hfatih yazdı:Sıkıca tutmaya gerek yok, az ileri ya da geri çevirince oluyordu galiba. Tepeyi çok kanirtirsaniz ciddi zararlar verebilirsiniz. İçinde çok narin parçalar var.denizcmnl yazdı:Ben şimdi gece 12 gibi yarına hazır olsun diye saati ayarliyayim dedim 95 saniye kaydı çünkü.oztk yazdı:Güvendiğiniz bir serviste ayar yapılırsa sapma seviyesinin düşeceğini düşünüyorum. Maalesef 0 sapma olmaz. Quartz saatler de 0 sapma ile çalışmaz. Atom saatleri bile belli bir sapma ile çalışıyor.
Saniyeyi tutturamadım Bi sonra farkettim bu ayarlamak için döndürdüğümüz şeyi sıkıca tutunca saniye çubuğu da duruyor.
Hatta az geri çevirdim o saniye çubuğu ters gitmeye başladı düzelttim sonra. Saniye çubuğunu sabit tutarak kapattım ilerlememeye başladı o çubuk tekrar ileri sardım çalışmaya başladı.
Zarar vermiş olabilir miyim yeniyim bu saat işine korktum biraz.
SM-S901E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sizin saatin mekanizması 7s26 sanırım, bende de vardı eskiden, denemiştim. Back-hacking diye geçiyor.
O mekanizmada hacking yani saniye durdurma özelliği olmadığından millet böyle oynayarak ayarlıyordu. Mekanizmaya zarar verip vermediği ise muamma. Saniye ayarlama sizin için önemliyse hacking özelliği olan modeller tercih edebilirsiniz.
uky86 yazdı:Mekanik saat kullananların çoğu zaman ölçme konusundan çok saatin seninle birlikte çalışması bir nevi sanki ruhu varmış gibi hissetmesinden kaynaklı seviyor mekanik saatleri en azından ben öyleyim saat zamanı tam tutmuş kaçırmıs bi önemi yok![]()
ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam Seiko açıkça yazıyor sapma limitlerini. 20 değil, 45 sn bile sapabilir diyor. Aynı markanın Quartz saatleri de var. Hatta gps, radio control gibi asla sapmayacak seçenekler de var. Şimdi bu seçenekler arasından gidip sapmasi en yüksek olanı seçip sonra da bu değerler kabul edilemez demek bana çelişkili geliyor.orbay yazdı:uky86 yazdı:Mekanik saat kullananların çoğu zaman ölçme konusundan çok saatin seninle birlikte çalışması bir nevi sanki ruhu varmış gibi hissetmesinden kaynaklı seviyor mekanik saatleri en azından ben öyleyim saat zamanı tam tutmuş kaçırmıs bi önemi yok![]()
Orası öyle de bunun bir limiti olması gerek bana göre. Bir markanın mekanik bir saat mekanizmasını günlük 20sn civarında bir sapma ile satması bana göre mantıksız. Bir iki kilometrede bir yakıt alman gereken araba gibi oluyor.
hfatih yazdı:Hocam Seiko açıkça yazıyor sapma limitlerini. 20 değil, 45 sn bile sapabilir diyor. Aynı markanın Quartz saatleri de var. Hatta gps, radio control gibi asla sapmayacak seçenekler de var. Şimdi bu seçenekler arasından gidip sapmasi en yüksek olanı seçip sonra da bu değerler kabul edilemez demek bana çelişkili geliyor.orbay yazdı:uky86 yazdı:Mekanik saat kullananların çoğu zaman ölçme konusundan çok saatin seninle birlikte çalışması bir nevi sanki ruhu varmış gibi hissetmesinden kaynaklı seviyor mekanik saatleri en azından ben öyleyim saat zamanı tam tutmuş kaçırmıs bi önemi yok![]()
Orası öyle de bunun bir limiti olması gerek bana göre. Bir markanın mekanik bir saat mekanizmasını günlük 20sn civarında bir sapma ile satması bana göre mantıksız. Bir iki kilometrede bir yakıt alman gereken araba gibi oluyor.
Burada daha önce söylediğim gibi bazı mekanik saat severlerin yaratmaya çalıştığı "gerçek saat mekanik saattir" algısı da etkili. Pek çok insan körü körüne mekanik saate yönlendiriliyor. Pek çok kişi için sonuç hüsran oluyor. Bence herkes kendi ihtiyaçlarını bilinçli bir şekilde belirleyip ona göre hareket etmeli.
Konuyu değiştirdiniz. Markanın 20 sn sapmali saat satmasinin mantıksız olduğunu ve limitlenmesi gerektiğini söylemiştiniz. Bence düşük fiyatlı ama 45 sn sapmali mekanik saatler satılabilir, isteyen alsın.orbay yazdı:hfatih yazdı:Hocam Seiko açıkça yazıyor sapma limitlerini. 20 değil, 45 sn bile sapabilir diyor. Aynı markanın Quartz saatleri de var. Hatta gps, radio control gibi asla sapmayacak seçenekler de var. Şimdi bu seçenekler arasından gidip sapmasi en yüksek olanı seçip sonra da bu değerler kabul edilemez demek bana çelişkili geliyor.orbay yazdı:uky86 yazdı:Mekanik saat kullananların çoğu zaman ölçme konusundan çok saatin seninle birlikte çalışması bir nevi sanki ruhu varmış gibi hissetmesinden kaynaklı seviyor mekanik saatleri en azından ben öyleyim saat zamanı tam tutmuş kaçırmıs bi önemi yok![]()
Burada daha önce söylediğim gibi bazı mekanik saat severlerin yaratmaya çalıştığı "gerçek saat mekanik saattir" algısı da etkili. Pek çok insan körü körüne mekanik saate yönlendiriliyor. Pek çok kişi için sonuç hüsran oluyor. Bence herkes kendi ihtiyaçlarını bilinçli bir şekilde belirleyip ona göre hareket etmeli.
Ben 1 sn dediler de 20 sn çıktı demiyorum. Saati aldığım satıcıda da, markanın kendi sitesinde de saat modeline baktığımda teknik özelliklerde +-45 sn gibi bir ibare göremedim. Standart bir müşteriden derinlemesine bir araştırma yapması beklenemez. Ben böyle büyük bir şaşma değerinin (bana göre büyük) bana açıkça uyarı olarak belirtilmesini beklerim. Yazılan özelliklerin arasında içindeki taş sayısından bana göre daha önemli olan bu özelliğin belirtilmesini beklerim. Kıyıda köşede yazılması bile bana göre doğru değil, açıkça yazılmalı. Hatta beyaz eşyaların tüketim sınıfının açıkça belirtilmesi gibi şaşma değerinin açıkça belirtilmesi için bir zorunluluk getirilmeli. Açıkça belirtildikten sonra ben derim ki kabul ediyorum alacağım ya da bana göre çok almayacağım. Otostopçunun Galaksi Rehberi Spoiler Açıkça belirtilmemesi, Otostopçunun Galaksi Rehberi’nde biz bodrumdaki panoya astık, baksaydın demeleri gibi oluyor. Spoiler
Edit: Ki dediğim gibi bu kadar çok şaşan bir saat bana göre olmuş bir ütün kabul edilip satılmamalı bile.
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 142 misafir
|