TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat tercihi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saat tercihi

Mesaj Sarsılmaz » 12 Ağu 2024, 03:13

Merhaba arkadaşlar, dostlar. Affınıza sığınarak iki saat hakkında bilgi almak istiyorum. Belki konuları açılmıştır ama lütfen mazur görün. İlk saat seiko prospex spb455j1. İkinci saat seiko SRE007J1. İkincisi hanım için.
Daha önce seiko 5 ve orient bambino kullandım. Bambinoyu hala severek kullanıyorum. Birçok saat baksamda bunlatın içinde tissot, hamilton, rado gibi diver saatlerde var. Bu model(spb455j1) görüntüsüyle ziyadesiyle aklımı çeldi. Hanım için baktığım ise annemin 35 senedir kullandığı saatin neredeyse aynısı. O zaman presage serisi varmıydı bilmiyorum. Ama çokta benziyor.
Sizlerde yorumlarınızı esirgemezseniz müteşekkir olurum. Saygılar.
Kullanıcı avatarı
Sarsılmaz

Re: Saat tercihi

Mesaj Eterna » 12 Ağu 2024, 08:35

Kendinize seçtiğiniz Seiko Prospex güzel bir saat. 40mm çapı ile bilekte güzel durduğunu düşünüyorum. Eğer deneyip sizde beğendiyseniz hiç problem yok. Bazen şu düşünülüyor. 60-70 k barajına çıkacak isem İsviçre markalarına da bakarım. Olabilir niye olmasın alternatif çok.

Ama bu saati taktığınızda işte budur dediyseniz bence alın. Çok yakışıklı, güzel bir saat.

Eşiniz için baktığınız Presage tam bir kadın saati, zarif, kibar. Kadrandaki taşları ile her gün değilde biraz daha özel günlerde daha uygun gibi gözüküyor. Ama bu konu çok hakim olduğum bir konu olmayabilir :)
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj depechemode » 12 Ağu 2024, 09:51

Sarsılmaz yazdı:Merhaba arkadaşlar, dostlar. Affınıza sığınarak iki saat hakkında bilgi almak istiyorum. Belki konuları açılmıştır ama lütfen mazur görün. İlk saat seiko prospex spb455j1. İkinci saat seiko SRE007J1. İkincisi hanım için.
Daha önce seiko 5 ve orient bambino kullandım. Bambinoyu hala severek kullanıyorum. Birçok saat baksamda bunlatın içinde tissot, hamilton, rado gibi diver saatlerde var. Bu model(spb455j1) görüntüsüyle ziyadesiyle aklımı çeldi. Hanım için baktığım ise annemin 35 senedir kullandığı saatin neredeyse aynısı. O zaman presage serisi varmıydı bilmiyorum. Ama çokta benziyor.
Sizlerde yorumlarınızı esirgemezseniz müteşekkir olurum. Saygılar.

Merhaba benimde seiko saatlerim var. Ancak bu fiyat bandında isviçre saatlari tissot diver bunun yarı fiyatına yada tissot chrono bu fiyatlara inceleyebilirsin.
Kullanıcı avatarı
depechemode

Mesaj Sarsılmaz » 12 Ağu 2024, 10:43

Sayın Eterna ve depechemode cevaplarınız için teşekkür ederim. Eterna saatleri deneme ve koluma takma şansım maalesef şu anda imkansız belli şartlardan dolayı. İnternet YouTube ve Facebook gibi yerlerden videolara baktığımda bu saatleri beğendim.
Askında yetmişten bir hayli aşağı fiyattan buldum ilk saati.ayrıca tissotların ve hamiltonların mekanizması gerçekten çok üst olabilir. powetmatic 80 ler için diyorum.Ama bu saat sanki benim tarzıma göre çok daha oturacak gibi hissediyorum. İsviçre saatlerinde diver olmayan longines zulu time ve omega speedmasterlar aklımı çelsede kendi ekonomik şartlarımda şu anda sadece bakabilirim. O sebeple aklımında kaydığı bu iki saat çok daha yakın geliyor. Ayrıca bu saati çeşitli nato kordonlarla kombin yapabileceğimi düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Sarsılmaz

Mesaj ceviks » 13 Ağu 2024, 08:04

Sarsılmaz yazdı:Sayın Eterna ve depechemode cevaplarınız için teşekkür ederim. Eterna saatleri deneme ve koluma takma şansım maalesef şu anda imkansız belli şartlardan dolayı. İnternet YouTube ve Facebook gibi yerlerden videolara baktığımda bu saatleri beğendim.
Askında yetmişten bir hayli aşağı fiyattan buldum ilk saati.ayrıca tissotların ve hamiltonların mekanizması gerçekten çok üst olabilir. powetmatic 80 ler için diyorum.Ama bu saat sanki benim tarzıma göre çok daha oturacak gibi hissediyorum. İsviçre saatlerinde diver olmayan longines zulu time ve omega speedmasterlar aklımı çelsede kendi ekonomik şartlarımda şu anda sadece bakabilirim. O sebeple aklımında kaydığı bu iki saat çok daha yakın geliyor. Ayrıca bu saati çeşitli nato kordonlarla kombin yapabileceğimi düşünüyorum.
Ben sizin yerinizde olsam 70k ya hydroconquest veya captain cook bakardim.

Bu benim kisisel tercihim. Siz bu saati cok sevmissiniz. Baska hic bir seyin onemi yok.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
ceviks

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 84 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners