TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko 5 SNKE61J ve SNK567J Bilgi Yorum Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko 5 SNKE61J ve SNK567J Bilgi Yorum Tavsiye

Mesaj ercanwrc » 26 May 2011, 08:16

Merhaba arkadaşlar. yeni üye oldum sitenize ve saatler hakkında çok güzel bir kaynak olmuş.

Nişanlım nişan için saat almak istedi kolumda adidas spor saat vardı bende bütçeyi zorlamadan fakat oğluma bile hediye edebileceğim güzel
bir saat almak istedim ve pekde bişey bilmeden seiko 5 serisine baktım ve bir modeli beğendim aldım.

şimdi saat hakkında sormak istediğim birkaç soru olacaktı.
1) Saat mekanizması otomatik. otomatik saatlerde geri kalma vs gibi bir durum oluyor mu? mesela atıyorum ayda bir 2-3dk gibi...
2) Saatin üzerinde göremedim ama internette 3ATM yazıyor bu 3ATM su geçirmezlik kaç metreye tekabil ediyor denizde banyoda problem çıkarır mı? farzedelim saate su kaçtı problem yaratır mı mekanizmaya? tuzlu su heralde çıkarır gibime geliyor.
3)Cam Kristal cam bildiğim kadarıyla kalite oranı nasıldır? çabuk çizilebilir mi? çizilirse değişim yapıyor mu seiko?fiyatı ortalama ne kadardır?
4)Otomatik saatler dikkat etmemiz gereken bir durum varmıdır?
5) Saati bir avmde saatçiden nakit 175 liraya aldım fiyatı/kalitesi/mekanizması nasıldır?sizce uygun mu?

SEIKO SNKE61J

Ürün Detayları

Durum: Çelik
Kristal: Mineral
Bilezik: Çelik
Hareketi: mekanik otomatik seyretmek
WR: 3 ATM
IP kaplama, kalibre 7S26, lacivert kadran, saat, dakika, saniye, görüntü sayısı, hafta, parlak ve etiketler, 37 mm çap günü ile gövde ve paslanmaz çelik bilezik

-IP kaplama,görüntü sayısı,hafta nedir arkadaşlar :) onlarıda çözemedim.

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
ercanwrc

Re: Seiko 5 SNKE61J Özellik Bilgi Talebi

Mesaj sedir » 26 May 2011, 13:10

ercanwrc'yi üzmemek için birkaç cümleyi tekrar edelim.
Otomatik saatlerde bir miktar sapma olur. Bu sapma genel olarak +/-30 saniye/gün arasında dalgalanır. 1-2 saniye/gün kadar düşük de olabilir. Ancak 30 saniye/gün üzerindeki sapmalar ayarla düzenlenebilir.
3ATM su geçirmezliğin 30 metre derinliğe denk geldiği söylense de bu reklam cümlesidir. 3 ATM ile yağmurda gezebilir, elini yıkayabilirsin. Duş önerilmez, yüzmek yasaktır :lol: Su kaçarsa bu kesinlikle sorun oluşturur.
175 TL çok yüksek değil bu saat için. Belki araştırarak 25-30 TL daha aşağı bulunabilir.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj drk » 26 May 2011, 13:27

Yukarıda yazılanlara ek olarak, saatinizin camı sizinde yazdığınız gibi mineral kristaldir, safir kristale göre çizilmelere karşı daha dayanıksızdır. Bu çok kolay çizilir demek değil elbette. IP=ion plating yani iyon kaplama. Bir çeşit koyu renk yüzey kaplaması, yalnız bu saatin neresinde var göremedim. Görüntü sayısı ve hafta ise kötü çeviri sanırım. Orada takvimden bahsetmiş olmalı. İyi günlerde kullanın.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj ercanwrc » 26 May 2011, 14:02

Arkadaşlar öncelikle konumun tekrar açılması ve konuya bilgili arkadaşların cevap vermesi beni sevindirdi.
Kusura bakmayın bilgisizce atladım sordum sorularımı ama ne kadar fonkisyonsuz bir saatde olsa çok hoşuma gitti o nedenle herşeyini öğrenmek istiyorum.

saniye sapması gerçekleşirse aldığım yere götürüp garantiden yaptırabilirim diye düşünüyorum.
cam konusunda benim adidas ADP1522 saatimde sanırım aynı cam ve çizilmiyor öyle kolay kolay
su geçirme konusunda üzüldüm şahsen duş alırken en azından su almamasını dilerdim. yine adidas saatimde 10ATM yazıyor denizde de duşda da çok kullandım gram su almadı çok şükür. napalım buna dikkat edeceğiz artık :)
İP kaplamayı hiç bilmiyorum maalesef ilk defa duydum neresinde var onuda bilmiyorum özellikleri netten yazdım
görüntü olayıda evet takvim olmalı siz diyince aklıma geldi.

genel itibariye ile saniye sapması ve su olayı dışında fosforu tipi falan çok hoşuma gitti inşallah pazar günü nişanda takıldıktan sonra gerçek fotolarınıda paylaşacağım.

mekanizması hakkında da hiçbir bilgim yok sadece taş sayısı ne kadar yüksek ise sürtünme o kadar düşük olur diye biliyorum aldığım saat 21 jewels.

son olarak arkadaşlar saati kolumdan çıkardığımda kaç gün kurulmadan aktif çalışabilir ortalama olarak.

vakit ayırıp bilgisini paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim...
Kullanıcı avatarı
ercanwrc

Mesaj drk » 26 May 2011, 14:12

İçinde bulunan mekanizma yıllardır, birçok farklı modelde kullanılmaktadıri fiyat-performans oranı oldukça yüksektir. Mekanizma ne kadar komplikeyse taş sayısı da o oranda artar. Tam kurulduktan sonra hiç hareket etmezse yaklaşık 40-42 saat sonra duracaktır.

İyon kaplama, genellikle seikonun siyah kasalı modellerinde kullandığı kaplama çeşidi, bu saatin kasa yada bileziğinde herhangi siyah bir yer göremedim, muhtemelen yanlış yazılmış.
Kullanıcı avatarı
drk

Seiko 5 SNK567J Bilgi ve Yorum

Mesaj Asiltürk » 26 May 2011, 22:20

Öncelikle ilgilenen ve cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Bir süredir otomatik bir saat almayı düşünüyorum, saatler hakkında da pek fazla bilgim yok.
Ama biraz araştırdım iyisini alayım desem Tissot, Seiko vb. en az 800-1000 TL gözden çıkarmak gerekiyor ki, bu da bu ara biraz zor.
Asıl öğrenmek istediğim aşağıda linkini verdiğim sitedeki Seiko saati tavsiye eder misiniz?
Fiyatı bana çok uygun gldi, bu kadar ucuz olmasının sebebi nedir?
Bu siteden almamı tavsiye eder misiniz?
Ya da tavsiye edeceğiniz bir web sitesi ya da İstanbul'da bir satıcı var mı?

http://www.konyalisaat.com.tr/product_info.asp?id=31801&product=Seiko%20SNK567J

Resim
Kullanıcı avatarı
Asiltürk

Re: Seiko 5 SNK567J Hakkında Bilgi Verir misiniz?

Mesaj Bond » 26 May 2011, 23:21

Asiltürk bu model aynı seri içerisindeki onlarca hatta belki yüzlerce modelden birisi bu yüzden tamamen optik zevk meselesi. Seiko 5 lerin bir çok modeli zaten ülkemizde yok, Konyalı saat herhalde bazı modelleri getirmiş. Garantili şekilde almak istiyorsan ve saatide beğenmişsen tercih edebilirsin, fiyatları zaten bu seviyelerde Seiko'nun en alt modellerinden olduğu için şaşırtıcı bir durum değil. Bu model 35mm oldukça ufak bir saat. Sitemizde yüzlerce Seiko 5 konusu var arama yaparak çok rahat şekilde mekanizma özelliklerine ve hakkındaki yorumlara ulaşabilirsin.

Daha önce yaklaşık 3.000 TL civarında bir Maurice Lacroix sormuştun ve en son Seiko Premier modellerine bakıyordun diğer bir konuda. Şu an 800-1000 TL zor dediğin için sırf saat almak adına bunu almamalısın. Elbette bu benim kişisel düşüncem. Yani bu Seiko 5'in senin için özel bir manası yoksa ve çok beğenmemişsen biraz daha bekleyip ara fiyatta bir saate alabilirsin. Seçenekler çok fazla. Düşük fiyatlı Japon otomatikler olarak gene farklı Seiko, Orient ve Citizen modellerinede bakmanı tavsiye ederim. Danışma kısmında bir çok konu var biraz incelersen eminim farklı alternatiflerde bulacaksın. ;)

Bu saatin benzer seriden bir modeli için yeni hemen hemen tüm bilgiler verildi, o konu linkini ekliyorum, faydası olacaktır.

:arrow: viewtopic.php?f=62&t=5692#axzz1NUXok9Mp

Edit: Konuları birleştirdim burdan diğer kişilerinde bilgi edinmesi daha kolay olacaktır.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 155 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners