TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Montblanc Timewalker ve Panerai Yorum / Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Montblanc Timewalker ve Panerai Yorum / Tavsiye

Mesaj yakuza » 29 May 2011, 08:51

Montblanc Timewalker 101549
Merhaba, uzun zamandır doğru saati almak için araştırma yapıyorum. Aylardır forumda okumadığım topic kalmadı nerdeyse. Okudukça daha da kafam karıştı doğrusu. Ama aynı zamanda birçok şey öğrendiğim için şikayetçi değilim açıkçası. =) Birçok fikir değişikliğinin ardında en son Montblanc’ın Timewalker serisinde karar kıldım. Montblanc konusunda sitede faza bilgi olmaması ve üyelerin bu marka hakkında çok fazla yorum yapmamasından dolayı sizden bu model hakkındaki düşüncelerinizi rica ediyorum. (Görünüm/Mekanizma/Kalite/Fiyat)

Saatin bilekte duruşu çok hoşuma gitti. Her gün kullanılabilecek bir saat kanımca. Kasa çapı 43 mm. Montblanc yeni çıkardığı yüksek modellerinde kendi mekanizmasını kullanmasına karşın Timewalker gibi daha düşük seviyedeki modellerinde mekanizma olarak ETA kullanıyor. Bu modeldeki de ETA 7753 olması lazım.

Sormak istediğim şeylerden biri de Montblanc markası. Montblanc markası 100 yılı aşkın bir marka olmasına karşın 1997 yılından beri saat üretiyor. Bu konu üzerinde düşünülmesi gereken bir konu mudur? Bu fiyat aralığında saat konusunda daha tecrübeli bir firmaya mı yönelmek icap eder?

Bunun yanında başka önerilere de açığım tabii ki. 43-44 mm aralığında, deri kordonlu otomatik, yuvarlak ekran, her gün kullanabileceğim bir saat bakıyorum. Ekran rengi konusunda ısrarcı değilim ama beyaz önceliğim. Bütçem ise max $4000. (Ek bilgi: yurt dışında bulunuyorum. Gerçi NickyNick daha önce sıfır saatlerde yurtdışı fiyatlarının Türkiye fiyatlarından pek farklı olmadığını söylemişti ama belki yardımcı olur).

Son olarak bu saat için farklı fiyatlar aldım. Hepsini TL cinsinden yazıyorum ki karışıklık olmasın. Montblanc’ı Türkiye’ye getiren Rotap e-mail yoluyla 8970 TL dedi ama yüz yüze görüştüğümüzde indirim yapacağını söyledi. Kanada’daki Montblanc bayisi 7170 TL istedi. Jomashop.com’da ise saat 4590 TL.

Bunlar da saatin bazı özellikleri:
Mont Blanc Timewalker Chronograph Automatic
Code: 101549
Band : Black Alligator Leather Strap
Case : Stainless Steel
Dial : Silver
Movement : Automatic
Size : Gents 43.0mm
Water Resistant : 30m
• Movement: Calibre Montblanc 4810/502
• Function: Automatic chronograph
• Frequency/Jewels: 28,800/h, 27 jewels
• Date display
• Sapphire crystal case back
• Sapphire crystal: Domed sapphire crystal with antireflex coating
• Crown: Non-screw crown, 1 O-ring
• Dial: Silver dial with rose gold plated hands and Arabic markers
• Hands: Luminescent hands
• Distance between horns/clasp: 22/20 mm
• Diameter: 43 mm
• Height: 14.3 mm
• Power Reserve: 46 hours

Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
yakuza

Re: Montblanc Timewalker Yorum/Tavsiye

Mesaj drk » 29 May 2011, 12:15

Bir kere her şeyden önce MB'nin kafamdaki imajı bir saat markası değil ancak bu fiyatı talep ettiğine göre de kalite anlamında mutlaka belli bir seviyenin üzerinde olmalı. Soru; değer mi?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Tolgi06 » 29 May 2011, 13:28

Daha önce hiç MB bir saati canlı olarak görmedim açıkçası. Kalite ve işçilik anlamında üst seviye olduklarını düşünüyorum ama yine de tereddütlerim yok değil. Sonuçta 5000-8000 arası rakamlardan bahsediliyor ama MB bu fiyatlara rakipleri kadar işçilik vaadediyor mu?
bir Omega ,Breitling ve 8000 tl yi baz alırsak bir Panerai ya da Rolex kalitesi ve işçiliği var mı?Bunlar kafama takılan sorular.8000 tl ama eta makine üzerine pek modifiye yapılmamış gibi duruyor.Hatta makine dekore bile edilmemiş.

Sonuç: Kalitenin sizi yarı yolda bırakacağını pek sanmıyorum ama sanki daha çok yol almaları gerek saat konusunda.Fakat kadranı şahsen hoşuma gitti.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj herofb » 29 May 2011, 17:32

Bence de iyi bir saat sorun çıkmaz bu fiyatını düşünürsek almazsın heralde

Not: optik olarak benim de beğendiğim bir saat
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj yakuza » 29 May 2011, 19:07

Aslında markanın benim kafamdaki imajı da o yöndeydi. Aklıma direk kalem geliyordu. Fakat “nicolas rieussec” modelini ve “villeret” serisinden bir modeli canlı olarak gördüm. Benim anlayabildiğim kadarıyla işçilik ve kalite üst düzeyde. Breitling, Panerai ve Rolexle karşılaştırmak doğru mu bilmiyorum çünkü zaten bu fiyat aralığında o markalara ulaşılamıyor. Bu klasmanda rakipleri Longines ve Oris olabilir diye düşünmüştüm ama belki yanılıyorumdur.

@drk Benim de sorum aynı bu. Değer mi? Sanırım bunun tek ve net bir cevabı yok. Kişisel tercihlerle ve farklıya yönelmekle alakalı.

@herojd11 Açıkçası Jomashop’tan 4500 tl ye alabiliyorsam almayı düşündüm. Ama bu saati 8000 e almam.
Kullanıcı avatarı
yakuza

Mesaj Ziyaliv » 29 May 2011, 19:23

Gereksiz pahalı Omega PO veya Longines den çok daha güzel saatler alabilirsiniz.
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj drk » 29 May 2011, 19:34

Yalnız Villeret serisi MB'ler içinde ayrı bir yere sahip. Marka içinde marka gibi. Çok özel minerva kalibreler kullanıyorlar. Villereti düşünüp bu saat hakkında yorum yapmak olmaz bence. Saydığınız 3 markanın da bu fiyatlara modelleri var ama beklentilerinizi karşılamayabilir. Şöyle ki bu saati aldıktan sonra sıkılma ihtimaliniz yüksek diye düşünüyorum. Tasarım açısında bence de gayet güzel ancak sadece tasarım yetmez deyip biraz daha araştırma yapmanızı tavsiye ediyorum.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Tolgi06 » 29 May 2011, 20:03

@yakuza
Rolex ve Panerai örnekleri yazımda da belirttiğim üzere 8000 tl baz alınarak yazıldı.Sonuçta 8000 tl bütçeye çok çok temiz Rolex ve Panerai'ler(sıfır ayarı 2.eller özellikle bu tabire uygun) bulunabilir biraz araştırınca.

Bencede biraz daha bekleyip arayın.Belki temiz 2.eller de bulabilirsiniz.Örneğin geçenlerde forumda satılmış 3500-3600 $ seviyelerinde bir Pam 00048 vardı.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 29 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners