Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
İyi Forumlar Dileriz
TSF
Mandos » 12 May 2022, 09:56
elbruz84 yazdı:asymptote yazdı:Hayır, hiçbir zararı olmaz. Bir cam fanusun içinde mavi toplarla kırmızı topları karıştıran bir mikser düşün, demanyetizörün yaptığı da tam olarak buna benziyor. Kırmızı toplarla mavi toplar zaten karışmışsa bunları yeniden karıştırmanın hiçbir zararı olmaz (gerçi demanyetizasyon işlemi teoride saati manyetize de edebilir, ancak bu ihtimal o kadar düşüktür ki asla gerçekleşmez, bu yüzden ihmal edilebilir).
Ayrıca linkini verdiğin demanyetizör bütün bir saati demanyetize etmeye yetmez. Onunla ancak cımbız ya da tornavida ucunu demanyetize edebilirsin. Bütün bir saati demanyetize etmek istiyorsan paraya kıyıp en aşağı bir Elma Antimag almalısın..

Merhaba ben de bir yıla yakındır kendi çapımda saat alıp koleksiyon yapıyordum. Saatleri ahşap dolapta mufavaza ediyordum. Fakat aylar sonra fark ettim ki saatlerin durduğu rafın üstünde eski bir kaset çalar varmış. İki hoparlörü ile. Tabi içlerinde avuç kadar mıknatıs lar var. Orda yedi aydır falan duran saatlerim var. Acaba manyetik alana maruz kalmışlar mıdır? Plastik yada karton kutuların içinde duruyorlardı. Bu durumda manyetik alana maruz kalmışlar mıdır? Saat servisene gidip hepsine tek tek demanyetizma cihazına koydurmalı mıyım?
Zaman ölçümü yapın kolayca anlarsınız. Hatta cep telefonu uygulaması bile vardı galiba bunun. Servise gerek yok İstanbul'daysanız Sirkeci'de 1 dakikada hallederler.
-

Mandos
-
elbruz84 » 12 May 2022, 13:02
Mandos yazdı:elbruz84 yazdı:asymptote yazdı:Hayır, hiçbir zararı olmaz. Bir cam fanusun içinde mavi toplarla kırmızı topları karıştıran bir mikser düşün, demanyetizörün yaptığı da tam olarak buna benziyor. Kırmızı toplarla mavi toplar zaten karışmışsa bunları yeniden karıştırmanın hiçbir zararı olmaz (gerçi demanyetizasyon işlemi teoride saati manyetize de edebilir, ancak bu ihtimal o kadar düşüktür ki asla gerçekleşmez, bu yüzden ihmal edilebilir).
Ayrıca linkini verdiğin demanyetizör bütün bir saati demanyetize etmeye yetmez. Onunla ancak cımbız ya da tornavida ucunu demanyetize edebilirsin. Bütün bir saati demanyetize etmek istiyorsan paraya kıyıp en aşağı bir Elma Antimag almalısın..

Merhaba ben de bir yıla yakındır kendi çapımda saat alıp koleksiyon yapıyordum. Saatleri ahşap dolapta mufavaza ediyordum. Fakat aylar sonra fark ettim ki saatlerin durduğu rafın üstünde eski bir kaset çalar varmış. İki hoparlörü ile. Tabi içlerinde avuç kadar mıknatıs lar var. Orda yedi aydır falan duran saatlerim var. Acaba manyetik alana maruz kalmışlar mıdır? Plastik yada karton kutuların içinde duruyorlardı. Bu durumda manyetik alana maruz kalmışlar mıdır? Saat servisene gidip hepsine tek tek demanyetizma cihazına koydurmalı mıyım?
Zaman ölçümü yapın kolayca anlarsınız. Hatta cep telefonu uygulaması bile vardı galiba bunun. Servise gerek yok İstanbul'daysanız Sirkeci'de 1 dakikada hallederler.
Cevap için teşekkürler. Şuan on saat içinde zaman ölçümü yapıyorum 24 saatlik sürede anlaşılır değil mi? Her saat için ayrı bir mı bakmam lazım. Ankara'dayım burda da vardır saat demagnetizer kullanan saatçiler sanırım.
-

elbruz84
-
poyrazz » 01 Haz 2022, 21:55
Benim saatime olmuştu bariz ileri gidiyordu saat, götürdüm ustaya demanyetize eder misin dedim. Şu sökülecek bu sökülecek dedi sen normal demanyetize et abi dedim. Etti ve normale döndü. Lepsi diye bir uygulama var aratırsanız nasış kullanılacağını gösteren videolar mevcut
-

poyrazz
-
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 229 misafir