TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot Heritage 1938 Automatic COSC Rezerv Bilgi

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tissot Heritage 1938 Automatic COSC Rezerv Bilgi

Mesaj hknmtn » 25 Eyl 2024, 03:06

Tepe sıfır konumundayken yani çekmeden kurmak lazım.
Bu arada watch winder diye adlandırılan (otomatik saatler için kurma kutusu diyim) ürünlerin ucuz olanlarını tercih etmemek lazım. Kaliteli olanları manyetizma yapmıyor. Bende Wolf marka var mesela, öneririm. İmkan dahildeyse bir tane edinirseniz işinizi çözer.
Daha öncede söylediğim gibi elle kurmalı bir saate dönmeyi düşünebilirsiniz. Kurmayı unutmadığınız sürece böyle sorunlar yaşamazsınız. Hem mekanizma tepeden kurarken zarar görür mü diye de düşünmezsiniz. Zaten elle kurmak için yapılmış bir mekanizma sonuçta. O konuda daha dayanıklıdır. Kurarken rezerv tam doldu mu acaba diye de düşündürmez. Çünkü rezerv dolduğu zaman kurma kolu daha fazla dönmez. Tek yapamanız gereken saati çıkarınca ya da takmadan önce saati tepeden kurmak.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj eRcumenT1 » 25 Eyl 2024, 16:44

hknmtn yazdı:Tepe sıfır konumundayken yani çekmeden kurmak lazım.
Bu arada watch winder diye adlandırılan (otomatik saatler için kurma kutusu diyim) ürünlerin ucuz olanlarını tercih etmemek lazım. Kaliteli olanları manyetizma yapmıyor. Bende Wolf marka var mesela, öneririm. İmkan dahildeyse bir tane edinirseniz işinizi çözer.
Daha öncede söylediğim gibi elle kurmalı bir saate dönmeyi düşünebilirsiniz. Kurmayı unutmadığınız sürece böyle sorunlar yaşamazsınız. Hem mekanizma tepeden kurarken zarar görür mü diye de düşünmezsiniz. Zaten elle kurmak için yapılmış bir mekanizma sonuçta. O konuda daha dayanıklıdır. Kurarken rezerv tam doldu mu acaba diye de düşündürmez. Çünkü rezerv dolduğu zaman kurma kolu daha fazla dönmez. Tek yapamanız gereken saati çıkarınca ya da takmadan önce saati tepeden kurmak.

Saat dünyasına yeni katıldım ve watch winder'a neredeyse saat kadar para vermeye içim el vermiyor. Çok beğenerek aldığımdan şu an için saati değiştirmeyi de düşünmüyorum, biraz daha zaman geçirdikten sonra olabilir, daha çok yeniyim :) Çalışır haldeyken kurmak tavsiye edilmiyor ama zaten durduktan sonra 8 tur çevirdiğimde çalışmaya başlıyor ve bunu 30'a tamamlamak için çalışır haldeyken 22 tur daha çeviriyorum. Takmadığım zamanlar durmasının önüne geçmek için günde 10 tur kurmamın sakıncası olacağını sanmıyorum, ya da durmuş halde beklemesinin zararı olur mu?
Kullanıcı avatarı
eRcumenT1

Mesaj hknmtn » 26 Eyl 2024, 01:39

Durmasının sakıncası olmaz eğer aylarca beklemeyecekse. Duracaksa da tozdan nemden korunaklı bir yerde durması iyi olur.
Elle bir kaç tur kurmanın kısa vadede bir zarar vereceğini ben de düşünmüyorum net olmamakla birlikte.
Normal şartlarda tepeden kurarken saniye harekete başlayınca bir iki tur daha kurup koluna takarsın saati. O da gün içerisinde hareketle kendini kurar. Ama hareket olmazsa günü çıkaramaz ve durur.
Zaman içerisinde sizi mekanik saatlerden soğutur bu gidişat. Ben o yüzden direkt bu önerilerle geldim.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj depechemode » 26 Eyl 2024, 14:55

Arkadaşlar aşağıdaki resmi daha öncede paylaşmıştım. Bu saatler kurmalı automatic olduğu için çok rahat kurulur. Her bir tur 1 saati yaklaşık temsil eder. Tissot kullanım klavuzu(80 saat rezevli model). Durmuş bir saati kolunuza takmadan 25 tur kurun.

Resim
Kullanıcı avatarı
depechemode

Mesaj eRcumenT1 » 28 Eyl 2024, 13:45

hknmtn yazdı:Durmasının sakıncası olmaz eğer aylarca beklemeyecekse. Duracaksa da tozdan nemden korunaklı bir yerde durması iyi olur.
Elle bir kaç tur kurmanın kısa vadede bir zarar vereceğini ben de düşünmüyorum net olmamakla birlikte.
Normal şartlarda tepeden kurarken saniye harekete başlayınca bir iki tur daha kurup koluna takarsın saati. O da gün içerisinde hareketle kendini kurar. Ama hareket olmazsa günü çıkaramaz ve durur.
Zaman içerisinde sizi mekanik saatlerden soğutur bu gidişat. Ben o yüzden direkt bu önerilerle geldim.

Yaklaşık 5 sene kadar kullanırım diye düşünüyorum. Kullanmadığım zamanlar gözlük beziyle bir güzel temizleyip, yastığına sarıp kutusuna koyuyorum.
Kullanıcı avatarı
eRcumenT1

Mesaj eRcumenT1 » 28 Eyl 2024, 13:46

depechemode yazdı:Arkadaşlar aşağıdaki resmi daha öncede paylaşmıştım. Bu saatler kurmalı automatic olduğu için çok rahat kurulur. Her bir tur 1 saati yaklaşık temsil eder. Tissot kullanım klavuzu(80 saat rezevli model). Durmuş bir saati kolunuza takmadan 25 tur kurun.

Resim

Teşekkür ederim. Bu kılavuzu görmüştüm de genel olduğu için emin olamadım. O halde kullanmadığım zamanlar durmaması için çalışır haldeyken 8-10 tur kurmamın sakıncası yok değil mi?
Kullanıcı avatarı
eRcumenT1

Mesaj kesikparmak » 28 Eyl 2024, 17:22

Konuyla pek alakalı değil ama saat kurma işi bende biraz tik haline geldi son zamanlarda. Bilgisayar başında çalışıyorum. Örneğin kafamda rapora ne yazacağımı düşünürken elim direk saatin tepesine gidiyor ve 5-10 tur böyle çeviriyorum istemsizce. Gün içinde çok sık yapmaya başladım ve sonucunda saatlere zarar vermemek adına bir süreliğine Casio G-Shock saatlerime döndüm. Tepeleri olmadığı için, bu çevirme alışkanlığını unutana kadar dijital saat kullanacağım. :lol:
Kullanıcı avatarı
kesikparmak

Mesaj depechemode » 28 Eyl 2024, 22:19

eRcumenT1 yazdı:
depechemode yazdı:Arkadaşlar aşağıdaki resmi daha öncede paylaşmıştım. Bu saatler kurmalı automatic olduğu için çok rahat kurulur. Her bir tur 1 saati yaklaşık temsil eder. Tissot kullanım klavuzu(80 saat rezevli model). Durmuş bir saati kolunuza takmadan 25 tur kurun.

Resim

Teşekkür ederim. Bu kılavuzu görmüştüm de genel olduğu için emin olamadım. O halde kullanmadığım zamanlar durmaması için çalışır haldeyken 8-10 tur kurmamın sakıncası yok değil mi?
Arkadaşlar bu kitapçık tissota ait ancak tüm kurmalı otomatiklerde geçerli. Kurmalı olmayan modellerde zaten kol boşa döner. Kurmak zarar vermiyor. Aksine el ile sallamak zarar verebilir deniyor.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
depechemode

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kalbaysali ve 41 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners