TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Şu An Aklınızda Hangi Saat Var?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Şu An Aklınızda Hangi Saat Var?

Mesaj winterdrops » 18 May 2011, 15:26

clk yazdı:
winterdrops yazdı:
razz yazdı:Frax;Üstünde Rolex yazsaydı muhtemelen ikinci el de IWC'den en az 1.5x daha fazla fiyata sahip olurdu, bileziği malzeme ve işçilik açısından Seiko 5 bileziğinden biraz hallice olurdu, cam'ında asla AR kaplama olmazdı ve evet ben onu alırdım.. :D

Jazz; Saati gördüğümde zaten bir müşteri için ayrılmıştı ve fiyat IWC özelinde ikinci el için yüksek bir fiyattı.. Ancak tüm bunların dışında saat gerçekten kalite kavramına referans olabilecek işçiliğe sahip..

Razz Rolex'in bilezik işçiliği Seiko'dan biraz iyi derken espirimi yapıyordun yoksa ciddimisin? Hani şu yüzden soruyorum ben foruma üye olduğumdan beri Rolex tepeden tırnağa işçiliğinin mükemmel olması yüzünden övgüler aldığı için şaşırdım o yüzden yani. :shock:
Acil doyurucu bir cevap vermezsen kafamdaki Rolex algısı tamamiyle yıkılmak üzere :D

Yukarida Razz'in yazdigi cümlelerden bu fikre nasil vardigini bir anlayabilsem :)

Frax;Üstünde Rolex yazsaydı muhtemelen ikinci el de IWC'den en az 1.5x daha fazla fiyata sahip olurdu, bileziği malzeme ve işçilik açısından Seiko 5 bileziğinden biraz hallice olurdu, cam'ında asla AR kaplama olmazdı ve evet ben onu alırdım.. :D

Aynen yukardaki cümleden yola çıkarak vardım Clk. Ben razz'ın Rolex ile ilgili düşüncelerini forumu takip ettiğim kadarıyla biliyorum. Ama burda Seiko'dan biraz hallice dediği için birden bire noluyoruz dedim. Birde iwc'nin üstüne Rolex yazsaydı 1.5 katı olur demiş ve benim gibi saatler konusunda fazla birikimi olmayan birisinin zihnini "Rolex sadece mütahitlerin ve zengin olup saatten anlamayan gösteriş takımının saatiymiş" gibi klişe bir düşünceyle çelebilir diye sormak istedim. Bahsettiği bilezik türünü açıklamış yani sorun yok. Körpe zihinleri aydınlattık :D
Bu arada o cümleyi 100 kişiye okutsak, % 90'ının benimle aynı sonucu çıkartacağına dair bahse bile girerim senle. 8-)
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj herofb » 18 May 2011, 15:30

ben de bilezik konusu bir eleştri olarak anlamıştım
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj winterdrops » 18 May 2011, 15:41

herojd11 yazdı:ben de bilezik konusu bir eleştri olarak anlamıştım

Bak körpe bir zihin hemen Rolex mithlerine inanma doğrultusunda kötü yola düşecekti. Neyseki erken davrandık :lol:
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj Clk » 18 May 2011, 16:05

Razz'in mantigindan yola cikarsak ki bahsettigi kilit mekanizmasi icin (görsel anlamda katilsamda kalite anlaminda katilmama imkan yok) Seiko5 karsilastirmasinin arkasinda dururum. Ancak, bu karsilastirmadan yola cikarsak Omega Speedy ve Co. saatlerini kilit mekanizmasi anlaminda karsilastirabilecegimiz saatler de pazar mali saatler olur herhalde ;)

Bende ki 40 yasina gelmis Day-Date (ki en basit Rolex kilit mekanizmasina sahiptir) halen ilk gün ki gibi acilip kapanabiliyor ise ben buna kalite derim. Razz'in asagida ki teneke ile Rolex'in herhangi bir kilit mekanizmasini nasil kalite olarak karsilastirabildigini de halen anlayabilmis degilim ??????????

Resim
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 18 May 2011, 16:08

Bu da Rolex'in cevabi.

Resim
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj sedir » 18 May 2011, 16:14

Kafam yorgun, günün sonu...
Ben birşey anlamadım desem yalan olur ama çok da yeni bir şey şekillenmedi aklımda.
Bazı yorumlar, katkılar "şuraya kadar olanlar zaten herkesin malumu" önyargısı ile yazılınca anlamak için kafa yormak, geriye doğru çok sayıda ileti okumak gerektirdiğinden yukardaki yanılma, yanlış mı anladım, yanlış mı anlaşıldımlar oluyor.
Bu arada Rolex'in cevabı denilen bileziğe bakınca ne görüyorum diye sorup kendi kendime cevap vereyim:
Seiko5 bileziğine benzer bir kilide sahip. En dışta arma ve içerdeki katlanır kısımlarda Rolex adı dışında clk'nın tabiri ile "teneke".
Koruma kilidi olarak yapılan katlandı da fazla bir özellik taşımıyor. Seiko5 bileziğinden farklı olarak bilezik solid çelik (ki Seiko5 Sports adı altındaki bilezikler de solid). Burada cevabı çok üstün bir bilezik diye mi algılamalıyım, sıradan bir bilezik olarak mı?
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj razz » 18 May 2011, 16:17

winterdrops yazdı: Birde iwc'nin üstüne Rolex yazsaydı 1.5 katı olur demiş ve benim gibi saatler konusunda fazla birikimi olmayan birisinin zihnini "Rolex sadece mütahitlerin ve zengin olup saatten anlamayan gösteriş takımının saatiymiş" gibi klişe bir düşünceyle çelebilir diye sormak istedim.

winterdrops; Yukarıda söylediklerimden çıkarılması gereken anlam şudur;
Rolex ( özellikle de TR özelinde ) ikinci el piyasası en oturmuş markadır.. Bu özelliğiyle hemen hemen tüm markaları geride bırakır.. Rolex dışındaki markalar da durum malesef pek iç açıcı değildir.. Örneğin; Okan Bayülgen kameraman tekmelerken Panerai takarsa, yurdum saat meraklıları Panerai kovalamaya başlar.. Reina'dan, FB'li Gökhan'ın sağ kolunda bir manken hatun sol kolunda Graham Siverstone ile çıkıyorsa mağazaların önüne yaklaşan mat beyaz kaplamalı X6'lardan inen kirli sakallı abiler " FB'li Gökhan'ın saati var mı..? " diye sorar.. Bugün piyasada AP ROO gider, yarın Hublot Big Bang.. Kodamanlar bu yaz metreslerine Chopard Happy Diamond alır.. Seneye ise Cartier Ballon Bleu..

İşte TR'nin -hemen hemen her mevzuda olduğu gibi- nev-i şahsına münhasır ikinci el lüks saat piyasasında bu hızlı değişimlerden etkilenmeyen yegane marka Rolex'tir.. Fiyatı her daim artar.. Eski modelleri "discontinued" diye artar.. Yenileri de zaten sıfır fiyatları çok yüksek olduğu için maça 1-0 galip başlar.. Rolex'in değeri, ne onu tercih eden kullanıcı profilinden ne de sürekli değişen trendlerden etkilenir.. Çoğu zaman stabil bir ivmeyle sürekli değer kazanır..

Ha bu arada biz ne yaparız..? "Azınlık" sayısının nicelemekte yetersiz kaldığı bizler ise TSF'de Muassır Medeniyetler Seviyesi'nde bir saat forumu oluşturmaya çabalar, bildiklerimizi başkalarıyla paylaşır, yardımcı olur, ama yine de "zenginler klubü" olarak anılırız..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj sedir » 18 May 2011, 16:20

razz yazdı:... mağazaların önüne yaklaşan mat beyaz kaplamalı X6'lardan inen kirli sakallı abiler...

:lol:
Rolex'ten girip X6'dan çıkmakta çok mahirsin razz!
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 438 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners