TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot Heritage 1938 Automatic COSC Rezerv Bilgi

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tissot Heritage 1938 Automatic COSC Rezerv Bilgi

Mesaj eRcumenT1 » 23 Eyl 2024, 00:22

Yedaself yazdı:
eRcumenT1 yazdı:
Yedaself yazdı:Çalışma şekliniz nedeniyle büyük ihtimalle tam olarak enerji depolayamıyor saat. Ben de öyleyim kendimden biliyorum. Günlük kullandığım Hamilton Murph var bende, 80 saatlik güç rezervi var. Evden ve masa başında çalıştığım için saatin kolumdayken durduğu oldu :roll: Bu arada saat enerjisi düşükken daha çok sapacaktır. Yeterli güç seviyelerindeyken pozisyonuna bağlı olarak -2/+4sn sapan saat düşük güç seviyelerinde 1 dakikanın üzerinde sapabiliyor.

4 sn geri kaldığını gördüm, ertesi gün 8 sn'ye yükselmişti :D Bu konuyu açıp, 30 tur kurup bırakmamın üstünden 26 saat geçti ve hala çalışıyor. Yalnızca 4 sn geri kalmış, bunun da çok önemi yok.

Aşırı olmadıkça sapmanın bir önemi yok ama bu saatlerde güç rezervi göstergesi olmadığı için güç seviyesi konusunda biraz tahmin yürütmenize olanak sağlar diye belirttim.

Anladım, teşekkür ederim :) İki gün üst üste takip ettim, bu konunun öncesinde, her gün 4 sn, iki günün sonunda toplamda 8 sn geride kaldı.
En son eRcumenT1 tarafından 23 Eyl 2024, 15:55 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
eRcumenT1

Mesaj eRcumenT1 » 23 Eyl 2024, 00:25

hknmtn yazdı:
eRcumenT1 yazdı:
Yedaself yazdı:Çalışma şekliniz nedeniyle büyük ihtimalle tam olarak enerji depolayamıyor saat. Ben de öyleyim kendimden biliyorum. Günlük kullandığım Hamilton Murph var bende, 80 saatlik güç rezervi var. Evden ve masa başında çalıştığım için saatin kolumdayken durduğu oldu :roll: Bu arada saat enerjisi düşükken daha çok sapacaktır. Yeterli güç seviyelerindeyken pozisyonuna bağlı olarak -2/+4sn sapan saat düşük güç seviyelerinde 1 dakikanın üzerinde sapabiliyor.

4 sn geri kaldığını gördüm, ertesi gün 8 sn'ye yükselmişti :D Bu konuyu açıp, 30 tur kurup bırakmamın üstünden 26 saat geçti ve hala çalışıyor. Yalnızca 4 sn geri kalmış, bunun da çok önemi yok.

O geri kalma çok önemli değil kullandıkça düzelir. Ben aynı saatte 2sn gibi değerler görüyorum. Bu arada size mesaj yazınca bende kurup baktım yaklaşık 40 saat sonra durmuş.
Benim size önerim illaki mekanik saat kullanmak istiyorsanız manuel kurmalı bir saat kullanmanız yönünde olacaktır. Ya da power reserve göstergeli bir saat olabilir. Mesela her sabah her akşam ya da günün aşağı yukarı aynı saatlerinde elle kurarsınız kafanız rahat eder.

27 saat sonra durmuş. Benim 30 tur kuruşum tam tur olmayabilir mi, yani tam kuran birine göre benimki aslında 25 tur vs. olabilir mi? Bu arada saati hiç takmadım, sadece olduğu yerde 4x360 derece çevirdim.
Kullanıcı avatarı
eRcumenT1

Mesaj eRcumenT1 » 23 Eyl 2024, 00:29

scarbo yazdı:
eRcumenT1 yazdı:Merhaba arkadaşlar,

Birkaç hafta önce Tissot Heritage 1938 Automatic COSC aldım. Enerjisinin çok çabuk bittiğini, yaklaşık 12 saat kadar, düşünüyorum. Satın alırken mağazadaki arkadaşlar bana, uzun süredir kullanılmadığından ilk zamanlar enerjisinin çabuk bitebileceğini söylemişlerdi ama emin olamadım, bozuk olabileceğinden şüphelendim.

Bana 15 tur kurabilirsin demişlerdi ancak Tissot'nun sitesindeki genel kılavuzda, bu saate özel kılavuz yok, 30 tur çevirerek kurulmalı yazıyor. Bunun dışında, masa başı bir işte çalıştığımdan bileğimin kahve molaları haricinde çok da hareketli olduğunu söyleyemem.

https://www.tissotwatches.com/en-en/t1424641606200.html

Resim

Merhabalar 15 tur çok az, günlük hareketiniz az ise minimum 30 çevirin, cosc olduğu için 21000 değil 28000 vuruştur rezervi powermatic 80 lere göre düşüktür ama tutarlılığı yüksektir.

Teşekkür ederim. Satın aldığım saatçi 15 tur çevir demişti. Saatler konusunda günlük hareketin kastını tam olarak bilmiyorum, sadece masa başı çalıştığımı söyleyebilirim. Yani günde 10 saat kadar kolumda kalıyor. Dün 30 tur kurmuştum ama 27 saat sonra durduğunu fark ettim. Bu saati fazla kurmanın zararı olmaz mı?
Kullanıcı avatarı
eRcumenT1

Mesaj eRcumenT1 » 23 Eyl 2024, 15:57

Satın aldığım saatçi ilk kuruştan sonra günde 8-10 tur manuel olarak kur demişti. Takmadığım zamanlarda böyle yapmak mantıklı sanırım.
Kullanıcı avatarı
eRcumenT1

Mesaj Eterna » 23 Eyl 2024, 16:46

Otomatik saatlerin elle kurulma özelliği olsa da "her gün düzenli olarak elle kurulması" tavsiye edilmiyor diye hatırlıyorum.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj eRcumenT1 » 23 Eyl 2024, 20:00

Eterna yazdı:Otomatik saatlerin elle kurulma özelliği olsa da "her gün düzenli olarak elle kurulması" tavsiye edilmiyor diye hatırlıyorum.

Teşekkür ederim, durdukça kuracağım o zaman. Evden çalıştığım zamanlarda hiç takmıyorum, taksam bile yeteri kadar enerji depolamayacak.
Kullanıcı avatarı
eRcumenT1

Mesaj scarbo » 24 Eyl 2024, 00:50

eRcumenT1 yazdı:
scarbo yazdı:

Birkaç hafta önce Tissot Heritage 1938 Automatic COSC aldım. Enerjisinin çok çabuk bittiğini, yaklaşık 12 saat kadar, düşünüyorum. Satın alırken mağazadaki arkadaşlar bana, uzun süredir kullanılmadığından ilk zamanlar enerjisinin çabuk bitebileceğini söylemişlerdi ama emin olamadım, bozuk olabileceğinden şüphelendim.

Bana 15 tur kurabilirsin demişlerdi ancak Tissot'nun sitesindeki genel kılavuzda, bu saate özel kılavuz yok, 30 tur çevirerek kurulmalı yazıyor. Bunun dışında, masa başı bir işte çalıştığımdan bileğimin kahve molaları haricinde çok da hareketli olduğunu söyleyemem.

Resim

Merhabalar 15 tur çok az, günlük hareketiniz az ise minimum 30 çevirin, cosc olduğu için 21000 değil 28000 vuruştur rezervi powermatic 80 lere göre düşüktür ama tutarlılığı yüksektir.

Teşekkür ederim. Satın aldığım saatçi 15 tur çevir demişti. Saatler konusunda günlük hareketin kastını tam olarak bilmiyorum, sadece masa başı çalıştığımı söyleyebilirim. Yani günde 10 saat kadar kolumda kalıyor. Dün 30 tur kurmuştum ama 27 saat sonra durduğunu fark ettim. Bu saati fazla kurmanın zararı olmaz mı?

Rica ederim, bende benzer bir mekanizma kullanan Rado var açık kadralı, kurarken rezervin ne kadar dolduğunu görebiliyorum o yüzden 15 tur az dedim, evet yukarıda belirtildiği gibi otomatik saatleri elle çok kurmak önerilmiyor, zamanında çok kurulmaktan zarar gören sellita sw200 mekanizmaların sıkıntı yaşadığı belirtiliyordu, zaten eta 2824-2 ün benzeri hemen hemen aynısı gibi ama Eta mekanizmaların bu konuda daha dayanıklı olduğunu okumuştum bende merak edip araştırmıştım, saat çok hareket etmiyorsa kolda yapacak birşey yok mecbur kurulacak veya otomatik saat kurma cihazı alıp ona koyabilirsiniz gece depoladığı enerji ertesi gün yeterli olur, bu saat kurucular ile ilgili bir sorunda manyetik alan oluşturup saati etkilemesi, metas sertifikalılar etkilenmez, silikon balanslı saatler daha az etkilenir ama sizin mekanizmada silikon materyal sanırım yoktur o yüzden bunu da göze almak lazım. Belki kaliteli kurucularda bu sorun yoktur bilenler aydınlatır.Bu arada bende el ile kurulan mekanik bir tissot pr516 var, 80 tur üzerinde tam doluma ulaşıyor 68 saat dayanıyor fikir olması için paylaşıyorum.
Kullanıcı avatarı
scarbo

Mesaj eRcumenT1 » 24 Eyl 2024, 14:05

scarbo yazdı:
eRcumenT1 yazdı:
scarbo yazdı:

Resim

Rica ederim, bende benzer bir mekanizma kullanan Rado var açık kadralı, kurarken rezervin ne kadar dolduğunu görebiliyorum o yüzden 15 tur az dedim, evet yukarıda belirtildiği gibi otomatik saatleri elle çok kurmak önerilmiyor, zamanında çok kurulmaktan zarar gören sellita sw200 mekanizmaların sıkıntı yaşadığı belirtiliyordu, zaten eta 2824-2 ün benzeri hemen hemen aynısı gibi ama Eta mekanizmaların bu konuda daha dayanıklı olduğunu okumuştum bende merak edip araştırmıştım, saat çok hareket etmiyorsa kolda yapacak birşey yok mecbur kurulacak veya otomatik saat kurma cihazı alıp ona koyabilirsiniz gece depoladığı enerji ertesi gün yeterli olur, bu saat kurucular ile ilgili bir sorunda manyetik alan oluşturup saati etkilemesi, metas sertifikalılar etkilenmez, silikon balanslı saatler daha az etkilenir ama sizin mekanizmada silikon materyal sanırım yoktur o yüzden bunu da göze almak lazım. Belki kaliteli kurucularda bu sorun yoktur bilenler aydınlatır.Bu arada bende el ile kurulan mekanik bir tissot pr516 var, 80 tur üzerinde tam doluma ulaşıyor 68 saat dayanıyor fikir olması için paylaşıyorum.

Saat kurma cihazları pahalı görünüyor, bir de evet, manyetik alanlardan uzak tutmam gerektiği yazıyor kılavuzunda. Peki bunun kurma kolunu iki tık çekip mi kurmam gerekiyor, yoksa hiç çekmeden mi? Bir videoda iki tık çekmeniz lazım gerekiyor diyordu ama kılavuzda, daha doğrusu genel kılavuzda, bu saate özel değil, hiç çekmemiz gerekiyor yazıyor.
Kullanıcı avatarı
eRcumenT1

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 50 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners