TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Gümrük Sınırı 30 Euro'ya Düşürüldü

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gümrük Sınırı 30 Euro'ya Düşürüldü.

Mesaj mturann » 12 Ağu 2024, 11:47

Eterna yazdı:Dün sosyal medya da bir iddia daha gördüm. Vallahi kararsız kaldım olur mu diye?

Şimdi genel kanı (bana göre çok yanlış olsa da) satın alındığı tarih önemli değil, önemli olan gümrüğe girdiği tarih.

Ama bir de Türkiye ye gelen kargolar var sıra bekliyorlar gümrüğe girmek için. Gümrüğe sevk edildi yazar hatta.

Bu bekleme süresini uzatıyorlar böylece kargoların 21 Ağustos dan sonra kontrol sırası gelecek diye yazanlar olmuş sosyal medyada. Böyle olunca da yeni mevzuata göre işlem görecekmiş.

Hem olmaz diyorum hem de Türkiye de hiç bir şeye şaşırmam diyorum.

olmaz diye bir şey yok :)
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj hknmtn » 12 Ağu 2024, 19:18

Eterna yazdı:Dün sosyal medya da bir iddia daha gördüm. Vallahi kararsız kaldım olur mu diye?

Şimdi genel kanı (bana göre çok yanlış olsa da) satın alındığı tarih önemli değil, önemli olan gümrüğe girdiği tarih.

Ama bir de Türkiye ye gelen kargolar var sıra bekliyorlar gümrüğe girmek için. Gümrüğe sevk edildi yazar hatta.

Bu bekleme süresini uzatıyorlar böylece kargoların 21 Ağustos dan sonra kontrol sırası gelecek diye yazanlar olmuş sosyal medyada. Böyle olunca da yeni mevzuata göre işlem görecekmiş.

Ben buna ihtimal vermiyorum. Gümrükte inanılmaz bir yığılma olur. işin içinden çıkılmaz bir hal olur. O kadar kargo uçağı, gemi vs bekletilmesi mümkün değil. Bazı kargo şirketleri uçak henüz alana inmeden işlemleri yapmaya başlıyorlar. Gümrük bu arkadaşlar. Mahallenizdeki kargo firması 3 gün kargo dağıtmasın, bekletsin 2 haftada işin içinden çıkamazlar. 3-5 ürün değil belki milyonlarca üründen bahsediyoruz 1 günde.
Bu arada normal şartlarda gümrük sipariş tarihine bakmaz ancak mevzuat değişikliği nedeniyle bir süre bakabilirler. Çünkü mevzuat yayınlanmadan önce verilen siparişlerin geçebilmesi lazım. Ama çok da umurlarında değildir yani.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj recepergun » 12 Ağu 2024, 19:44

hknmtn yazdı:

Ben buna ihtimal vermiyorum. Gümrükte inanılmaz bir yığılma olur. işin içinden çıkılmaz bir hal olur. O kadar kargo uçağı, gemi vs bekletilmesi mümkün değil. Bazı kargo şirketleri uçak henüz alana inmeden işlemleri yapmaya başlıyorlar. Gümrük bu arkadaşlar. Mahallenizdeki kargo firması 3 gün kargo dağıtmasın, bekletsin 2 haftada işin içinden çıkamazlar. 3-5 ürün değil belki milyonlarca üründen bahsediyoruz 1 günde.
Bu arada normal şartlarda gümrük sipariş tarihine bakmaz ancak mevzuat değişikliği nedeniyle bir süre bakabilirler. Çünkü mevzuat yayınlanmadan önce verilen siparişlerin geçebilmesi lazım. Ama çok da umurlarında değildir yani.
Benim bir kargomun bu gün itibari ile gümrük işlemleri tamamlandı. Normal düzende devam ediyor gibi görünüyor.

Ama saat siparişi vermemiştim riske girmemek için, keşke bende saat siparişi verseymişim yetişecekmiş.

22101316G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
recepergun

Mesaj Derici » 14 Ağu 2024, 21:51

6 ağustosta aldığım saatin gümrük işlemi bugün tamamlandı.

21081111RG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Derici

Mesaj Eterna » 15 Ağu 2024, 11:35

Son iki mesajda gümrük işlemlerinin sorunsuz tamamladığını okudum. Forumdaşlarım adına çok sevindim. Şimdiden hayırlı olsun.

İnşallah kanun çıkmadan önce satın alınan, ama kargo süresi yüzünden gümrüğe yürürlülük tarihinden sonra giren bir durum okuyamayız forumda. Veya en azından olsa bile sorunsuz hallolur.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj Derici » 16 Ağu 2024, 12:16

AliExpress, 30 euro üstü ürünlerin alımını kapatmış.
30 un altında olanlarada %60 ı eklemiş.

21081111RG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Derici

Mesaj MrJingles » 17 Ağu 2024, 22:08

Artık yurt dışına çıkış haricinde başka hiçbir şans kalmadı. Orient Kamasu muhtemelen aldığım son saat oldu. Daha da almam artık.
Gerçek bir saat enerjisini pilden ve ışıktan değil sahibinden alır.
Kullanıcı avatarı
MrJingles

Mesaj HknDrsn » 17 Ağu 2024, 22:21

Yurtdışı kanalınız varsa alınır yoksa Yurtdışı hayal. :x
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 220 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners