TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Addiesdive Saat Alınır mı? / NH35 Çin Malı Saat

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Addiesdive Saat Alınır mı? / NH35 Çin Malı Saat

Mesaj Solestar » 08 Nis 2024, 09:20

depechemode yazdı:Bu fiyat bence seiko mekanizma için imkansiz. Kasa, cam vs. Bence resime aldanma.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2000-4000 aralığında tonla Seiko makineli, safir camlı(bazıları AR kaplı), solid çelik kordonlu saat var. Arada girip okuduğum yabancı forumlarda da bu fiyat olayına pek akıl sır erdiremiyorlar. İlk akla gelen ar-ge giderlerinin az olması veya hiç olmaması tek başına durumu açıklamıyor bence. Nasıl oluyor bilmiyorum ama homage saat satın alanlar açısından iyi oluyor:)
Kullanıcı avatarı
Solestar

Mesaj kesikparmak » 08 Nis 2024, 12:15

Nh35 mekanizmalı homage'lar candır. Son dönemlerde saat piyasasındaki fiyatların hızla yükselmesi, yüksek enflasyonla mücadele ettiğimiz şu dönemde yatırım yapmanın çok önemli olması sebebiyle orijinal saatler yerine homage saatlere yöneldim. Neredeyse hiçbir alışverişimde pişman olmadım. Sadece tek bir saatte pişmanlık yaşadım. O da adı sanı duyulmamış, üzerinde sadece çince marka adı yazan quartz bir saat almamdan dolayı oldu. Ama Pagani Design, Militado, Steeldive, Addiesdive, San Martin gibi markalar gerçekten fiyatına göre çok kaliteli ürünler yapıyor. Homage evreni henüz yeni yeni gelişiyor. Yakın bir zamanda çok büyüyecek bu markalar.
Kullanıcı avatarı
kesikparmak

Mesaj hfatih » 08 Nis 2024, 12:31

depechemode yazdı:Bu fiyat bence seiko mekanizma için imkansiz. Kasa, cam vs. Bence resime aldanma.

Yanılıyorsunuz, bu fiyatlara seiko mekanizmali tonla saat var. Seiko mekanizma dediğimiz 20-30 dolarlık birsey zaten. Safir cam da sentetik ucuz bir malzeme. Çelik işlemek de modern aletlerle çok kolay.

Birçok Çinli saat denedim. Bu ucuz aliexpress saatlerinde ucuz etin yahnisi durumunu sadece bazı markalarda lumeda, bazılarında da çelik konforunda hissettim.

Ben bahsedilen markayı denedim. Bence kasa altında ve bilezikteki keskin kenarlar rahatsız ediciydi. Ama o fiyatlar için iyi saatler bence.
Kullanıcı avatarı
hfatih

Mesaj parlakvepas » 08 Nis 2024, 12:46

Solestar yazdı:

2000-4000 aralığında tonla Seiko makineli, safir camlı(bazıları AR kaplı), solid çelik kordonlu saat var. Arada girip okuduğum yabancı forumlarda da bu fiyat olayına pek akıl sır erdiremiyorlar. İlk akla gelen ar-ge giderlerinin az olması veya hiç olmaması tek başına durumu açıklamıyor bence. Nasıl oluyor bilmiyorum ama homage saat satın alanlar açısından iyi oluyor:)

diğer markalarda aynı saatin safir camlı olanı nerdeyse fiyatı ikiye katlıyor çinliler nasıl bombeli safiri bu fiyata satıyor anlamadım :shock:
Kullanıcı avatarı
parlakvepas

Mesaj depechemode » 08 Nis 2024, 13:05

hfatih yazdı:

Yanılıyorsunuz, bu fiyatlara seiko mekanizmali tonla saat var. Seiko mekanizma dediğimiz 20-30 dolarlık birsey zaten. Safir cam da sentetik ucuz bir malzeme. Çelik işlemek de modern aletlerle çok kolay.

Birçok Çinli saat denedim. Bu ucuz aliexpress saatlerinde ucuz etin yahnisi durumunu sadece bazı markalarda lumeda, bazılarında da çelik konforunda hissettim.

Ben bahsedilen markayı denedim. Bence kasa altında ve bilezikteki keskin kenarlar rahatsız ediciydi. Ama o fiyatlar için iyi saatler bence.

Safir cam yapmak için saf alüminyum oksit ısıtılır ve kristalleştirilir. Kristalleşme işleminin ardından küçük parçalara bölünerek safir cam elde edilir.Bu işlem, özel cihazlar kullanılarak yapılır. İşlem sırasında kristaller dilimlenir, öğütülür ve cilalanır. Zahmetli bir tasarım süreci olduğu için en iyi saat markaları tarafından tasarlanan özel modellerde safir cam kullanılır. Belki sizin bahsettiğiniz yapay daha ucuz yollarla elde edilen bir cam kullanarak safir diye satıyorlar.
Kullanıcı avatarı
depechemode

Mesaj Solestar » 08 Nis 2024, 14:06

Saatlerde sizin yukarıda tarif ettiğiniz gibi sentetik safir kullanılır zaten. Gerçek safirin sertliğine ve dayanıklılığına sahip olduğunu okumuştum ve maliyetleri de zannedildiği kadar fazla değil. Ama mineral cam üzerine safir kaplama da olabiliyor, onun maliyeti daha düşüktür tabi.
Kullanıcı avatarı
Solestar

Mesaj hfatih » 08 Nis 2024, 14:32

depechemode yazdı:
hfatih yazdı:

Safir cam yapmak için saf alüminyum oksit ısıtılır ve kristalleştirilir. Kristalleşme işleminin ardından küçük parçalara bölünerek safir cam elde edilir.Bu işlem, özel cihazlar kullanılarak yapılır. İşlem sırasında kristaller dilimlenir, öğütülür ve cilalanır. Zahmetli bir tasarım süreci olduğu için en iyi saat markaları tarafından tasarlanan özel modellerde safir cam kullanılır. Belki sizin bahsettiğiniz yapay daha ucuz yollarla elde edilen bir cam kullanarak safir diye satıyorlar.
Üretim ölçeği büyüdükçe maliyetler azalır. Casio 10 dolara elektroniği, pili, ekranı, kasası, kordonu, kutusu dahil saat satabiliyor mesela. Bir cam yapmaktan çok daha fazla ekipman ve işlem gerektiriyor. Birkaç dolara mikroislemci yapılıyor, düz malzemeyi ısıtıp kesmek değil mikroskobik ölçekte silikon üzerine milyonlarca transistör işleniyor. Ne kadar fazla üretim o kadar fazla maliyet optimizasyonu. Tüm üretim Çin'de olduğu için de adamların üretim hacmi büyük ve maliyetleri düşük.
Kullanıcı avatarı
hfatih

Mesaj mturann » 08 Nis 2024, 15:00

Pagani Design ve San Martin aldım
ikisinden de çok memnunum
Kullanıcı avatarı
mturann

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners