TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Şu An Aklınızda Hangi Saat Var?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Şu An Aklınızda Hangi Saat Var?

Mesaj asymptote » 17 May 2011, 23:17

bu saate sahip olmak saat alma ihtirasımın yarısını alır götürürdü herhalde..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 17 May 2011, 23:31

Bende saatle ilgili görüşlerimi yazayım o zaman. Görsel olarak tek sorunu gün çarkının siyah zemin üzerine beyaz yazı olmaması. Onun haricinde çok çok sağlam duruyor bilekte ve ağırlığına rağmen oldukça konforlu. Kasa ve bilezikteki işçilikte oldukça kaliteliydi.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj nickynick » 18 May 2011, 07:03

Resim

Resim

Resim

Resim
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj nickynick » 18 May 2011, 07:05

Resim

Resim
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj winterdrops » 18 May 2011, 11:24

razz yazdı:Frax;Üstünde Rolex yazsaydı muhtemelen ikinci el de IWC'den en az 1.5x daha fazla fiyata sahip olurdu, bileziği malzeme ve işçilik açısından Seiko 5 bileziğinden biraz hallice olurdu, cam'ında asla AR kaplama olmazdı ve evet ben onu alırdım.. :D

Jazz; Saati gördüğümde zaten bir müşteri için ayrılmıştı ve fiyat IWC özelinde ikinci el için yüksek bir fiyattı.. Ancak tüm bunların dışında saat gerçekten kalite kavramına referans olabilecek işçiliğe sahip..

Razz Rolex'in bilezik işçiliği Seiko'dan biraz iyi derken espirimi yapıyordun yoksa ciddimisin? Hani şu yüzden soruyorum ben foruma üye olduğumdan beri Rolex tepeden tırnağa işçiliğinin mükemmel olması yüzünden övgüler aldığı için şaşırdım o yüzden yani. :shock:
Acil doyurucu bir cevap vermezsen kafamdaki Rolex algısı tamamiyle yıkılmak üzere :D
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj drk » 18 May 2011, 11:43

Rolexi yerme değil, seikoya övgü :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Clk » 18 May 2011, 11:53

winterdrops yazdı:
razz yazdı:Frax;Üstünde Rolex yazsaydı muhtemelen ikinci el de IWC'den en az 1.5x daha fazla fiyata sahip olurdu, bileziği malzeme ve işçilik açısından Seiko 5 bileziğinden biraz hallice olurdu, cam'ında asla AR kaplama olmazdı ve evet ben onu alırdım.. :D

Jazz; Saati gördüğümde zaten bir müşteri için ayrılmıştı ve fiyat IWC özelinde ikinci el için yüksek bir fiyattı.. Ancak tüm bunların dışında saat gerçekten kalite kavramına referans olabilecek işçiliğe sahip..

Razz Rolex'in bilezik işçiliği Seiko'dan biraz iyi derken espirimi yapıyordun yoksa ciddimisin? Hani şu yüzden soruyorum ben foruma üye olduğumdan beri Rolex tepeden tırnağa işçiliğinin mükemmel olması yüzünden övgüler aldığı için şaşırdım o yüzden yani. :shock:
Acil doyurucu bir cevap vermezsen kafamdaki Rolex algısı tamamiyle yıkılmak üzere :D

Yukarida Razz'in yazdigi cümlelerden bu fikre nasil vardigini bir anlayabilsem :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj razz » 18 May 2011, 12:17

winterdrops; Rolex'in yaklaşık yarım asır boyunca ve son derece minimal güncellemelerle ürettiği bilezikten bahsederek konuşmuştum.. Yani SEL olmayan, SCL olmayan, glide lock olmayan, clasp'i stamped olan ama machined olmayan bilezik.. Dediğim doğru anlaşılıyorsa eğer, bu tespitime katılmayacak insan yoktur diye tahmin ediyorum.. ;)

clk; bilezik ile ilgili tespitime katıldığını varsayarak cevap vereyim;
- o IWC için 3200,00 USD fiyat isteniyordu.. +90% kondisyonda ve kutulu/sertifikalı bir üründü.. Eğer söz konusu saat Ingeneur ayarında ( fiyat, segment vs. ) bir Rolex olsaydı fiyat yaklaşık 4500 - 5000,00 USD olurdu.. ( TR özelinde konuşuyorum )
- Rolex AR kaplama ile yeni tanıştı sen de biliyorsun.. ve gitti bu son derece faydalı tekniği sadece Cyclops'un arkasına uyguladı.. Bütün cama da uygular elbet ama görmeye ömrüm vefa eder mi bilemiyorum..
- Bu saydıklarıma rağmen neden alacağımı açıklamama gerek var mı..?
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 483 misafir

RGY Globak Golden Visa Yunanistan

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners