TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Venezianico

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Venezianico

Mesaj prx » 12 Haz 2024, 21:41

slhgzl yazdı:
eraslani yazdı:
Derici yazdı:Bileğimde haç işareti taşımak istemem.

21081111RG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Saatler oldukça güzel görünüyor ancak ben de benzer reaksiyon gösteririm..

SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aynı fikirdeyim, hatta birkaç yıl önce birkac tane invicta saat almıştım amblemine dikkat etmemiştim sonra içime sinmedi saatler öylece duruyor kullanamadım.
[emoji106]

SM-J610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Prx; Battı balık yan going.
Kullanıcı avatarı
prx

Mesaj Eterna » 12 Haz 2024, 21:48

Ben senelerce Victorinox Field saat kulandım. Çok severim. Field otomatik modeller artık yok olsa yine kullanırım. Logosu İsviçre bayrağı. Yani içinde Haç var.

Ama hiç rahatsız olmadım. O bir bayrak, bir sembol, bir logo gibiydi. Haç görmüyorsunuz yani.

Alfa Romeo arabanın da sembolünde haç var. Ama haç dikkat çekmiyor fark etmiyorsunuz rahatsız olmuyorsunuz..

Bu saatte bir farklılık var. Sanki böyle haçlı orduları için yapılmış. Haçın ağababası var. Saate bakınca kollar, indeks, kadran vs. her şeyden önce haç karşılıyor sizi.

İnternetten baktım ama emin olamadım. Bizans haçı sanırım.

Bu arada hep kadran konuşulmuş ama arka kapakta kilise var galiba :) Ayrıca tepeden, tokaya kadar haç her yerde. :)

Bir müslümanın haç takmak istememesi çok normal bir durum saygı duyarım.

Redentore 36mm çap ile güzel bir saate benziyor. Ama pek özel bir mekanizma değil NH35A mekanizma kulanıllmış.

Resim
En son Eterna tarafından 13 Haz 2024, 08:10 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj kesikparmak » 12 Haz 2024, 22:41

Markada çok yoğun katolik çizgileri mevcut. Hani sadece amblemdeki haç işaretiyle de bitmiyor. Arka kapakta da çok yoğun katolik simgeleri mevcut. Müslüman olmayı geçtim hristiyan olsam, bu kadar aşırı dini motifleri olan bir saati almak konusunda yine şüphe yaşardım.
Kullanıcı avatarı
kesikparmak

Mesaj insatiable » 12 Haz 2024, 22:46

aslan saat, müslüman mahallesinde salyangoz satıyor. :D
ben de bu tarz şeylere pek takılmam ama hassasiyeti olanlara birşey diyemem tabi.
"saat, önce insanı gösterir, sonra zamanı."
Kullanıcı avatarı
insatiable

Mesaj HknDrsn » 12 Haz 2024, 23:46

eraslani yazdı:
HknDrsn yazdı:"Haç işaretine benzediği için kullanamam" diyen arkadaşlar o zaman İnvicta, Swiss Military, Vacheron Constantin, Victorinox, Zodiac Patek Philippe ve Universe Constant bu markaları da kullanmakta problem yaşayacaklardır. :D

Ben markanın saatlerini beğendim fiyatları da yurtdışı ile aynı.
Bu markaları kullanmamak o kadar da önemli değil,o yüzden problem olmuyor bana [emoji6]

SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Senin miss gibi Tag'ın var boş ver + simgeli saatleri :D
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj HknDrsn » 13 Haz 2024, 00:15

Eterna yazdı:Ben senelerce Victorinox Field saat kulandım. Çok severim. Field otomatik modeller artık yok olsa yine kullanırım. Logosu İsviçre bayrağı. Yani içinde Haç var.

Ama hiç rahatsız olmadım. O bir bayrak, bir sembol, bir logo gibiydi.

Alfa Romeo arabanın da sembolünde haç var. Ama haç dikkat çekmiyor fark etmiyorsunuz rahatsız olmuyorsunuz..

Bu saatte bir farklılık var. Sanki böyle haçlı orduları için yapılmış. Haçın ağababası var. Saate bakınca kollar, indeks, kadran vs. her şeyden önce haç karşılıyor sizi.

Bu arada hep kadran konuşulmuş ama arka kapakta kilise var galiba :) Ayrıca tepeden, tokaya kadar haç her yerde. :)

Redentore 36mm çap ile güzel bir saate benziyor. Ama pek özel bir mekanizma değil NH35A mekanizma kulanıllmış.

Resim

Logo firma sahiplerinin anlatmasına göre italyan mimarisinde sıkça pencerelerde kullanılan bir figürden esinlenerek oluşturulmuş. Tabi baktığında haç gibi duruyor.
Kapak arkasındaki yapıda italyan mimarisinde yer alan Redentore kilisesine aitmiş.
referans
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj kesikparmak » 13 Haz 2024, 00:43

HknDrsn yazdı:
Eterna yazdı:Ben senelerce Victorinox Field saat kulandım. Çok severim. Field otomatik modeller artık yok olsa yine kullanırım. Logosu İsviçre bayrağı. Yani içinde Haç var.

Ama hiç rahatsız olmadım. O bir bayrak, bir sembol, bir logo gibiydi.

Resim

Logo firma sahiplerinin anlatmasına göre italyan mimarisinde sıkça pencerelerde kullanılan bir figürden esinlenerek oluşturulmuş. Tabi baktığında haç gibi duruyor.
Kapak arkasındaki yapıda italyan mimarisinde yer alan Redentore kilisesine aitmiş.

Sitelerinde biraz gezinti yapmıştım. Bahsettiklerine göre St. Mark's meydanındaki saat kulesinin tepesindeki rönesans haçından ilham almışlar. Firma yurtdışına açılma kararı alınca rönesans haçı demek yerine ibareyi biraz daha yumuşatıp mimari bir figür diye bahsetmişler demek ki :lol: Tabi adamlar kendi tarihlerini, kültürlerini yansıtmışlar saatlerinde. Farklı kültürlerin aksesuarlarını toplayanların ilgisini çekebilir.

Bu arada sitelerindeki tanıtımda şu şekilde bahsediyor.
One day, while walking in St. Mark's Square, the two brothers noticed a peculiar detail atop the ancient Clock Tower: a golden Renaissance cross, symbolizing the passage of time in the city of Venice.
Kullanıcı avatarı
kesikparmak

Mesaj HknDrsn » 13 Haz 2024, 00:56

Evet siteye gidip bende kısa bir araştırma yaptım dediğiniz bilgiler mevcut. Erk Koçakta youtube üzerinde markanın videosunu yapmış. Markaya Türkiye'den ciddi talep olduğu o yüzden buraya gelmek istediklerini anlatıyor. Ne diyelim alacak olana hayırlı uğurlu olsun :D
referans
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: josemari1903 ve 207 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners