarfacex

Mesaj dugg » 30 Eyl 2024, 00:45

Prx 80 var ben de gayet memnunum ama aklım citizen tsyosa da kaldı ikisinden de memnun kalacaksınızdır

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
dugg

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 82 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners