TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

20.000 TL ye kadar swiss made saat önerisi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 20.000 TL ye kadar swiss made saat önerisi

Mesaj recepergun » 03 May 2023, 21:57

Hamilton Murph veya Aviation Pilot Pioneer

CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
recepergun

Mesaj Roxio » 03 May 2023, 22:00

Tissot Gentleman alırdım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Roxio

Mesaj kirpi » 04 May 2023, 00:24

Mlsclb yazdı:
kirpi yazdı:Hamilton Broadway Day Date
https://www.hamiltonwatch.com/fr-be/h43 ... -auto.html

Üstad saat gerçekten güzelmiş ama Türkiyede 20.000e bulunabilir mi ?

Edip saatte mevcut, metal bileziklisinin liste fiyatı 18-19 civarıydı, pazarlıkla 15-16 civarına iniyorlar, bilgine.
Denemeden almamak lazım gene de, görünce beğenmeyebiliyor umduğundan daha ince/kalın, büyük/küçük, janjanlı/sönük vb. gelebiliyor.
Kullanıcı avatarı
kirpi

Mesaj Moy1 » 04 May 2023, 00:42

kesikparmak yazdı:Tissot Chemin des tourelles

Ben de ayni fikirdeyim, ozellik yesil kadran favorim:
https://www.tissotwatches.com/en-en/t1394071109100.html
Kullanıcı avatarı
Moy1

Mesaj Mlsclb » 04 May 2023, 10:16

Hocalarım Tissot gentlemen Tissot chemin des tourelles ve Hamilton Broadway daydate arasında kaldım. gentlemen silicium balans yayına sahip bu manyetizma dışında dakikliğe etki eder mi etse ne kadar eder birde bu hamilton broadway deki mekanizm mı iyidir yoksa powematic 80 mi ? (dakiklik ve sağlamlık olarak )
Kullanıcı avatarı
Mlsclb

Mesaj kirpi » 04 May 2023, 11:43

Benim dediğim o Broadway modeli biraz daha kalın bileklere daha çok yakışacak bir saat. Benim bilekler ince olduğu (17cm) için ondan vazgeçip Chemin des Tourellesin roma rakamlı modelini aldım, sen kendine yakışıp yakışmayacağını düşünerek model seç, Cheminlerde 42 ya da 39mm çaplı (bayanlar için 34mm de var) versiyonlar mevcut, Chemin seçersen de çapını gene bileğine göre seçersin. Hamiltonların boynuz uzunluğu ile Cheminlerinki baya fark ediyor, Chemin daha dress watch tarzı. Gentlemanların da boynuz uzunluğu Cheminlere göre daha fazladır.

Mekanizmaların ikisi de Eta 2824 mekanizma'nın modifiye edilmiş hali. Hem Hamilton hem de Tissot aynı saat grubunun (Swatch Group) bünyesindeki markalar, o sebeple aynı mekanizmayı kullanarak kendi mekanizmalarını üretmişler diyeyim. Dakika ve sağlamlık olarak çok bir farkları olduğunu sanmıyorum, üzmezler yani. Benim aynı grup bünyesinden bir de Longines marka saatim var, o da aynı baz mekanizmadan kendi ürettiği mekanizmayı kullanıyor.
Kullanıcı avatarı
kirpi

Mesaj Mlsclb » 04 May 2023, 12:15

Metal bilezikli bi model tercih etmeyi düşünüyorum lakin ama bi saat mekanizma vs. olarak çok cazip gelirse ve deri kordon daha çok yakışırsa deri de tercih edebilirim ama önceliğim metal ve chemin des tourlees in kordonu pek hoşuma gitmedi. Şuan tercihim gentleman yönünde ve yaşım 15-16 bileğim 17cm civarı hamiltonun çok kaba duracağını düşünmüyorum almadan önce biyerde bulup seçenekleri denerim yinede önerilere açığım ve hem hamilton bradway daytona hemde gentlteman kullanıcıları görüş belirtirse ve yorum yaparlar kendi deneyimlerini aktarırlarsa çok mutlu alırım :)
ha bide niçin çoğu üstad tapatalk adlı programı kullaıyor grubun bi geleneği mi oldu artık
Kullanıcı avatarı
Mlsclb

Mesaj kirpi » 04 May 2023, 13:07

Yok yok, kaba durmaz, ben özellikle küçük kasa minyon bir model arıyordum o yüzden vazgeçmiştim. https://youtu.be/Ud6QRuvvAtc?t=244 bunun gibi videolara baktım da kasanın benim aradığımdan büyük olduğuna karar verdimdi yoksa çok da kaba durmuyor ince bilekte de.
Kullanıcı avatarı
kirpi

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 216 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners