Eterna yazdı:Dün sosyal medya da bir iddia daha gördüm. Vallahi kararsız kaldım olur mu diye?
Şimdi genel kanı (bana göre çok yanlış olsa da) satın alındığı tarih önemli değil, önemli olan gümrüğe girdiği tarih.
Ama bir de Türkiye ye gelen kargolar var sıra bekliyorlar gümrüğe girmek için. Gümrüğe sevk edildi yazar hatta.
Bu bekleme süresini uzatıyorlar böylece kargoların 21 Ağustos dan sonra kontrol sırası gelecek diye yazanlar olmuş sosyal medyada. Böyle olunca da yeni mevzuata göre işlem görecekmiş.
Hem olmaz diyorum hem de Türkiye de hiç bir şeye şaşırmam diyorum.
Ben buna ihtimal vermiyorum. Gümrükte inanılmaz bir yığılma olur. işin içinden çıkılmaz bir hal olur. O kadar kargo uçağı, gemi vs bekletilmesi mümkün değil. Bazı kargo şirketleri uçak henüz alana inmeden işlemleri yapmaya başlıyorlar. Gümrük bu arkadaşlar. Mahallenizdeki kargo firması 3 gün kargo dağıtmasın, bekletsin 2 haftada işin içinden çıkamazlar. 3-5 ürün değil belki milyonlarca üründen bahsediyoruz 1 günde.
Bu arada normal şartlarda gümrük sipariş tarihine bakmaz ancak mevzuat değişikliği nedeniyle bir süre bakabilirler. Çünkü mevzuat yayınlanmadan önce verilen siparişlerin geçebilmesi lazım. Ama çok da umurlarında değildir yani.