Merhaba, uzun zamandır doğru saati almak için araştırma yapıyorum. Aylardır forumda okumadığım topic kalmadı nerdeyse. Okudukça daha da kafam karıştı doğrusu. Ama aynı zamanda birçok şey öğrendiğim için şikayetçi değilim açıkçası. =) Birçok fikir değişikliğinin ardında en son Montblanc’ın Timewalker serisinde karar kıldım. Montblanc konusunda sitede faza bilgi olmaması ve üyelerin bu marka hakkında çok fazla yorum yapmamasından dolayı sizden bu model hakkındaki düşüncelerinizi rica ediyorum. (Görünüm/Mekanizma/Kalite/Fiyat)
Saatin bilekte duruşu çok hoşuma gitti. Her gün kullanılabilecek bir saat kanımca. Kasa çapı 43 mm. Montblanc yeni çıkardığı yüksek modellerinde kendi mekanizmasını kullanmasına karşın Timewalker gibi daha düşük seviyedeki modellerinde mekanizma olarak ETA kullanıyor. Bu modeldeki de ETA 7753 olması lazım.
Sormak istediğim şeylerden biri de Montblanc markası. Montblanc markası 100 yılı aşkın bir marka olmasına karşın 1997 yılından beri saat üretiyor. Bu konu üzerinde düşünülmesi gereken bir konu mudur? Bu fiyat aralığında saat konusunda daha tecrübeli bir firmaya mı yönelmek icap eder?
Bunun yanında başka önerilere de açığım tabii ki. 43-44 mm aralığında, deri kordonlu otomatik, yuvarlak ekran, her gün kullanabileceğim bir saat bakıyorum. Ekran rengi konusunda ısrarcı değilim ama beyaz önceliğim. Bütçem ise max $4000. (Ek bilgi: yurt dışında bulunuyorum. Gerçi NickyNick daha önce sıfır saatlerde yurtdışı fiyatlarının Türkiye fiyatlarından pek farklı olmadığını söylemişti ama belki yardımcı olur).
Son olarak bu saat için farklı fiyatlar aldım. Hepsini TL cinsinden yazıyorum ki karışıklık olmasın. Montblanc’ı Türkiye’ye getiren Rotap e-mail yoluyla 8970 TL dedi ama yüz yüze görüştüğümüzde indirim yapacağını söyledi. Kanada’daki Montblanc bayisi 7170 TL istedi. Jomashop.com’da ise saat 4590 TL.
Bunlar da saatin bazı özellikleri:
Mont Blanc Timewalker Chronograph Automatic
Code: 101549
Band : Black Alligator Leather Strap
Case : Stainless Steel
Dial : Silver
Movement : Automatic
Size : Gents 43.0mm
Water Resistant : 30m
• Movement: Calibre Montblanc 4810/502
• Function: Automatic chronograph
• Frequency/Jewels: 28,800/h, 27 jewels