TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Zor Koullara Dayan覺kl覺 Mekanik Saat

Hakk覺nda Bilgi Almak 襤stediiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Dan覺ma Platforumu B繹l羹m羹nde Yeni Saatinizle 襤lgili B羹t癟e ve Marka/Model Bazl覺 Tavsiye ve Kullan覺c覺 Tecr羹besi Talebinde Bulunabilirsiniz. D羹羹n羹len Kriterlerin Detayl覺 Olarak Belirtilmesi yelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmas覺n覺 ve Tecr羹belerini Paylamalar覺n覺 Salayacakt覺r. L羹tfen A癟t覺覺n覺z Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir eklinde Yazmay覺n覺z. Sorulan Saatin Model Fotoraf覺, zellikleri ve ncelikle Kendi Yorumlar覺n覺z覺 Ekleyerek Sorunuz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Zor Koullara Dayan覺kl覺 Mekanik Saat

Mesaj drm67 » 12 Haz 2011, 00:30

Arkadalar 繹ncelikle herkese merhabalar
Forumda emei ge癟en herkese sayg覺lar覺m覺 sunar覺m.Her g羹n yeni bir eyler 繹renme f覺rsat覺m oluyor. Ben de mekanik bir saat alaca覺m. Alaca覺m saat 癟ap覺 en fazla 42 mm (bileim ince) siyah kadranl覺 ,spor ,gece g繹r羹羹 (cahilliimi ba覺lay覺n luminova deniyor san覺r覺m) 癟ok net olmal覺. Metel ya da deri kordonlu olmas覺 farketmez.Cam 癟izilmez olsun istiyorum. 襤im nedeniyle 癟ok salam bir yap覺ya sahip olsun istiyorum.u an Swatch Windfall YCS410GX kullan覺yorum cam覺 mika gibi bir ey ve takdir edersiniz ki 癟al覺rken kolumu oraya buraya s羹rte s羹rte cam 癟iziliyor. Manevi deeri olduu i癟in daha salam bir saat aray覺覺na girdim.B羹t癟e en fazla 1000 tl.Yurtd覺覺 marka 繹neren olursa nas覺l alabileceimi de k覺saca yazarsa sevinirm. nerileriniz i癟in imdiden teekk羹r ederim.

Sayg覺lar覺mla...
Kullan覺c覺 avatar覺
drm67

Ya: 41
Kay覺t: 01 Oca 2011, 20:02

Re: Zor Koullara Dayan覺kl覺 Mekanik Saat

Mesaj Thevenin » 12 Haz 2011, 00:37

Cami cizecegi asikar olan kosullarda bence mekanik saate yonelmemeli. Yahut cep saati olsa?
Thevenin
Kullan覺c覺 avatar覺
Thevenin

Ya: 37
Kay覺t: 31 Eki 2010, 04:30

Mesaj drk » 12 Haz 2011, 00:45

Foruma hogeldiniz.

Mekanik saatler mekanizmalar覺 i癟indeki hareketli par癟a say覺s覺n覺n bolluundan dolay覺 doalar覺 gerei darbelere, pilli saatlere nazaran dayan覺ks覺zlar. Yani saati biryerlere 癟arpt覺覺n覺zda yada d羹羹rd羹羹n羹zde mekanizmaya zarar gelme ihtimali var. Hi癟birey olmasa dahi hassasiyetinin bozulmas覺 b羹y羹k ihtimal. Cam覺n 癟izilmelere kar覺 dayan覺kl覺l覺覺 i癟in i癟in safir kristal olmas覺 yeterli ancak bu da tamamen 癟izilmez deildir. Swatch yada benzer plastik caml覺 saatlerin camlar覺ndaki 癟izikler 癟ok basit bir ilemle giderilebilirken safir kristaldaki derin bir 癟izii gidermenin tek yolu cam覺 deitirmektir. K覺saca mekanik saati biraz daha 繹zenli kullanmak gerekiyor. Yanl覺 anla覺lma olmas覺n ben olas覺 en k繹t羹 senaryoyu yaz覺yorum. Yani kompres繹r k覺r覺c覺 kullanm覺yorsan覺z saatiniz kolunuzda olmas覺n ancak bir癟ok mekanik saat g羹nl羹k hayat覺n zorluklar覺yla y覺llarca baedebilirler :) Saatin zarar g繹rmesi ihtimali 癟oksa bence bu esnada mekanik saat takmaman覺z daha mant覺kl覺.
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj drm67 » 12 Haz 2011, 00:49

nerin i癟in teekk羹r ederim Thevenin fakat cep saati bulunduum i ortam覺nda kullan覺l覺 deil. Genelde sahada 癟al覺覺yorum teknik personel olarak.
Kullan覺c覺 avatar覺
drm67

Mesaj Frax » 12 Haz 2011, 00:57

Foruma hogeldiniz drm67.

Niye mekanik saat ben 繹ncelikle bunu sormak istiyorum, zorlu koullar s繹z konusu olduunda tercih edilecek saatler Casio, Suunto t羹revleri 癟ounlukla. Bence bunlara y繹nelmekte fayda var, saati riske etmemek ad覺na.
Kullan覺c覺 avatar覺
Frax

Kay覺t: 27 Ara 2009, 15:36

Mesaj drm67 » 12 Haz 2011, 00:58

u an kulland覺覺m saatin 羹st羹nde ufak tefek 癟izikler var sadece bu 癟iziklere dayansa benim i癟in yeterli.
Kullan覺c覺 avatar覺
drm67

Mesaj drk » 12 Haz 2011, 01:06

iziklere dayanmas覺 i癟in d覺覺n覺n seramik gibi 癟ok sert olmas覺 bir malzemeden yap覺lmas覺 laz覺m. Bu t羹r malzemeler de a覺r覺 sert olduklar覺ndan fazla k覺r覺lganlar ayr覺ca pahal覺lar. izikleri fazla 繹nemsemeye gerek yok bence, 癟ok rahats覺z ettii zaman kasaya ilem uygulatarak yok edebilirsiniz(癟elik ve titanyum saatlerde).
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj mlm » 12 Haz 2011, 23:42

Ben de sahada 癟al覺t覺覺n覺z zaman diliminde kullanman覺z i癟in Casio Protrek serisine bakman覺z覺 tavsiye ediyorum. Benim 癟ok beendiim bir model var, Casio Protrek PRG 130 serisi, titanyum ve kau癟uk kordon se癟enei de mevcut bildiim kadar覺yla.

Resim

Ama siz yine de bir mekanik saat edinin, 癟al覺t覺覺n覺z vakitlerin d覺覺nda zevkle takars覺n覺z, hem de 癟izilme, hasar g繹rme gibi riskler en aza inmi olur..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullan覺c覺 avatar覺
mlm

Ya: 44
Kay覺t: 03 Au 2010, 02:59

D繹n TSF Saat Dan覺ma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 133 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners