TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Refurbished Saatler Gerçekten Var Mıdır?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Refurbished Saatler Gerçekten Var Mıdır?

Mesaj brifing » 07 Haz 2011, 19:47

arkdaşlar merak ettiğim bi konu var geçen bi yerde daha burberry marka saat gördüm adam koşulsuz iade edebileceğimi söyledi saate de refurbished olduğunu söyledi..garanti belgesinden kullanma kılavuzuna kadar her şeyi olduğunu söyledi ama gelin görün ki fiyatı 350 tl fln dı..gerçekten refurbished diye bi olay var mı yoksa sahte veya replika üretimin adına mı refurbished diyorlar?

hatta linki de veriyim bir de üstadlar baksın?
https://www.indirimplus.com/43014-burberry-bu7701
Kullanıcı avatarı
brifing

Re: Refurbished Saatler Gerçekten Var Mıdır?

Mesaj bavyerablue » 07 Haz 2011, 22:40

Bildiğim kadarıyla "refurbished" ifadesi çeşitli sebeplerle tüketiciden üreticiye dönen ürünler için kullanılıyor. bu yasal sürede giderilemeyen sorunlar yada ayıplı mal gibi nedenlerle gerçekleşebilir. üretici de bu ürünleri elden geçirerek bir şekilde piyasaya sürüyor. sonuçta bir garanti söz konusudur ama kapsamı nedir bilmiyorum hiç böyle bir ürün kullanmadım. sadece fotoğrafa makinelerinde hareketli bir refurbished piyasası olduğunu biliyorum.
Bu arada o fiyat için forumdaki üstatlar tahmin ediyorum daha farklı seçeneklere yönelmenizi tavsiye edeceklerdir...
Kullanıcı avatarı
bavyerablue

Mesaj brifing » 08 Haz 2011, 01:20

tamamdır hocam bekliyorum yazacakları sağolasın..
Kullanıcı avatarı
brifing

Mesaj sedir » 08 Haz 2011, 09:02

Kelime anlamı yeniden elden geçirilmiş, cilalanmış olan "refurbished" ürünler onarılabilecek her üründe olabilir. Ben de bilgisayar ararken karşılaşmıştım. Bu ürünün hangi işlemden geçtiği ve bunu ne derece kabul edeceğiniz önemli. Yetkili serviste yapılan bir "refurbishment" işlemi saatin siz kullanmadan servis işlemi görmesi gibi düşünülebilir. Defolu ürünleri bu adla satıyor olabilirler ama bu doğru bir davranış olmasa gerek. Satıcıyı ve hangi nedenle elden geçirildiğini sorgulamak gerekir.
Yine de insanın içine birşey takılır hani ;)
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj brifing » 08 Haz 2011, 14:26

içine takılması bir yana hocam orası ayrı bi konu:) fakat fiyat olarak ne dersiniz yani böyle bi durumda böyle bi fiyat normal midir? takıldığım nokta o.
Kullanıcı avatarı
brifing

Mesaj sedir » 08 Haz 2011, 15:09

Tecrübem yok. Ancak birçok saatte %70-80 indirim yapılabildiğini (internet üzerinde) her gün görüyorum(z). %30 olmazsa olmaz, %40 normal, %50 güzel indirim gibi duruyor zaten. Ben bu saat için anormal derecede ucuz izlenimi almadım.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj uzbey33 » 08 Haz 2011, 17:17

350 tl normal bir fiyat bu saat için.
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullanıcı avatarı
uzbey33

Mesaj brifing » 08 Haz 2011, 22:19

ama ne biliym hocam aydın saatte fln saatin normal değeri 1.400 tl fln olunca refurbished da olsa ne derece düşer diye merak ettim olmadı sipariş verriz fotoları koysam buraya orjinal olup olmadığını anlayan üstadlar çıkar heralde:) seiko da olduğu gibi yazanlar bilirler:)
Kullanıcı avatarı
brifing

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 63 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners