TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Aranıza yeni katıldım ve merak ettiklerim var:)

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Aranıza yeni katıldım ve merak ettiklerim var:)

Mesaj CptOz » 15 Nis 2022, 15:32

Buradaki bilinçli saat severlerin kuvars düşmanlığı olduğunu sanmıyorum. Fakat tabii ki astarı yüzünden pahalı, sadece kasaya ve markaya abartılı para verdiğiniz kuvars saatleri beğenmemek ve tavsiye etmemek normaldir. Ben de tavsiye verecek olsam otomatik bir saat tercih ederim. Ama bir Casio G-Shock bir Citizen Eco Drive gibi kuvars saatler de tercih edilebilir ve pişman olunmaz. Otomatik saat tavsiye veren herkes kuvars düşmanı olmadığı gibi illaki kuvars saat tavsiyesi verenler de saat bilirkişisi değildir.
Okan34 eğer otomatik/mekanik saatlere ısınmayacak veya kullanamayacak iseniz piyasada bütçenize ve zevkinize göre oldukça fazla kuvars/analog/dijital marka ve model var. Tavsiyem saati bir saat üreticisi markadan seçmenizdir...

Sent from my SM-G780F using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
CptOz

Mesaj tuth » 15 Nis 2022, 15:42

saatte hikayenin önemli olduğunu düşünüyorum. mekanik olunca hikaye çoğu zaman kendiliğinden geliyor. swatch sistem51 bile ne kadar fabrikasyon olsa da hikayesi var. quartz'larda ise hikaye bulmak daha zor. ama bulunduğunda da mekanik kadar değerli olabilir. g-shock 2100 gibi tatlı bir saat, bulova gibi öyküsü olan bir saat basit mekaniklerden daha değerli olabilir. burda herhalde sıkıntı, quartz deyince hep kalitesiz saatlerin akla gelmesi. insanlar haksız da değil bu konuda. genelde quartzlarda malzeme kalitesi de önemsenmiyor. diğer yandan kaliteli quartz alacağım diye çok para verince de pilli saate çok para vermek insanın zoruna gidiyor. mekanik olunca en azından sanat eseri gözüyle bakıp verdiğiniz paranın karşılığını hissediyorsunuz.
Kullanıcı avatarı
tuth

Mesaj Regista » 15 Nis 2022, 16:55

Kolleksiyoner Dan Henry bir röportajda, quartz saat mi mekanik saat mi diye gelen soruya şöyle cevap veriyor:
"Aslında bu benim için kaset mi, cd mi gibi bir soru. Ben yalnızca müziğe bakarım"
Kullanıcı avatarı
Regista

Mesaj sonradangorme » 15 Nis 2022, 17:03

digitusmaximus yazdı:
sonradangorme yazdı:benim fikrime göre uygun fiyatlı bir otomatik saat almaktansa quartz makineye sahip bir saatin tercih edilmesi daha mantıklı. tamamen seri üretim olan uygun fiyatlı otomatik saatlerin sık sık övülen mekanik ruhunu tam olarak yansıtmadığını düşünüyorum. dekor/aksesuar olarak kullanılsa bile bir bileklik değil saat alındığından dolayı zaman tutma ve kullanım kolaylığı gibi faktörler de bence önemli. saniye ibresinin quartz saatlerdeki hareketinden rahatsız oluyorsanız bulova markasının 262hz quartz saatlerinde yağ gibi akıp giden bir saniye ibresi olduğunu söyleyebilirim. seçimler tamamen tercih meselesi olmakla birlikte insanın ruhunu okşayabilecek modeller haricinde uygun fiyatlı otomatik saatlerde seiko markasının dışına çıkmaya ben pek gerek görmüyorum.

+1 +1 :thumbup:
Katılıyorum.
Ayrıca bahsettiğiniz Quartz olup da otomatik saat gibi akışkan saniyesi olan Escapement Time adında bir saat var. Seiko VH31 mekanizma kullanıyor. Oldukça başarılı. Aslında otomatik saat düşkünü birine böyle bir saat verseniz ve bu otomatik saat deseniz, al bunun ruhunu içinde doya doya yaşa deseniz, o kişi muhtemelen o saatin Quartz bir saat olduğunu bilmeden mutluluklar içinde o saati takacaktır diye düşünüyorum. :D Galiba beyin, puzzle'daki boşlukları bir şekilde dolduruyor ve tatmin mekanizmasını harekete geçiriyor. :D

Link : https://tr.aliexpress.com/item/4001053347330.html
Resim

internette 1100tl fiyatlı olarak dediğiniz modeli buldum ama artık stokta değilmiş ve demek ki yapılabiliyormuş. akar saniyeli quartz makinalar uygun fiyatlara sunulabiliyorsa neden tüm quartzlar akar saniyeye evrilmiyor acaba bunu başka bir başlık altında toplanıp konuşmamız lazım :D :D
Kullanıcı avatarı
sonradangorme

Mesaj Derici » 15 Nis 2022, 17:54

Birkaç yıla kadar, pilli ve mekanik saatler arasındaki farkı dahi bilmiyordum. Çocukluğumdan beri bir saat kullanıcısı olarak. Hep gözüme hoş gelen saatler kullandım. Hepside quarz mekanizmalı idiler. Ve hepside piyasadaki markaların en ucuzları idi.
Derken en son, çok hoşuma giden bir saat aldım. Zamanla pili bitti! Zamanla dediğim, 1 yıl kadar anca dayandı!
Pili değiştirmek için arka kapağı açtım.
Ve ben ŞOK! Aman Allah'ım oda neydi öyle! O mekanizma o kadat basittiki, saatin kasası ile alakası yoktu! Buz gibi soğudum saatten! Ondan sonrada hiç kullanmadım.
Demem oki, quarz saat bana göre asla bir saat değildir. Markası ne olursa olsun! Bana saat hissiyatı vermiyor!
Son olarak, elimde casio ga 2100 saat vardı. Sırf quartz diye elimden çıkardım. Bir daha asla be asla pilli saat almam.
Kullanıcı avatarı
Derici

Mesaj digitusmaximus » 15 Nis 2022, 18:09

Derici yazdı:Birkaç yıla kadar, pilli ve mekanik saatler arasındaki farkı dahi bilmiyordum. Çocukluğumdan beri bir saat kullanıcısı olarak. Hep gözüme hoş gelen saatler kullandım. Hepside quarz mekanizmalı idiler. Ve hepside piyasadaki markaların en ucuzları idi.
Derken en son, çok hoşuma giden bir saat aldım. Zamanla pili bitti! Zamanla dediğim, 1 yıl kadar anca dayandı!
Ve ben ŞOK! Aman Allah'ım oda neydi öyle! O mekanizma o kadat basittiki, saatin kasası ile alakası yoktu! Buz gibi soğudum saatten! Ondan sonrada hiç kullanmadım.
Demem oki, quarz saat bana göre asla bir saat değildir. Markası ne olursa olsun! Bana saat hissiyatı vermiyor!
Son olarak, elimde casio ga 2100 saat vardı. Sırf quartz diye elimden çıkardım. Bir daha asla be asla pilli saat almam.

Siz o zaman USB bellek de kullanmıyorsunuzdur. Hani küçücük ebatın içine 64GB sığdırıyorlar ya. O yüzden. :D
Kullanıcı avatarı
digitusmaximus

Mesaj Derici » 15 Nis 2022, 18:17

digitusmaximus yazdı:
Derici yazdı:Birkaç yıla kadar, pilli ve mekanik saatler arasındaki farkı dahi bilmiyordum. Çocukluğumdan beri bir saat kullanıcısı olarak. Hep gözüme hoş gelen saatler kullandım. Hepside quarz mekanizmalı idiler. Ve hepside piyasadaki markaların en ucuzları idi.

Siz o zaman USB bellek de kullanmıyorsunuzdur. Hani küçücük ebatın içine 64GB sığdırıyorlar ya. O yüzden. :D

Quartz saat ile usb belleği nasıl kıyaslayabildin? Birbiri ile zerre alakası yok! Deyim yerindeyse, biri üzüm diğeri karpuz! [emoji848]
Kullanıcı avatarı
Derici

Mesaj eraslani » 15 Nis 2022, 18:37

sonradangorme yazdı:
digitusmaximus yazdı:
sonradangorme yazdı:benim fikrime göre uygun fiyatlı bir otomatik saat almaktansa quartz makineye sahip bir saatin tercih edilmesi daha mantıklı. tamamen seri üretim olan uygun fiyatlı otomatik saatlerin sık sık övülen mekanik ruhunu tam olarak yansıtmadığını düşünüyorum. dekor/aksesuar olarak kullanılsa bile bir bileklik değil saat alındığından dolayı zaman tutma ve kullanım kolaylığı gibi faktörler de bence önemli. saniye ibresinin quartz saatlerdeki hareketinden rahatsız oluyorsanız bulova markasının 262hz quartz saatlerinde yağ gibi akıp giden bir saniye ibresi olduğunu söyleyebilirim. seçimler tamamen tercih meselesi olmakla birlikte insanın ruhunu okşayabilecek modeller haricinde uygun fiyatlı otomatik saatlerde seiko markasının dışına çıkmaya ben pek gerek görmüyorum.

+1 +1 [emoji106]
Katılıyorum.
Ayrıca bahsettiğiniz Quartz olup da otomatik saat gibi akışkan saniyesi olan Escapement Time adında bir saat var. Seiko VH31 mekanizma kullanıyor. Oldukça başarılı. Aslında otomatik saat düşkünü birine böyle bir saat verseniz ve bu otomatik saat deseniz, al bunun ruhunu içinde doya doya yaşa deseniz, o kişi muhtemelen o saatin Quartz bir saat olduğunu bilmeden mutluluklar içinde o saati takacaktır diye düşünüyorum. :D Galiba beyin, puzzle'daki boşlukları bir şekilde dolduruyor ve tatmin mekanizmasını harekete geçiriyor. :D

Link : https://tr.aliexpress.com/item/4001053347330.html
Resim

internette 1100tl fiyatlı olarak dediğiniz modeli buldum ama artık stokta değilmiş ve demek ki yapılabiliyormuş. akar saniyeli quartz makinalar uygun fiyatlara sunulabiliyorsa neden tüm quartzlar akar saniyeye evrilmiyor acaba bunu başka bir başlık altında toplanıp konuşmamız lazım :D :D
Saniyenin akması için daha fazla vuruş gerekiyor,bu da muhtemelen pil ömrünü direk etkiliyordur,pratikte ne kadar dayanır bilmiyorum ama 1 seneden kısa sürede pil bitmesi baya sıkıntı olur.

SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 170 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners