TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hamilton Jazzmaster Viewmatic vs Oris Artelier Seçim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Sizce Hangi Saat?

Hamilton Jazzmaster Viewmatic
20
59%
Oris Artelier Seçim
14
41%
 
Toplam oy : 34

Re: Hamilton Jazzmaster Viewmatic vs Oris Artelier Seçim

Mesaj punk » 25 May 2011, 17:45

Bu iki saati denemeden karar vermeyiniz. Oris'i elinize aldığınız vakit ne demek istediğimi anlayacaksınız ;)

@sedir, ETA ve Sellita SW200 arasındaki tercih parametreleri nedir acaba? Tercih sebebiniz nedir?
Kullanıcı avatarı
punk
 
Mesajlar: 1033
Yaş: 34
Kayıt: 25 Eki 2010, 09:58

Re: Hamilton Jazzmaster Viewmatic vs Oris Artelier Seçim

Mesaj sedir » 25 May 2011, 17:51

herojd11 yazdı:bir daha baktım da fiyatını da düşününce sanırım hamilton olarak oyumu değiştireceğim :)

Mahalle baskısı bu işte! :D

punk yazdı:Bu iki saati denemeden karar vermeyiniz. Oris'i elinize aldığınız vakit ne demek istediğimi anlayacaksınız ;)
@sedir, ETA ve Sellita SW200 arasındaki tercih parametreleri nedir acaba? Tercih sebebiniz nedir?

Ciddi bir kriterim yok maalesef punk. ETA'yı daha çok duymuş olmak kriter değildir sanırım. Ancak iki saati gözle görmek, elde tutmak ve denemek fikir değiştirebilir. Bu cümleye katılırım. İki saati aynı anda aynı saatçide bulmak sorunu da önemli ;) (en azından bazılarımız için).
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir
 
Mesajlar: 3232
Yaş: 62
Kayıt: 07 Nis 2010, 21:03

Re: Hamilton Jazzmaster Viewmatic vs Oris Artelier Seçim

Mesaj Clk » 25 May 2011, 18:19

Özkan Yilmaz, SW 200 yani selitta (www.sellita.ch) ETA'nin elinde ki patent hakkinin dolmasi sonucunda ETA 2824'yi üretme hakkini elde etmis firmalardan bir tanesi.

Iclerinde Oris, Meistersinger, Zeno, Marcello ve daha bir cok firmaninda bulundugu büyük bir müsteri kitlesine sahip. Iki mekanizma karsilastirildiginda cok büyük farklardan bahsedilemezken yillarin ETA'sina az da olsa kiyak gecmeden duramayacagim.

Kisacasi bu noktada kriterin marka, dizayn ve fiyat olmali. Mekanizmalar neredeyse ayni...
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk
 
Mesajlar: 9669
Kayıt: 17 Kas 2009, 02:03

Re: Hamilton Jazzmaster Viewmatic vs Oris Artelier Seçim

Mesaj özkanyılmaz » 25 May 2011, 23:48

Ben Özkan Orman İşletme Şefiyim , Safranbolu 'da yaşıyorum , geçenlerde Ankara'ya gittiğimde (değişik yerlerde ) bu modellerin ikisini de denedim . Yanımda iki arkadaşım da vardı Oris'in bambaşka olduğu konusunda fikir birliğine vardık . Gerçekten de işçilik farkı belli oluyor . Ancak bir arkadaşın SW 200 ün sapmasının biraz daha fazla olduğunu söylemesi canımı sıktı , çünkü Oris'e nerdeyse karar vermiştim . Malum hepimiz çalışıyoruz ve biryerlere zamanında varmamız gerekiyor . Bu sapma yüzünden müdürden fırça yemek hoş olmaz .Bir şey almadan önce çok araştırma yaparım , bu foruma da bu süreçte üye oldum , inanılmaz faydalı oldu , konusunda bu kadar bilgili insanları okumak o kadar zevkli ki . Hepinize bilginizi kendinize saklamadığınız için sonsuz teşekkürler , forumu hergün takip etmeye çalışıyorum , yeni yazıları inceliyorum .Bu modelleri kullanan arkadaşlar varsa ve deneyimlerini yazarlarsa çok sevinirim .Henüz 11 yaşımdayken babam Seiko 5 almıştı bana , anlayacağınız otomatik saatlerle çok erken tanıştım . Ama saatin üzerinde mıknatısla deney yapılmaması gerektiğinden çok geç haberim oldu .Aradan 31 yıl geçti otomatik merakı yeniden alevlendi . Bütçeyi denkleştirdiğim anda işi bitiricem . Hepinize sonsuz sevgi ve saygılar .
Kullanıcı avatarı
özkanyılmaz
 
Mesajlar: 5
Kayıt: 18 Mar 2011, 17:19

Re: Hamilton Jazzmaster Viewmatic vs Oris Artelier Seçim

Mesaj drk » 25 May 2011, 23:56

Özken Bey öncelikle hoşgeldiniz :)

Mekanizmadaki sapma miktarı gerçekten karışık bir konu. Fiyat olarak çok ucuz bir saat kendisinin 10 hatta 100 katı değerindeki bir saatten daha hassas olabiliyor. Biraz şans, birazda kulanıma bağlı olarak değişebilen değerler yani.(saatlerin sorunsuz olduğunu varsayarak) Bu iki mekanizma için tercih sebebi olacak kadar büyük teknik farklardan bahsedemeyiz. Orisi beğendiyseniz alın, mekanizma adına pişman olmazsınız.
Kullanıcı avatarı
drk
 
Mesajlar: 11874
Kayıt: 20 Nis 2010, 23:24

Re: Hamilton Jazzmaster Viewmatic vs Oris Artelier Seçim

Mesaj punk » 25 May 2011, 23:57

özkanyılmaz yazdı:Ancak bir arkadaşın SW 200 ün sapmasının biraz daha fazla olduğunu söylemesi canımı sıktı , çünkü Oris'e nerdeyse karar vermiştim .


Palavradır. Bu makinenin ne kadar hassas regüle edildiğiyle daha çok alakalıdır.

Ancak unutmamanız gereken şey sapma durumu şans işidir. Oris'in genellikle taahüt ettiği sapma aralığı, diğer bir çok high end üretici gibi maksimum - 10, +15 saniyedir.

Bu arada işçilik ve malzeme kalitesi konusundaki hassasiyet, mekanizmaları için de geçerli Oris'in. Üstteki mesajım da sizin söylemlerinizle onaylanmış oldu. :)
Kullanıcı avatarı
punk
 
Mesajlar: 1033
Yaş: 34
Kayıt: 25 Eki 2010, 09:58

Re: Hamilton Jazzmaster Viewmatic vs Oris Artelier Seçim

Mesaj durdor » 26 May 2011, 00:42

maurice lacroix miros diver saatim var, SW 200 kalibreye sahip. günlük sapması 3 sn civarı. eğer kulağınıza çalındığı kadar kötü bir mekanizma olsaydı, oris, maurice lacroix gibi markalar kullanmazdı diye düşünüyorum. bu markalar için prestij çok önemli, çünkü en iyi reklamı müşteriler yapar.
Kullanıcı avatarı
durdor
 
Mesajlar: 188
Kayıt: 30 Tem 2010, 19:58

Re: Hamilton Jazzmaster Viewmatic vs Oris Artelier Seçim

Mesaj özkanyılmaz » 27 May 2011, 12:12

Herkese merhaba , verdiğiniz fikir , öneri ve teknik detaylar sayesinde kafamda hiçbir soru işareti kalmadı . Artık iş sadece bütçeye ve o anki hissiyata göre vereceğim karara kaldı . Sonuçtan mutlaka sizi haberdar ederim ve tabii fotoğraflarla birlikte .Hepinize bol güneşli günler dilerim .
Kullanıcı avatarı
özkanyılmaz
 
Mesajlar: 5
Kayıt: 18 Mar 2011, 17:19

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 136 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners