TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

22 Ağustos'ta Uygulamaya Girecek İnternet Filtresi Hakkında

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

22 Ağustos'ta Uygulamaya Girecek İnternet Filtresi Hakkında

Mesaj Redliner » 09 May 2011, 14:09

Arkadaşlar bu konunun yeri burasımı değil mi ? pek bilemedim ama saatler ile ilgili olmadığından dolayı buraya açmayı uygun buldum. Biliyorsunuzdur 22 Ağustos 2011 den itibaren internete girerken 4 tane filtreden birini seçmek zorunda kalacakmışız. Bu filtrelerin yada paketlerin amacı nedir? Hangi çalışma prensibine göre çalışacaklar? Bu konudan anlayan ve bilgisi olan arkadaşlarımızdan beni ve diğer üyelerimizi bilgilendirmelerini rica ediyorum ;)

Not: Soruyu sormamdaki amaç tamamen bireysel merakımdan dolayıdır...
Kullanıcı avatarı
Redliner

Re: 22 Ağustos ta ne olacak____?

Mesaj gurcano » 09 May 2011, 14:27

1 standart uygulama, onun dışında da 3 tip filtere var. Eğer talepte bulunmaz iseniz şu an nasıl kullanıyorsanız aynen öyle devam edeceksiniz. Ama talep ederseniz çocuk, aile ve yurtiçi filtrelerinden birini seçebilirsiniz. Mesela yutiçi filtre seçerseniz sadece ülke iç bağlantıları kullanabileceksiniz falan gibi...

Sansür falan diyen de var ama açıkçası ilköğretimdeki çocuğumun ödevlerine yardım ederken basit bir arama ile karşınıza çıkan sonuçlara bakınca isteyene filtre imkanının sunulması bence yerinde bir uygulama.

Zaten filtre istemezseniz aynen şu anki kullanım durumunuzla devam edebileceksiniz... Kısaca böyle...
Kullanıcı avatarı
gurcano

Re: 22 Ağustos ta ne olacak____?

Mesaj Redliner » 09 May 2011, 14:43

Umarım söylediğiniz gibi aynen devam edebiliriz. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ;)
Kullanıcı avatarı
Redliner

Re: 22 Ağustos'ta Uygulamaya Girecek Internet Filtresi Hakkında

Mesaj Archezia » 09 May 2011, 18:22

İnternete sürekli girip duysam da nedir ne değildir diye bakmamıştım bu filtreleme olayına. Hala da bakmadım gurcanonun yazdığını okudum bir tek. Eğer dediği gibiyse hiçbir sorun yok demektir. Ama tartışıldığı yerleri gördüm eğer böyle olsa tartışılmazdı diye düşünüyorum bir yandan da. Belki de böyle böyle başlayacak bu işler paranoyasıdır. Bu işi net bilen biri varsa aydınlatabilir mi bizi? (Tembellik :D )
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Re: 22 Ağustos'ta Uygulamaya Girecek İnternet Filtresi Hakkında

Mesaj gurcano » 10 May 2011, 11:50

Bu da resmi açıklama...

Acarer konuşmasının başlangıcında kamuoyunun internet profillerinin dörde ayrılması hususunda yanıldığını, aslında iki seçenek bulunduğunu ifade etti. Şu anda bulunan mevcut paketin standart profili oluşturduğunu kaydeden Acarer, istendiği takdirde aile, çocuk ve yurtiçi profillerini barındıran filtreli paketin tercih edilebileceğini aktardı.
Kimse filtreli paketi tercih etmezse “güvenli internet” profilinin ortadan kalkacağını ifade eden BTK Başkanı, filtreli pakete geçenlerin istedikleri anda servis sağlayıcılardan alacakları şifreyle standart pakete geçebileceğini vurguladı.
Kullanıcı avatarı
gurcano

Mesaj Frax » 10 May 2011, 19:34

Haber olarak bir bağlantı paylaşayım. Konu bu açıdan gayet mantıklı ve güzel görünüyor. Ben bu uygulamayı düşünenleri tebrik ediyorum.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25211855/
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Archezia » 11 May 2011, 03:14

Ben de anladım sonunda olayı. İşin işine başka düşünceler de girince doğru bilgiye ulaşmak zorlaşıyor hakikaten. Şu anki haliyle yapacakları isteyenlerin bilgisayarına K9-Web Protection benzeri bir program yüklemek ve deaktive edecek şifreyi vermek gibi birşey yani. Sadece ortada program yok denetim merkezi...
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Bond » 11 May 2011, 04:27

Uygulamaya girsin bakarız duruma :D
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Sonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners