TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris Aquis Mi Longines Hydroconques Mi Kafamda Deli Sorular

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Oris Aquis Mi Longines Hydroconques Mi Kafamda Deli Sorular

Mesaj EnesBey » 18 Nis 2022, 05:49

Abiler Kardeşler öncelikle merhaba foruma yeni katıldım ve ikinci el bu iki saatten birini almak istiyorum bu arada hydroconquestte seramik bezelli yeni seri düşünüyorum ama net bir karara varamadım
İki modeli de çok beğeniyorum özellikle aquiste lacivert kadran hydroconquestte ise maviden laciverte dönük kadran bir lacivert hastası olduğum için :D mekanizma da longines önde biliyorum lakin bu rezerv benim için çok önemli değil sık takmıyorum zaten sizce ne yapmalıyım
Aquis bende 1-2 adım önde daha çok beğeniyorum ama ikinci elde aradığım renk 43.5 mm daha düşmedi
Hydroconquest ise daha çok seçenekli ikinci elde 43 mm olanlar var ama maviyi aradığım fiyat bandında bulamadım
Bir başlık daha açılmış önceden bu konu ile ilgili lakin aradığım yorumlar çok yoktu
Kısacası Sizin Fikirlerinizi Ve Görüşlerinizi Merak Ediyorum.
Kullanıcı avatarı
EnesBey

Re: Oris Aquis Mi Longines Hydroconques Mi Kafamda Deli Soru

Mesaj copycat » 18 Nis 2022, 15:20

Üstadım merhabalar,

Ben her iki modeli de kullandım, kullanıyorum. Benim fikrim popüler olan değil biliyorum ama ben ısrarla Oris'in, Longines'den daha kaliteli olduğunu savunuyorum, savunacağım.

Bana göre en büyük fark bilezikte. Oris'in bileziği, Longines hydronun sallayınca, hafiften de olsa şıngırdayan bileziğinden kesin daha kaliteli. Şahsen silikon kordonları çok basit bulduğum için, benim için diver saatte bilezik çok önemli.

Ayrıca Oris yeni inhouse makineyle fiyatı şişirdi ama mekanizma daha kötü diye bir durum kalmadı. Tabii fiyat farkı çok olduğundan muhtemelen siz sellita mekanizmalı Oris'i sormuşsunuzdur.

Son olarak ben Oris Aquis'nin tasarımını özgün buluyorum. Yeni Longines Hydro "diğer" SMP 300 gibi olmuş.

Ancak elbette Longines markasının genel prestijine sözüm yok, sadece iki model arasında kendi fikrimi paylaştım.

CPH2113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj EnesBey » 18 Nis 2022, 17:23

Üstadım yorumun için çok teşekkürler bende orisi daha çok beğeniyorum ama biraz daha pahalı ikinci elde yeni mekanizmayı bilmiyorum ama dediğim model Oris 733-7730-4135-07-8-24-05PEB rezerv düşük ama çokta önemli değil şıngırtı sesininden önceki saatlerimde çok çektim hiç sevmem o konuda çok haklısın silikon kordon hakkında dediklerinin altına imza atarım aynen öyle bende hiç sevmiyorum lüks segmentin giriş modelinde çelik bilezik olmazsa olmaz deneyerek bir inceleme yapmadım ama video da zaten oris bilezikte önde olduğu belli oluyor kadran ve renk olarak aquis modelini daha çok beğeniyorum orisin piyasası longines kadar hızlı değil ikisinin arasında ikinci elde 2 bin civarı fiyat farkı var bende aquis diyorum ama aradığım modeli daha bulmuş değilim
Kullanıcı avatarı
EnesBey

Mesaj autograph » 18 Nis 2022, 19:07

Yazdığınız saatlerle ilgili okudum ve izlenimleri izledim. Longines'in L888 mekanizması çok iyi. Ama bir reviewer çelik kalitesinde sorun olduğunu belirtiyordu. Oris Aquis benim de ilgilendiğim saatlerden biriydi. 40mm mavi olanı denedim. Orada Diver 65 modeli de vardı. Çok hoşuma gitti. Bugün alacak olsam Aquis değil 65 modelini alırdım tamamen estetik kaygılarla. Ayrıca Rado Captain Cook da ilgi çekici bir model. Hepsi de 1800-2200 bandında. Longines alacak olsaydım da Legend Diver daha hoşuma giden model oldu. Yine sadece estetik kaygıyla bakınca. O da 2400 civarı.
Seçiminizde kolaylıklar dilerim.
Kullanıcı avatarı
autograph

Mesaj EnesBey » 18 Nis 2022, 20:40

Aynen mekanizma çok iyi bilezikte herkes bundan bahsediyor aquis 44.5mm arıyorum hydroconquest ise 43.5mm diğer modelleri çok beğenmedim
Kullanıcı avatarı
EnesBey

Mesaj HknDrsn » 18 Nis 2022, 21:54

EnesBey yazdı:Aynen mekanizma çok iyi bilezikte herkes bundan bahsediyor aquis 44.5mm arıyorum hydroconquest ise 43.5mm diğer modelleri çok beğenmedim

Keşke dememek için bence gidip bir mağazada denemelisiniz :thumbup:
Seçenekler arasına yukarıda arkadaşta önermiş rado captain cook dahil edebilirsiniz.
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj Tony » 19 Nis 2022, 01:43

Bir senedir aquis 41.5 mavi kadran kullanıyorum. Birgün bile acaba demedim. Kalite olarak hem algı hem olgusal emsali olduğunu düşünmüyorum bu fiyatlarda. Bundan sonraki diver hedefim omega seamaster300m. Yani omegaya kadar aquis bence tüm ihtiyaçları karşılamaya yönelik olduğunu düşünüyorum. Belki LLD ile arasında kalsaydım düşünebilirdim ama hydroya göre orisi tercih ederdim.
Kullanıcı avatarı
Tony

Mesaj EnesBey » 19 Nis 2022, 02:17

Tony yazdı:Bir senedir aquis 41.5 mavi kadran kullanıyorum. Birgün bile acaba demedim. Kalite olarak hem algı hem olgusal emsali olduğunu düşünmüyorum bu fiyatlarda. Bundan sonraki diver hedefim omega seamaster300m. Yani omegaya kadar aquis bence tüm ihtiyaçları karşılamaya yönelik olduğunu düşünüyorum. Belki LLD ile arasında kalsaydım düşünebilirdim ama hydroya göre orisi tercih ederdim.
Bende 44 arıyorum gerçekten mükemmel bir model

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
EnesBey

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: okz ve 229 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners