TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Blancpain X Swatch

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Blancpain X Swatch

Mesaj eyimen » 13 Eyl 2023, 10:59

Ahmetrefik yazdı:
manil yazdı:Foruma saygı duyarım ve elimden geldiğince kaliteli içerik oluşturmaya gayret ederim. Ne de olsa saat üzerine ne öğrendiysem hemen hemen hepsine kaynak teşkil etmiş ya da bir şekilde vesile olmuştur.

Rahatsız olduğum nokta, bir şeyi incelerken ederken tepeden bakarak hakaretamiz şeyler demek ve de herşeyi ben bilirim mantığıyla, kibir içinde hareket etmek. Bu kadar kendinden emin konuşan kişilerin bilmediği ise karşılarında bilgi, birikim, estetik olgunluk ve gusto olarak fersah fersah ötede insanların olduğunu da unutarak hareket etmeleri. Baştan diyeyim, kendimi böyle kişi olarak addetmiyorum. Forumda zaten çoğumuz birbirini reelde de tanır. O yüzden bunları derken de içim rahat.

Bu demek değil ki kimse kendi görüşünü belirtemez, zevkler ve renkler tartışılmaz. Herkesin dünyayı görme, algılama ve yorumlaması farklı. Maliyet hesabı konusunda kimsenin günahını almayayım, buradaki örnekten yola çıkarak genel durum tespiti yaptım. Tabiidir ki maliyeti de tartışılır. Mesaj akışından da anlaşılacağı üzere buradaki konu o değil. Çoğu kişi aynı şeyden rahatsız olmuş.

Saate gelince ben şahsen beğenmedim ama başarılı bir saat olarak görüyorum. Bu ikisi birbiriyle çelişmiyor. Renkler daha farklı olabilirdi, belki moonswatch fiyatında kalabilirdi (bence pahalı) ama bütün bunlar, bu projenin ne kadar başarılı olduğunu söylemeye engel değil.

Swatch grup da mutludur zira hem satış artıyor hem de görece diğer markalar arasında kaybolan üst segment markasına bir anda rağbet artıyor. Bir şirket kendi ürünü için daha ne ister?

Son olarak, bu saatin mekanik diye ömürlük olduğunu düşünmüyorum. Fast food gibi bir şey. Alırsınız, 2-3 yılda kendini emekli eder. Zaten sonra başkası çıkar, vs derken olay devam eder. Koleksiyon yapmak isteyenler 5'ini birden alsa 2000 dolar ediyor ki, toplam maliyeti 50 - 60 euro bile olmayan saatler için geri kalan tutar her iki markanın gücünü gösteriyor bence. Bunu da müşteriyi kazıklamak ya da sömürmek yerine böyle görmek gerekir diye düşünüyorum. Neden? Çünkü Moonswatch örneği var önümüzde. Bakalım bu proje nasıl olacak? Şayet bu da tutarsa yakında swatch grubun üst segmentinin tümünü swatch collab ürünü olarak görebiliriz belki de...

Sent from my CLT-L09 using Tapatalk
Anıl Bey genel olarak size katılıyorum ilk paragrafa diyecek yok.
Küçümseme, hakaret kimsenin haddi değil forumda bunlara kesinlikle dikkat edilmeli, yapılan işi beğenmemek herkesin hakkı ama küçük görmek kabul edilemez.
Gelelim swatch konusuna ,açıkçası ben beğendim diyemem, çünkü herşey orjinal hali ile güzel, benim dünya görüşüm bu , birçok konuda da böyle düşünürüm param bütçem ölçüsünde orijinalini ,gerçeğini orjinalini tercih ederim, etmeye çalışırım.
Swatchin normal ürettiği saatlere ,modellerine diyecek birşey yok çok uzun yıllar severek kullandım, halen de saklarım.Fakat bu yapılanlar başka birşey,bir kolaycilik, bir cinlik bir hinlik sanki , geçmiş kült modellerden faydalanma, nemalanma , ticari çıkar devşirme, Pazarlama reklam çalışması, belki de kötü giden swatch satışlarını artırmak.
Bunu ben eski hit parçaları coverlamak gibi görüyorum, demekki swatch artık birşeyler üretemiyor (akıllı saatlerin ciddi etkisi oldu tabi pazar kayıplarına) eskilerden, kült modellerden medet umuyor gibi geliyor, olabilir tabi,işin içine ticaret girince başka.
Ha bu arada bazı coverlar orjinalinden de güzel, daha iyi olabiliyor , orjinalini unutturacak kadar iyi olabiliyor,dinlemekten zevk duyuyoruz , cok başka bir keyif alabiliyoruz.
Tercih edenler keyif alabilir,çok beğenebilirler , umarim mutlu olurlar.

Bir kaç cover koyalım buraya...

Turn the Page (Bob Segers) -Metallica

Heart- Stairway to Heaven ( Kennedy Center Honors)

The soud of Silence( Simon&Garfunkel)- Disturbed

All along the watchtower(Bob Dylan)- Jimi Hendrix Experience

SM-G985F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Orjinalinden güzel cover deyince şunu ekleyeyim:

Little Wing (Jimi Hendrix) - Stevie Ray Vaughan :champ:
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj Ahmetrefik » 13 Eyl 2023, 13:34

Engin :champ:
zaman o kadar tuhaftır ki; gençken, çocukken hiç önemi yoktur, sonra gün gelir kaç yaz'ının kaldığını saymaya başlarsın.
Kullanıcı avatarı
Ahmetrefik

Mesaj Derici » 13 Eyl 2023, 16:04

Bana hitap etmiyor.

Mi11t cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Derici

Mesaj mvurucu » 13 Eyl 2023, 17:53

HknDrsn yazdı:
mvurucu yazdı:Yani cok guzel ozetlemissin
Ama begenmeyen whatsapp grubu kursun seklinde iyice ayyuka cikinca insan rahatsiz oluyor.

Tekrar söylüyorum, ben saatler için buradayım kişiler için değil,

Ben saati eleştiriyorum başkası geliyor benim yazdığımı eleştiriyor o yüzden (whatsap) bir öneriydi,

Benim önerime bu kadar takılmak yerine gidip hakaret eden kişiye tepkinizi gösterebilirsiniz, gösterdiyseniz yazdığımı dikkate almayın,
Var mı rahatsız olduğunuz başka bir konu?

Yok abi..
Haşa rahatsız olmak diye bir durum yok ozellikle kisiler ozelinde
Yasca da buyugumsun..tekrar aciklayayim
Senin ozelinde degil rahatsiz oldugum konu
Evet burada kinseyi hedef almadan ortaya yaziyoruz ama buna sebep olanlar asla ustune alinip bir ders cikarmiyor...
Hic bir zaman saygi cercevesini asmadan herkes fikrini beyan etmeli de...

Sen begenmezsin ben begenirim
Bu saat ozelinde de her ne kadar fikir ve tasarim guzelse de renkler bana cok iddaali geldi...

Bu arada bir iki mesaj once swatch artik bir sey uretemiyor demek ki denmis ama tuketim mallarina bakin pek cok eski model veya kult olmus model tekrar uretiiliyor
Fiat 500.
Nike air force
Daha onlarca urun sayariz klasik olup yeniden yorumlanan...
Swatch grup zaten hem omega hem blancpain ile hedef kitlesine ulasiyor
Bu son iki hamle ile de hem sansasyon yadatip gundemde yer tutuyor hem de istwdigi satis rakamlarina ulasiyor.

Adam eger 500 bin saat sattiysa acaba kacini gercek saat sever aldi kacini omegaya o kadar butce ayiramayan aldi diye dusunmez...
Gun sonunda basarilidir satis acisindan
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj muratcan87 » 13 Eyl 2023, 21:09

mvurucu yazdı:
HknDrsn yazdı:
Ama begenmeyen whatsapp grubu kursun seklinde iyice ayyuka cikinca insan rahatsiz oluyor.

Bu arada bir iki mesaj once swatch artik bir sey uretemiyor demek ki denmis ama tuketim mallarina bakin pek cok eski model veya kult olmus model tekrar uretiiliyor
Fiat 500.
Nike air force
Bu son iki hamle ile de hem sansasyon yadatip gundemde yer tutuyor hem de istwdigi satis rakamlarina ulasiyor.

Adam eger 500 bin saat sattiysa acaba kacini gercek saat sever aldi kacini omegaya o kadar butce ayiramayan aldi diye dusunmez...

Ticari başarı olduğu bariz. Biz beğendik, beğenmedik diye yorum yapsak da hepimizin merakını çekmeyi başardı. Hiç beğenmesek de bir Swatch görünce girip bir bakayım bu neymiş deriz. Bu nedenle zaten sadece çok eleştirilen mağazada satış kondu. Mağazaya girince ister istemez Swatch’un o anki ürün portföyüne de bakmış oluyoruz. Bazen yanımızda biri oluyor o da görmüş oluyor. Mağazalar hiç olmadığı kadar hareket kazanıyor. Diyelim Barcelona’ya tatile gittim, futbol takımını da seviyorum. Şehirde gezerken Swatch mağazası görüp bir şu Speedmaster’a ya da Fifty Fathoms’a bakayım dedim. Girdim beğenmedim ama orada Barcelona Futbol Takımı için 40€’ya bir hatıra saati gördüm, alıp çıkabilirim kalitesine bakmadan. Harika bir hediyelik eşya olabilir. Sırf bu tarz yan etkiler bile yeter Swatch’a ticari olarak. Blancpain yine hiç olmadığı kadar konuşuldu. Parası olan ve Rolex’ten başka marka bilmeyen adam da artık başka bir marka öğrenmiş oldu ;) bunlar çok büyük kazanımlar firma açısından.
Kullanıcı avatarı
muratcan87

Mesaj HknDrsn » 13 Eyl 2023, 21:30

mvurucu yazdı:
HknDrsn yazdı:

Tekrar söylüyorum, ben saatler için buradayım kişiler için değil,

Ben saati eleştiriyorum başkası geliyor benim yazdığımı eleştiriyor o yüzden (whatsap) bir öneriydi,

Benim önerime bu kadar takılmak yerine gidip hakaret eden kişiye tepkinizi gösterebilirsiniz, gösterdiyseniz yazdığımı dikkate almayın,
Var mı rahatsız olduğunuz başka bir konu?

Yok abi..
Haşa rahatsız olmak diye bir durum yok ozellikle kisiler ozelinde
Yasca da buyugumsun..tekrar aciklayayim
Senin ozelinde degil rahatsiz oldugum konu
Evet burada kinseyi hedef almadan ortaya yaziyoruz ama buna sebep olanlar asla ustune alinip bir ders cikarmiyor...
Hic bir zaman saygi cercevesini asmadan herkes fikrini beyan etmeli de...

Sen begenmezsin ben begenirim
Bu saat ozelinde de her ne kadar fikir ve tasarim guzelse de renkler bana cok iddaali geldi...

Fiat 500.
Nike air force

:thumbup:
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj Ahmetrefik » 14 Eyl 2023, 10:15

''Bu arada bir iki mesaj once swatch artik bir sey uretemiyor demek ki denmis ama tuketim mallarina bakin pek cok eski model veya kult olmus model tekrar uretiiliyor''
Fiat 500.
Nike air force

Güzel kardeşim bunlar zaten o markaların geçmişte ürettiği orjinal ürünler bu ürünleri alıp daha ucuz bir malzemeden yüzde bir fiyatına satmıyor , ayakkabı ise yine deri yine kauçuk yine kumaş vs değişen pek birşey yok, araba ise yine çelik sac, yine teker, yine aks, şanzıman, cam, deri kumaş koltuk vs aynı.
Swatchın yaptığı ise bambaşka. Kendi üretimi olmayan kült saatleri alıp plastik bir benzerini yapıyor ve orjinalinin bilmem kaçı oranında çok ucuza satıyor. Ticari konuyu gelince ona zaten birşey diyecek değiliz.
zaman o kadar tuhaftır ki; gençken, çocukken hiç önemi yoktur, sonra gün gelir kaç yaz'ının kaldığını saymaya başlarsın.
Kullanıcı avatarı
Ahmetrefik

Mesaj mvurucu » 14 Eyl 2023, 12:01

Ahmetrefik yazdı:''Bu arada bir iki mesaj once swatch artik bir sey uretemiyor demek ki denmis ama tuketim mallarina bakin pek cok eski model veya kult olmus model tekrar uretiiliyor''
Fiat 500.
Nike air force

Güzel kardeşim bunlar zaten o markaların geçmişte ürettiği orjinal ürünler bu ürünleri alıp daha ucuz bir malzemeden yüzde bir fiyatına satmıyor , ayakkabı ise yine deri yine kauçuk yine kumaş vs değişen pek birşey yok, araba ise yine çelik sac, yine teker, yine aks, şanzıman, cam, deri kumaş koltuk vs aynı.
Swatchın yaptığı ise bambaşka. Kendi üretimi olmayan kült saatleri alıp plastik bir benzerini yapıyor ve orjinalinin bilmem kaçı oranında çok ucuza satıyor. Ticari konuyu gelince ona zaten birşey diyecek değiliz.

Abi ama zaten tekrar daha uygun verisyonlarını ürettiği modeller kendi grup şirketi bünyesindeki markalara ait
adam kopyalamıyor çalmıyor zaten patent hakkı ismi vs. kendi bünyesinde..

Orjinal kavramında da bakarsan ticari ve sözlük anlamında hem moonswatch hem de swatchxblancpain 50 fathoms benim gözümde orjinal ürünler...
marka sahibi tarafından belirli koşullarla üretiliyor ve satışa sunuluyor bunlar orjinal değil diyemezsin ama tasarımı özgün değil dersin..
ama zadten adam konsept gereği bir modele ekole saygı " tribute " tarzında hazırlamış bu modelleri
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 54 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners