Son g羹nlerde yeni kasal覺 ancak yine standart 7S26 mekanizmal覺, tel maa klipsli, kalitesiz bilezikli, hardlex caml覺 i癟ilii standart denilebilecek Seiko marka saatlerin korkun癟 fiyatlar覺n覺 g繹r羹nce ger癟ekten bir g羹lme geliyor.
Zaman覺nda 2017'de SARB033J saati, ki 45000YEN japonya fiyat覺 vard覺, 1100 k羹s羹r liraya alm覺t覺m. Safir caml覺, 6R15 mekanizmal覺 ve bilen bilir Japon mal覺 SARB033. imdi edeeri olsa 15000TL'den az fiyata sat覺lamaz.
Eski fiyatlara referans vermeyelim art覺k ge癟ti ama art覺k bu fiyatland覺rma ile orta s覺n覺f Seiko falan al覺nmaz. Neden mi? G繹rebildiim kadar覺 ile 癟ok daha iyi 羹retim kalitelerine 癟ok daha ucuza in homage markalar覺 癟覺k覺yor. Arkada覺m Pagani Design marka bir homage ald覺, 1 saat b羹t羹n dikkatimle inceledim ve 癟ok a覺rd覺m dorusu. Meer baya da 羹nl羹 bir markaym覺 youtube'a bak覺nca a覺rd覺m. NH35 Seiko mekanizma, safir cam, kaliteli bir klips ve gayet kaliteli bir bilezikle 2000TL...
Ben Seiko'nun geleceini iyi g繹rm羹yorum ahsen. Umar覺m sonlar覺 hantal y繹netilen dier baz覺 Japon markalar覺 gibi olmaz.