TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kordon Değiştirme Aparatı Tavsiye

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kordon Değiştirme Aparatı Tavsiye

Mesaj LynXMaSTeR » 04 Oca 2023, 14:48

dediğiniz şekilde arattım ama herhangi bir set çıkmadı sonuçlarda.
amazondaki setten çok farklı mı n11 de gördükleriniz, fiyat olarak nasıl?
Kullanıcı avatarı
LynXMaSTeR

Mesaj prx » 04 Oca 2023, 19:19

LynXMaSTeR yazdı:Türkiye pazarında uygun fiyatlı, çok da dandik olmayan, iş görecek bi tamir seti/kordon değiştirme aparatı önerebilir misiniz?
Set/kordon değiştirme aparatı yazınca.ayri da olabilir diye dusundum.mavi çelik kordon kısaltma aparatı var ben kullaniyorum.guzel.birde pim kaldırma aparatı var orada deri kayış icin.ben onları kastettim.set gördüm ama çiçek sepetinde 400 civarı galiba ama iyi midir bilemiyorum.

SM-J610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Prx; Battı balık yan going.
Kullanıcı avatarı
prx

Mesaj prx » 04 Oca 2023, 20:37

Saat tamir malzemeleri yazın hepsi çıkıyor.her kalitede var.beyenirseniz burada paylaşırsanız sevinirim.

Kullanıcı avatarı
prx

Mesaj hknmtn » 05 Oca 2023, 01:22

Mtn yazdı:
hknmtn yazdı:
LynXMaSTeR yazdı:kordon değiştirme, pil değiştirme, kapak açma gibi genel ihtiyaçlar için şu ürün yeterli midir?

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B097HS4S36/

Ucuz, yılan dili diye tabir edilen o değiştirme aletleri bazen çok dandik çıkabiliyor. Bahsettiğiniz set iş görür mü görür. Kalitesini de kullanmadan bilemezsiniz. Böyle bir set almak aletleri tek tek almaktan daha uyguna gelir. Çok da kaliteli bir şey almaya gerek yok bence. Bende şahsen 2nci elde denk gelmiş uygun fiyata bir set almıştım. Daha kaliteli malzemeleri sonra tek tek ihtiyaç olursa alırsınız zaten.
Bu arada o kordon değiştirme aletleri saati çok çiziyor. Görüyorum ikinci el saatlerde lug arkalarını çizdirmişler o alete yazık. Ben baktım bu aletle çok çiziyorum eski ulus bıçak ile çıkarmaya yöneldim. İnce bir meyve bıçağıyla hallediyorum. Hiç de çizmiyorum. Çelik bilezikler için ince bir şey lazım oluyor onu da orta kalınlıkta bir iğne ile hallediyorum ya da biz iğnesi vb. bir şey ile de rahatlıkla sökebiliyorum.
Yalnız bir de şu var bu aletlere ek olarak bazen pres de gerekebiliyor. Saatin arka kapağı vidalı değil presle kapatılmışsa saati açarsınız kapatamazsınız ona da söyleyim.
O da lazım bu da lazım diye diye de-magnezer'den diamond selector'e kadar bir sürü alet edevat oldu.

Benim de takıldığım konu bu lugların çizilmesi. Alet edavata gerek duymadan kullanıcının bunları sökmesi lazım bence. Hele bazı diver saatlerde çelik kordon yanına silikon kayış veriliyor, ancak aparat olmadan sökülemiyor. Neden daha pratik ve güvenilir bir şekilde bu kordonlar sökülemiyor anlayamadım gitti.

Bazı saatlerde pratik sökme çözümleri olabiliyor. Mesela kordonun kendisinde pratik sökmek için el ile basılıp sökülebilen bir mekanizma olabiliyor. Bazı kasalarda lugların yanında pim sökmek için küçük delikler olabiliyor.
Saat alırken bazı kriterlerimiz olur hepimizin. Mesela kordon olayıyla ilgiliysek lug yanlarında küçük delikler olan modelleri tercih edebiliriz. Çok kolaylık oluyor özelikle sökmesi ama takması derseniz gene biraz sıkıntılı.
En güzeli eline yakışan bir alet ile bu işi görmek. Ben mesela kullandığım bıçak ile %90 saatlerin kordonunu söküp takabilirim. Ama o kordon sökme aletiyle olacak iş değil bence ya da ben beceremiyorum. O aleti kullanıp saati çizmeyen varsa bravo.
Bazı modellerin sabit pim olması lazım bence. Mesala bir diver ya da bir military sabit pim olsa daha sağlam olur. Diver bir yere takılsa saat pimden atsa gider denizin dibine. Military dağda ormanda bir yere takılsa pimden atsa düşer gider. Ama pimler sabit olsa böyle bir sorun kalmaz. Bazı markalar sabit pimli modeller üretiyor ama çok yaygın bir şey değil. Bence biraz daha yayılması lazım. E tabi markalar da tüketici tercihlerine göre üretim yapıyor. Kimse satamayacağı, tüketicide karşılık bulamayan bir şey yapmak istemez.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj prx » 05 Oca 2023, 07:45

hknmtn yazdı:
Mtn yazdı:
hknmtn yazdı:
LynXMaSTeR yazdı:kordon değiştirme, pil değiştirme, kapak açma gibi genel ihtiyaçlar için şu ürün yeterli midir?

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B097HS4S36/

Ucuz, yılan dili diye tabir edilen o değiştirme aletleri bazen çok dandik çıkabiliyor. Bahsettiğiniz set iş görür mü görür. Kalitesini de kullanmadan bilemezsiniz. Böyle bir set almak aletleri tek tek almaktan daha uyguna gelir. Çok da kaliteli bir şey almaya gerek yok bence. Bende şahsen 2nci elde denk gelmiş uygun fiyata bir set almıştım. Daha kaliteli malzemeleri sonra tek tek ihtiyaç olursa alırsınız zaten.
Bu arada o kordon değiştirme aletleri saati çok çiziyor. Görüyorum ikinci el saatlerde lug arkalarını çizdirmişler o alete yazık. Ben baktım bu aletle çok çiziyorum eski ulus bıçak ile çıkarmaya yöneldim. İnce bir meyve bıçağıyla hallediyorum. Hiç de çizmiyorum. Çelik bilezikler için ince bir şey lazım oluyor onu da orta kalınlıkta bir iğne ile hallediyorum ya da biz iğnesi vb. bir şey ile de rahatlıkla sökebiliyorum.
Yalnız bir de şu var bu aletlere ek olarak bazen pres de gerekebiliyor. Saatin arka kapağı vidalı değil presle kapatılmışsa saati açarsınız kapatamazsınız ona da söyleyim.
O da lazım bu da lazım diye diye de-magnezer'den diamond selector'e kadar bir sürü alet edevat oldu.

Benim de takıldığım konu bu lugların çizilmesi. Alet edavata gerek duymadan kullanıcının bunları sökmesi lazım bence. Hele bazı diver saatlerde çelik kordon yanına silikon kayış veriliyor, ancak aparat olmadan sökülemiyor. Neden daha pratik ve güvenilir bir şekilde bu kordonlar sökülemiyor anlayamadım gitti.

Bazı saatlerde pratik sökme çözümleri olabiliyor. Mesela kordonun kendisinde pratik sökmek için el ile basılıp sökülebilen bir mekanizma olabiliyor. Bazı kasalarda lugların yanında pim sökmek için küçük delikler olabiliyor.
Saat alırken bazı kriterlerimiz olur hepimizin. Mesela kordon olayıyla ilgiliysek lug yanlarında küçük delikler olan modelleri tercih edebiliriz. Çok kolaylık oluyor özelikle sökmesi ama takması derseniz gene biraz sıkıntılı.
En güzeli eline yakışan bir alet ile bu işi görmek. Ben mesela kullandığım bıçak ile %90 saatlerin kordonunu söküp takabilirim. Ama o kordon sökme aletiyle olacak iş değil bence ya da ben beceremiyorum. O aleti kullanıp saati çizmeyen varsa bravo.
Bazı modellerin sabit pim olması lazım bence. Mesala bir diver ya da bir military sabit pim olsa daha sağlam olur. Diver bir yere takılsa saat pimden atsa gider denizin dibine. Military dağda ormanda bir yere takılsa pimden atsa düşer gider. Ama pimler sabit olsa böyle bir sorun kalmaz. Bazı markalar sabit pimli modeller üretiyor ama çok yaygın bir şey değil. Bence biraz daha yayılması lazım. E tabi markalar da tüketici tercihlerine göre üretim yapıyor. Kimse satamayacağı, tüketicide karşılık bulamayan bir şey yapmak istemez.
Bende dediginiz gibi maket bıçağıyla söküp takıyorum ama istemeden de olsa cizilebiliyo.daha denemedim.aldigim pim kaldirma aletini ama şöyle ben daha önceden çizilmiş saatlerimde kullaniyorum genelde.sıfir saatlerimde kordon çıkarma taraftarı değilim.

Kullanıcı avatarı
prx

Mesaj LynXMaSTeR » 05 Oca 2023, 09:21

benim anlamadığım, bu aletler daha kullanışlı olduğu için üretilmiyor mu, neden herkes saati çizdiğini söylemiş. acaba siz mi tam olarak kullanamıyorsunuz :)
Kullanıcı avatarı
LynXMaSTeR

Mesaj prx » 05 Oca 2023, 09:30

LynXMaSTeR yazdı:benim anlamadığım, bu aletler daha kullanışlı olduğu için üretilmiyor mu, neden herkes saati çizdiğini söylemiş. acaba siz mi tam olarak kullanamıyorsunuz :)
El becerisine bağlı dikkatli olmak gerek.ama rahat olun saatcilerde kayış değişimi yaparken cizdiler saatimi ben çok kez karşılaştım.cok değerli saatse zaten cikarmamaya bileziği özen gösteriyorum.yok ben daha hiç lug çizmedim.

Kullanıcı avatarı
prx

Mesaj Mtn » 05 Oca 2023, 10:52

Bilgiler için teşekkürler. Sanırım çıkarmakta çok sorun olmuyor, takarken çiziliyor saat :)
Kullanıcı avatarı
Mtn

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 70 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners