TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Montblanc Timewalker ve Panerai Yorum / Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Montblanc Timewalker Yorum/Tavsiye

Mesaj yakuza » 30 May 2011, 07:34

Evet bu fiyatlara Omega bulmak mümkün ama Omega'nın saatleri aradığım tipteki saatlere uymuyor maalesef. Baume et Mercier'e de baktım ama onlar daha aradığımdan biraz daha klasik geldi. NickyNick'in Panerai'nı da düşündüm fakat saati canlı görmeden hızlı karar vermek istemedim. Bir de 40 mm oluşu düşündürdü açıkçası. Montblanc'a butik marka diye bakmak lazım sanırım. WUS'ta ve Timezone'da da çok tartışılmış bu konu. Genel olarak fiyatları biraz pahalı bulunsa da işçilik ve kalite bakımından kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmiş. Özellikle saati canlı görenlerin yorumları olumlu yönde. Ama dediğiniz gibi yine de araştırmakta fayda var.
Kullanıcı avatarı
yakuza

Mesaj yakuza » 30 May 2011, 07:35

Ziyaliv yazdı:Gereksiz pahalı Omega PO veya Longines den çok daha güzel saatler alabilirsiniz.

@Ziyaliv Longines hangi özellikler bakımından Montblanc'tan daha üstün sizce? Tarih olarak mı, kalite olarak mı? Bilgi edinmek amacıyla soruyorum.
Kullanıcı avatarı
yakuza

Mesaj Clk » 30 May 2011, 07:50

Benim MB ile ilgili en ufak tereddütüm yok. Saatlerin iscilik kalitesi gercekten cok yüksek. Yalniz bu noktada öne cikan soru bu fiyata ETA makineli bir saat alinir mi? Gerci yukarida ki mesajlarda sikca dile getirilmis olan Breitling de yogun bir sekilde ETA kullanan bir firma.

Ikinci el ile bir sorunun yok ise bu yönde bir arastirma yapmani tavsiye ederim. Sonucta aceleye gerek yok!
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj yakuza » 30 May 2011, 08:35

clk yazdı:Benim MB ile ilgili en ufak tereddütüm yok. Saatlerin iscilik kalitesi gercekten cok yüksek. Yalniz bu noktada öne cikan soru bu fiyata ETA makineli bir saat alinir mi? Gerci yukarida ki mesajlarda sikca dile getirilmis olan Breitling de yogun bir sekilde ETA kullanan bir firma.

Ikinci el ile bir sorunun yok ise bu yönde bir arastirma yapmani tavsiye ederim. Sonucta aceleye gerek yok!

@clk Sonunda biri MB ile ilgili olumlu bir yorum yaptı. =) Şaka bir yana dediğinize katılıyorum. Aklımdaki tek soru şu an için bu fiyata in-house bir makineye mi yönelsem. Güvenilir olduğu sürece ikinci el ile bir sorunum yok. Yalnız acelem var sayılır. 1 ay sonra Kanada'yı temelli olarak terkediyorum. Bu süre zarfında uygun saatini bulmam lazım. Aksi taktirde Türkiye'den daha yüsek fiyatlara almam gerekicek. Sizin Max. $4000 bütçeyle yukarıdaki özelliklere uygun, MB'ye alternatif olarak tavsiye edebileceğiniz ikinci el bir model var mı?
Kullanıcı avatarı
yakuza

Mesaj Frax » 30 May 2011, 09:24

Zenith'in 4-5 bin dolar seviyesinde sıfır modelleri mevcut. Inhouse mekanizma için en uygun marka sanırım bu fiyat düzeyinde.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Tolgi06 » 30 May 2011, 13:49

Doğru Breitling'de ETA'yı sık kullanıyor ama işçilik vs için demiştim. clk birçok saati görmüş ve kullanmış biri olarak olumlu yorum verdiyse
işçilik iyidir sanırım MB :D .
Yakuza aslında burda pek olumsuz yorum göremedim.Sadece marka hakkında tereddütlerimizi dile getirdik.Bu arada eğer İstanbul'da bulunuyorsan Panerai'lerin birçok modeline gidip bakmanı tavsiye ederim. 2.el piyasasını da takip edersen iyi fiyata bukunabilecek saatler.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Ziyaliv » 30 May 2011, 14:29

sayın yakuza

şu yüzden longines i daha üstün görüyorum ilk olarak 185 yıllık firma ve tek alanları saat üzerine, ikincisi olarak da mont blanc i hepimiz kalem markası olarak bildik bırakalım kalem markası olarak kalsın, bügün iyi bir kalem alacaksam kesinlikle tercihim mont blanc olur fakat saat konusunda aynı şeyi diyemeyeceğim. Özellikle timewalker konusunda saat çok yakın bir tanıdığımda var, kronografsız modeli yaklaşık 3 sene önce nerdeyse 3,500 tl civarı bir fiyat verdi, fakat bu fiyata daha komplike içerisinde geliştirilmiş eta donanımlı bir longines master collection yada in-house calibre omega alınabilirdi. Ben sadece buradaki yorumumu mont blanc time walker için yazdım. Mesela benim tecihim bu tarz bi saat alınacaksa bence longines ve omegaya ek olarak maurice lacroix modelleri düşünülebilir. Özellikle masterpiece yada pontos olabilir.
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj Clk » 30 May 2011, 19:33

Ziya, BMW ucak motorlari, Benz Celik üretiyordu. Eger bu iki markayi olduklari gibi biraksaydik bugün halk arabasi (VW) bozmasi Audi'yi Bentley sanirdik :D

Demek istedigim su, MB yapmis oldugu yatirimlar ve saat isciligine verdigi deger ile saat sektöründe kisa zaman icerisinde cok önemli yer edinmis bir marka. Kullanim konforu ve iscilik kalitesi yüksek saatler üretiyor. Bunun yaninda In-House olarak ürettikleri ve dünya'da esi benzeri olmayan Metamorphosis ile kendisini tüm saat dünyasina kanitlamis bir marka.

Amac farkli olmak ise MB icin ben olur diyorum. 4000 USD ile alternatif olarak tavsiye edebilecegim 3 saat var. Tag Heuer Calibre 17 RS2 (2. el), Rolex Milgauss (2.el) yada Submariner (2.el) bulabiliyorsan Sea Dweller tavsiye ederim ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: EczAtes, Google [Bot] ve 141 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners