Arkadalar hepinize merhaba. Foruma yeni 羹ye olduumdan formatta hatalar yapm覺 olabilirim, imdiden kusura bakmay覺n. Otomatik saatler konusunda yeniyim. eitli Quartz saatlerle balad覺覺m yolculua otomatikle devam ediyorum. Konu uzmanlar覺na bir sorum olacak:
Seiko 5 Sports SRPD75K model otomatik kol saatimin tarih k覺sm覺 繹leden sonra bir g羹n ileri att覺覺ndan tarihi ayarlamak i癟in tepeyi yar覺 miktarda kald覺rd覺m. O vaziyette saat bildiiniz gibi 癟al覺覺yor. Bunlar olurken ayn覺 zamanda iteydim. 襤 gerei s羹rekli telefon g繹r羹mesi yapmak zorunda kald覺覺mdan ve o esnada telefon 癟ald覺覺ndan i younluu i癟inde tepeyi yar覺 a癟覺k konumda unutmuum. Bu s羹re癟 i癟erisinde lavaboda birka癟 bardak y覺kad覺m ancak tepenin olduu yere a覺r覺 derecede su geldiini sanm覺yorum, saate su s覺癟ratmamaya 繹zen g繹steririm. Ben bu durumu eve geldiimde tekrar elimi y覺kamak i癟in lavaboya girdiimde elimi y覺kad覺ktan sonra fark ettim. Tepenin alt覺nda (saat kasas覺 ile arada kalan k羹癟羹k bolukta) birka癟 damlac覺k vard覺.
O an paniklediimden hemen f繹n makinesi ile tepe boluunu saate 癟ok yak覺n tutmadan kuruttum. Saate f繹n makinesi tutman覺n da zararl覺 olduunu; bu durumun saatin yap覺t覺rma k覺s覺mlar覺nda erimeye yol a癟abileceini, saatin kadran覺na veya i癟 aksamlar覺na zarar verebileceini sonradan 繹rendim. Saatte u an i癟in herhangi bir sorun g繹r羹nm羹yor. Gayet g羹zel t覺k覺r t覺k覺r 癟al覺覺yor.
1. Acaba saate sudan dolay覺 zarar vermi olabilir miyim? Servise g繹ndermeye gerek var m覺d覺r?
2. Daha sonra f繹n makinesi ile kuruttuumdan dolay覺 saate bir zarar vermi olabilir miyim?
3. Saatlerin tepe k覺sm覺 a癟覺kken suyla temas ettiinde su almamas覺 i癟in aksamlar覺nda 繹zel bir tedbir al覺n覺yor mu?
Cevaplayan t羹m arkadalara imdiden 癟ok teekk羹r ederim.