TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Homage Evreni

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: TSF Homage Evreni

Mesaj nadirtopalca » 13 Ağu 2024, 21:58

sasuta yazdı:
nadirtopalca yazdı:
recepergun yazdı:Mesajı alıntılayamadım altına yazayım, forumdaki ilk mesajınız olarak sanırım bu mesajın bir tık üzeri cebinizde telefon var enayimisiniz saat alıyorsunuza çıkar...

Homage çoğu markada benzer üretimine benziyor fakat A+ replika takarak 20k maaşla 10000 usdlik saat takıyorum havası vermiyor. Ortada replikalarda olduğu gibi bir kandırmaca yok, marka içerisinde kullandığı mekanizmayı bile yazıyor. Bilmeyenin kanacağı, dolandırıcılığa sebebiyet verebilecek, çok ince farklar veya mercekle incelenerek ayırt edilecek farklar olmuyor replikalarda olduğu gibi.

Sevdiğiniz bir modelin veya tasarımın farklı bir marka altında kullanılmasını içeriyor ki buna benzer üretimler 50 sene önce isviçre saatlerinde yapılmış, günümüze kadar gelen çok modeller var.

Elbette çoğu saat sever orijinal tasarımı alıp kullanmak ister fakat ülkemiz için artık saat lüks segmente girmeye başladı. 100usd bantında bulunan Seiko bile şu anda en kötü modeli 1 asgari ücretle alınabilecek seviyede. Haliyle çoğu "saatsever" kendi bütçesi dahilinde farklı saat tasarımlarını deneyimlemek adına homage saatlere yönelmiş durumda. Replika saati hiç bir gerçek saatseverin takacağını düşünmüyorum!

Sent from my CPH1951 using Tapatalk
Haklısınız, ama ne olursa olsun bazı homage saatler statü göstergesi olarak kullanılıyor tıpkı akıllı saatler gibi.Bende de 1 adet homage var gerçekten yüksek sekmentte alınamayacak fiyatlardaki bir saatin tabii ki.Bahsetmek istediğim homage var homage var.Citizen Tsuyosa’da homage mesela o tip güvenilir markalardan tercih etmek yerine Pagani gibi Çin markası olup birebir aynısını yapmaktansa , kendi markasının imzalarıyla farklılıklar yaratıp birebir aynısını yapılmasından bahsetmiştim ben.Tabii yine dediğim gibi kişinin taktığında kendini iyi hissetmesiyle alakalı tamamen.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu mantıkla düşünürsek submarinere de "Fifty Fathoms (1953)" homajı diyebilir miyiz?
Pek katılmıyorum.Çünkü homage denilen şey tamamıyla saatin her şeyiyle kendi markasına dönüştürülmüş hali gibi.Rolex’i o konuda ayıran birçok fark var.Homage olması için gereksinimleri ben belirlemiyorum tabii ki [emoji28] ama sadece kendi fikirlerim.Homage da olsa büyük markaların kendine has küçük farklarıyla ortaya çıkardığı saatleri daha cazip gibi.

Kullanıcı avatarı
nadirtopalca

Mesaj recepergun » 13 Ağu 2024, 23:20

nadirtopalca yazdı:
recepergun yazdı:Mesajı alıntılayamadım altına yazayım, forumdaki ilk mesajınız olarak sanırım bu mesajın bir tık üzeri cebinizde telefon var enayimisiniz saat alıyorsunuza çıkar...

Homage çoğu markada benzer üretimine benziyor fakat A+ replika takarak 20k maaşla 10000 usdlik saat takıyorum havası vermiyor. Ortada replikalarda olduğu gibi bir kandırmaca yok, marka içerisinde kullandığı mekanizmayı bile yazıyor. Bilmeyenin kanacağı, dolandırıcılığa sebebiyet verebilecek, çok ince farklar veya mercekle incelenerek ayırt edilecek farklar olmuyor replikalarda olduğu gibi.

Sevdiğiniz bir modelin veya tasarımın farklı bir marka altında kullanılmasını içeriyor ki buna benzer üretimler 50 sene önce isviçre saatlerinde yapılmış, günümüze kadar gelen çok modeller var.

Elbette çoğu saat sever orijinal tasarımı alıp kullanmak ister fakat ülkemiz için artık saat lüks segmente girmeye başladı. 100usd bantında bulunan Seiko bile şu anda en kötü modeli 1 asgari ücretle alınabilecek seviyede. Haliyle çoğu "saatsever" kendi bütçesi dahilinde farklı saat tasarımlarını deneyimlemek adına homage saatlere yönelmiş durumda. Replika saati hiç bir gerçek saatseverin takacağını düşünmüyorum!

Haklısınız, ama ne olursa olsun bazı homage saatler statü göstergesi olarak kullanılıyor tıpkı akıllı saatler gibi.Bende de 1 adet homage var gerçekten yüksek sekmentte alınamayacak fiyatlardaki bir saatin tabii ki.Bahsetmek istediğim homage var homage var.Citizen Tsuyosa’da homage mesela o tip güvenilir markalardan tercih etmek yerine Pagani gibi Çin markası olup birebir aynısını yapmaktansa , kendi markasının imzalarıyla farklılıklar yaratıp birebir aynısını yapılmasından bahsetmiştim ben.Tabii yine dediğim gibi kişinin taktığında kendini iyi hissetmesiyle alakalı tamamen.

Skx tsuyosa prx vb saatler için homage yapılması bana da garip geliyordu ilk başlarda fakat bu bütçe ile de alakalı sanırım. Ben tsuyosa prx vb alabilecek durumdayım dolayısyla gidip homage modelini almam örneğin, ama şu anda rolex ve üzeri için kendimi zorlamam gerekir ve bu yüzden kendimi maddi olarak zorlayacak bir modelin homage olanını takmak mantıklı geliyor.

Dolayısıyla tsuyosa için bile kendisini zorlamak zorunda kalacak birinin homage kullanması oldukça makul ve bu sebeple de satılabiliyor olması normal geliyor bana.

Kullanıcı avatarı
recepergun

Mesaj nadirtopalca » 14 Ağu 2024, 13:45

recepergun yazdı:
nadirtopalca yazdı:

Skx tsuyosa prx vb saatler için homage yapılması bana da garip geliyordu ilk başlarda fakat bu bütçe ile de alakalı sanırım. Ben tsuyosa prx vb alabilecek durumdayım dolayısyla gidip homage modelini almam örneğin, ama şu anda rolex ve üzeri için kendimi zorlamam gerekir ve bu yüzden kendimi maddi olarak zorlayacak bir modelin homage olanını takmak mantıklı geliyor.

Dolayısıyla tsuyosa için bile kendisini zorlamak zorunda kalacak birinin homage kullanması oldukça makul ve bu sebeple de satılabiliyor olması normal geliyor bana.

Tabii ki haklısınız ben de sizin dediğiniz maddiyata sahibim o yüzden prx tsuyosa vb saatleri tercih ediyorum.Her şeyden önce saat hobisinin parayla alakalı olmadığını ve en düşük sekmentte olsa bile kabul görülebiliyor olması gerekiyor.Herkes binlerce dolarlık saatleri takmak zorunda değil saatini sevmesi bunun için yeterli.O yüzden de homage saatler üretiliyor.Replika olmadığı sürece her yol mübahtır [emoji18]

Kullanıcı avatarı
nadirtopalca

Mesaj murat0625 » 18 Ağu 2024, 18:12

150 euro sınırından önceki zamanlarda alınabilecek en iyi saatlerdendiResim

SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
murat0625

Mesaj kbtrgt » 10 Eyl 2024, 14:58

Resim

Natonun rahatlığı adlı eser :)

Kullanıcı avatarı
kbtrgt

Mesaj mturann » 11 Eyl 2024, 11:10

murat0625 yazdı:150 euro sınırından önceki zamanlarda alınabilecek en iyi saatlerdendiResim

SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aynen :thumbup: :thumbup:
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj Derici » 13 Eyl 2024, 20:47

Aldığım son saat

21081111RG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Resim
Kullanıcı avatarı
Derici

Mesaj emreyigin » 19 Eyl 2024, 16:02

Watchdives Ranger
Resim

Kullanıcı avatarı
emreyigin

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kesikparmak ve 191 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners