Omega Seamaster kullanıyorum, 30 yaş hediyesi olarak almıştım kendime. Bu saatten çok memnun olmakla birlikte, yeni bir saat almak konusunda son günlerde bir kıpırdanma var. Bana göre üst segmente yeni giriş yapacağım içinde çok bilinmeyenli denklemler misali bir sürü soru var kafamda. Aslında büyük bir bölümünü hallettim diye düşünüyorum.
Önce kafamda iki marka kalana kadar(tabi bütçem ve beğenilerim doğrultusunda) elemeler yaptım. Marka olarak Rolex ve Panerai'ın benim sona kalan iki markam oldu.
İkisi arasında ise Rolex benim gözümde daha klasik+spor, Panerai spor+klasik. Fiyat olarak baktığım modellerde Panerai lar daha uygunca. Rolex te alabileceğim ve alabileceklerimden beğendiğim model Submariner(ki bütçe hafif zorlanıyor). Gün göstergesi olmayan model daha uygun fiyatlı ama tercih etmem diye düşünüyorum. Panerai lerde ise 104, 164, 88, 90, 312 beğendiğim modeller(tabi yine bütçe ve beğeni kıstasları içinde).
Tabiki tamamende olmasa duygusal sebeplerin ağır basması sonucu Panerai ye daha sıcak bakıyorum. Bu saatlerin ikinci elleri bulunur mu? (foruma istiyorum diye ilan girdim

Tabiki çok göreceli ve subjektif bir konu ama sizler bu durumda neler tercih ederdiniz merak ediyorum. Mesela illaki Rolex mi alırdınız ? Panerai de hangi modeli tercih ederdiniz. Misal pam 312'de inhouse Panerai üretimi bir mekanizma kullandığı için benzer olmalarına karşın pam 104 ile %10 fiyat farkı var. Benzerler deyip %10 ucuz olanımı alırdınız yoksa 312'yimi tercih ederdiniz. Yukardaki Panerai modellerinden hangisi size hitap ederdi?
Şimdiden ilginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.