TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Markalarının Üretim Yerleri ve Kullanılan Mekanizmalar

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Markalarının Üretim Yerleri ve Kullanılan Mekanizmalar

Mesaj Ziyaliv » 31 May 2011, 08:48

Sayın modern60 umarım bu eklediğiniz iki gönderiyle mesajı alan arkadaş ki çok yakından tanıyorum kendisini çok alınmıştır hatta belki de kalbi paramparça olmuştur ya da hiç umursamıyordur. Hepimize verilen bilgiler var ki sanmıyorum ki oradaki üretim yerlerini yazan şahıs muhtemel bir bilmişlik yapmaya çalışarak üstün olmaya çalışmamıştır ki o bahsettiğiniz mesaj atan arkadaştan bahsediyorum kendine distiributorler tarafından verilen bilgiler ışığında yazsmıştır ki yanlış olduğu ispatlandığında da durumu kabullendi diye biliyorum. Bana sorsaydınız ibareniz de gayet hoş olmuş açıkcası bunu okuyarak egonuzun ne kadar yükseklere ulaştığını fakat bu konuda çalışmalarınızı gerçekleştirirken eski saat ustalarının ve onların varislerinin saat sektöründeki yerel deyimleri ki kurma kolu "crown" yada arkadaşımızın o zaman bahsettiği gibi saat arka kapağının kasa ile etrafında turu ile dönerek kapanma sistemine bugüne kadar saatçi dedelerimiz, babalarımızın çevirilerek kapanan arka kapak denilmesine yanlış yanlış doğrusu vidalı arka kapak bahsetmeniz de türk saatçilik geçmişinde kullanılan alışılagelmiş deyimlerden uzak olduğunuzu göstemekte. Başarılarınızın devamını dilerim.
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Re: Saat Markalarının Üretim Yerleri ve Kullanılan Mekanizmalar

Mesaj Ziyaliv » 31 May 2011, 08:53

forumda bazı arkadaşlarımız tarafından üretim yerleri araştırılan ve doğrusu verilen bilgiler ışığında distiributorlerden verilen bilgiyi (tekrar bahsettiğim gibi anlamayanlara) düzeltiyorum selamlar.

MARKA / ÜRETİM YERİ / MEKANİZMALAR

Emporio Armani / Çin / Japon miyota quartz ve japon miyota mekanizmalar
Swatch / İsviçre / Swatch group dahilnde üretilen ETA mekanizmalar
Longines / İsviçre / Eta automatic ve quartz kronolu, kronografsız mekanizmalar
Diesel / Çin / Japon miyota mekanizmalar, 2030, 6l30, 6l20
Jacques Lemans / Avusturya / Japon miyota mekanizmalar, 2030, 6l30, 6l20, Citizen miyota automatic
Jacques Lemans Geneve/ İsviçre / Ronda quartz serisi mekanizmalar ve eta valjoux automatic mekanizma
Citizen / Japonya / Kendi üretimi eco-drive, quartz ve automatik mekanzimalar
Seiko / Japonya / Kendi üretimi Kinetic, quartz,spring drive ve otomatik mekanizmaşat
Nautica / Çin / Ronda quartz, miyota automatic ve miyota quartz
Tommy Hilfiger / Çin / Çin veya japon sakız denilen plastik mekanizmalar ve citizen mekanizmalar
Guess / Çin / Miyota quartz mekanizmalar
Guess Collection / İsviçre / Ronda quartz, Eta Automatic serisi
DKNY / Çin / Citizen miyota quartz serisi
Slazenger / Kore / Miyota mekanizmalar 2030 ve 6l20 ailesi
Omega / İsviçre / Kendi üretimi co-axial, eta ve eta quartz mekanizmlar
Quantum / Kore / Miyota quartz ve kronograf ayrıca çin malı dijital mekanizmalar
Hislon / Kore / Miyota quartz ve kronograf ayrıca çin malı dijital mekanizmalar
Fossil / Çin / Harley mekanizmalar, 2030, miyota quartz kronograf mekanizmalar
Tissot / İsviçre / Eta quartz ve automatic mekanizmalar
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Re: Saat Markalarının Üretim Yerleri ve Kullanılan Mekanizma

Mesaj watchmania » 18 Ağu 2011, 09:22

seiko ve citizen saatler hem çevremde hemde kendimden gördüğüm kadarı ile en kaliteli saatler ve ömürlük saatler... isviçre saatleri hariç tabi.... isviçre saati alırsamda RADO alırım....
Kullanıcı avatarı
watchmania

Mesaj herofb » 18 Ağu 2011, 09:30

watchmania yazdı:seiko ve citizen saatler hem çevremde hemde kendimden gördüğüm kadarı ile en kaliteli saatler ve ömürlük saatler... isviçre saatleri hariç tabi.... isviçre saati alırsamda RADO alırım....

ben de RADO'ları çok beğeniyorum nereden bulabiliriz acaba
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj watchmania » 18 Ağu 2011, 10:30

herojd11 yazdı:
watchmania yazdı:seiko ve citizen saatler hem çevremde hemde kendimden gördüğüm kadarı ile en kaliteli saatler ve ömürlük saatler... isviçre saatleri hariç tabi.... isviçre saati alırsamda RADO alırım....

ben de RADO'ları çok beğeniyorum nereden bulabiliriz acaba

Türkiyede çok pahalı bizde 4,000 lira civarı olan bir rado yu yurtdışında 1200 dolara bulabilmek mümkün tabi 1200 dolarda az bir para değil ama rado ya değer be kardeşim :)

42 saatim var bir radom eksik.. nedense gözüm hiç rolex vs gibi markalarda değil..

saat hastalığı beni mahfediyor :shock:
Kullanıcı avatarı
watchmania

Mesaj herofb » 18 Ağu 2011, 11:06

bu 42 saatin toplam bütçesinden eminim bir çok Rado çıkar , bazılarını paylaşırsanız sevinirim
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj watchmania » 18 Ağu 2011, 15:15

herojd11 yazdı:bu 42 saatin toplam bütçesinden eminim bir çok Rado çıkar , bazılarını paylaşırsanız sevinirim

evet güzel bi başlık hazırlayacağım.... artık üst segmente göz diktim... kendimi tutup biriktirdiğim para ile bir rado alıcam :D

kolleksiyonum seiko ve citizen ağırlıklı
Kullanıcı avatarı
watchmania

Mesaj tuncbilex » 22 Ağu 2011, 01:45

watchmania naptın ya..bende 7 tane saat var..benim hanım acaip kızıyo,napıcaksın o kadar saati diyo..
Kullanıcı avatarı
tuncbilex

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 50 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners