TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko King Seiko Automatic SPB287 Kutu Açılışı

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Kutu Açılışı

Mesaj esenturk » 19 Ağu 2023, 16:57

Japon saat incelemeleri başlığı olduğu için ben GS diyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
esenturk

Mesaj SelAc » 19 Ağu 2023, 18:08

GS +1
@zamankoleksiyoneri
Kullanıcı avatarı
SelAc

Mesaj sobek » 20 Ağu 2023, 11:28

Gs

2107113SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
sobek

Mesaj runo34 » 20 Ağu 2023, 20:57

King Seiko??
Eğer gerçek bir Patek Philippe sahibiyseniz,artık ölebilirsiniz demektir...
Kullanıcı avatarı
runo34

Mesaj gozdentunay » 21 Ağu 2023, 02:25

runo34 yazdı:King Seiko??
Doğru tahmin için teşekkürler [emoji846] o zaman uzatmadan açılışımızı yapalım

Kullanıcı avatarı
gozdentunay

Kutu Açılışı

Mesaj gozdentunay » 21 Ağu 2023, 03:06

Arkadaşlar değerli tahminleriniz için teşekkür ederim.Daha önce satın aldığım Rikka lakaplı Grand Seiko SBGH271 yeşil kadrandan sonra Grand ile tatlı bir rekabeti yıllar önce başlayan King Seiko ‘nun bence en güzel kadran rengine sahip olan SPB287J1 yi uzun zamandır takip ediyordum.Türkiye stoklarında bittiğini öğrendiğimde biraz üzüldüm .Ancak sağolsun Eng saat aracılığı ile bu çok beğendiğim saatime kavuştum.Bu vesile ile kıymetli ağbim Eng saatlerin sahibi Engin ağbime çok teşekkür ediyorum [emoji120] Bir çok markanın bayisi olduğu için kendisinden her daim güvenle alışveriş yapabilirsiniz. Sanırım yıllar evvel forumda ilk hamilton intramatic auto chrono (1968 limitli hariç) açılışı bana nasip olmuştu,bu saat içinde forumda ilk kutu açılışı bildiğim kadarıyla yine bana nasip oldu[emoji846] Kısaca bahsedersek;

Seiko Grup, alt markaları arasındaki sağlıklı rekabetin yenilik için iyi bir motivasyon kaynağı olduğunu bilip inovasyon çalışmalarına devam ederken Yine Seiko elinden gerçekleşen 1970'lerdeki kuvars devrimi, Seiko'yu King Seiko ve Grand Seiko alt markalarını rafa kaldırmaya zorladı. Birkaç on yıl geçtikten sonra, grup 1998'de Grand Seiko'yu yeniden piyasaya sürdü. Fakat 2000 yılında, King Seiko'nun tek seferlik bir sürümü yapıldı. (SCVN001) o yılın Seiko Tarihi Koleksiyonunun bir parçasıydı. Ancak, pazarlama verilerini inceledikten sonra, King Seiko serisiyle devam etmemeye, bunun yerine 1998'de yeniden lanse edilen Grand Seiko serisini geliştirmeye odaklanmaya karar verildi.

Ve nihayet tam yirmi yıl sonra, 8 Aralık 2020'de Seiko, King Seiko serisinin ikinci resmi rekreasyonunu duyurdu. Bu kez, bir tane alıp sahip olabildiğim için kendimi şanslı hissediyorum[emoji846]

Şimdi gelelim teknik verilere;
Paslanmaz çelikten üretilen saatimizin kodu SPB287J1, 37,0 mm genişliğinde, yüksekliği 12,1 mm'dir. Bu kasanın boyutu ve biçimi, King Seiko'nun tasarım felsefesiyle eşanlamlı olan keskin yönlü tasarım hatlarıyla ve kasa geometrisi ile 1965 orijinalini takip ediyor . Kadran gereksiz dağınıklıktan arındırılmıştır. Koyu kan kırmızısı sunburst kadranı, SPB287J1'i koleksiyondaki görsel olarak en çarpıcı model yapıyor.

Kadranın koruyucusu, iç yüzeyi yansıma önleyici kaplamaya sahip kutu biçimli safir kristal cam.Kristal, ayna kaplaması için parlatılmış kavisli sabit bir çerçeve ile çerçevelenmiş .Kristalden bezele geçiş yapan bu iki aşamalı tasarım, safirin yüksekliğini artırıyor.

Mekanizmaya gelirsek saat, esasen bir 6R35 mekanizmanın tarih komplikasyonsuz versiyonu olan manüfaktür mekanizma 6R31 ile çalışıyor . 6R31, 24 taşa sahip ve 21.600 BPH frekansında çalışıyor.Güç rezervi yaklaşık 70 saat tıpkı 6R35 gibi, günde +15/-25 saniye içinde çalışacak şekilde hassasiyete sahip.

Gelelim benim kasada sonra en beğendiğim bileziğine; Saat kasası, orijinal 1965 modelindekine çok benzeyen paslanmaz çelikten çok bağlantılı bir bilezikle eşleştirilmiştir. Kasadan katlanır tokaya doğru incelen yönlü baklalar, cilalı fırçalanmış bir yüzeye sahip ve daha fazla tasarım kalitesi için, KING SEIKO markası katlanır tokanın kenarına oyulmuş.Genelde Seiko severlerin sitem ettiği bilezik kalitesi sorunu şükürki bu seride yok.Oldukça kaliteli ve vintage havasıyla harika bir bileziğe sahip.

Saati aldığımda güzel bir sürpriz paketin içindeydi. Tipik seiko kutusu yerine saat King Seiko logolu imzalı ve çıt çıtlı oldukça kaliteli özel bir cep seyahat çantası içinde teslim edildi. Açıldığında, saat ve yedek kayış için yuvaların yanı sıra için de birkaç yuva ve fermuarlı bir bölme de mevcut.

Daha iyileri sizlerin olsun inşallah [emoji120] [emoji846]

Şimdi sizlere kendi çektiğim görselleri paylaşıyorum .Sevgiler

En son gozdentunay tarafından 21 Ağu 2023, 04:55 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
gozdentunay

Mesaj gozdentunay » 21 Ağu 2023, 03:11

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
gozdentunay

Mesaj gozdentunay » 21 Ağu 2023, 03:12

Resim

Kullanıcı avatarı
gozdentunay

ÖncekiSonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 192 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners