kordonman yazdı:Saat merakım ilk başladığında homage evreni pek hoşuma gitmiyordu. Araştırdıkça bir şeylerin farkına vardıkça çok güzel modeller olduğunu gördüm. Örneğin Seiko’nun turtle modelleri ülkemizde oldukça pahalı. Aliekspress’te gördüğüm kadarıyla addiesdive olsun steeldive olsun mis gibi seiko mekanizmalı benzer modeller yapmışlar. Seikoyla aralarında 10-15 kat fark var ülkemiz için. Bu durumda ben neden seiko yazısını tercih edeyim? Bu saati alacak olsam yok yere bir seiko almadığımın farkındalığı ve mutluluğu içerisinde olurum. Böylesine kaliteli bir benzeri varken o parayı orjinali diye veremem. Bahsettiklerim her saat modeli için geçerli değil tabiki. Örneğin bir tissot gentleman’in seiko mekanizmalı homage versiyonu çıksa bunu tercih etmem açıkçası. İsviçre saatlerinde büyük markaların birbirine oldukça benzer modelleri var. Öyleyse dalgıç saatlerinin çoğu rolex çakması diyip geçelim. Bu benim açımdan pek mantıklı değil. Her görüşe saygım var. Düşüncelerimi paylaşmak istedim.
+1Skywalker34tr yazdı:Merhabalar , örmek verecek olursam bugün bir Sub ın rakamı ve ulaşılabilirliği ortada. Model olarak beğenip hoşuna gidiyorsa illa ki Rolex tasarlamış diye, farklı alternatiflerinin değerlendirilmesinde bir sakınca görmüyorum. Sırf pahalı, ulaşamıyoruz diye beğenme hakkı yok mu insanların. Rolex mi yazması gerekiyor. Sonuçta keyif alıyorsan problem yok. Çakma demek çok doğru gelmiyor bana gayette başarılı modeller var aralarında.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Skywalker34tr yazdı:Merhabalar , örmek verecek olursam bugün bir Sub ın rakamı ve ulaşılabilirliği ortada. Model olarak beğenip hoşuna gidiyorsa illa ki Rolex tasarlamış diye, farklı alternatiflerinin değerlendirilmesinde bir sakınca görmüyorum. Sırf pahalı, ulaşamıyoruz diye beğenme hakkı yok mu insanların. Rolex mi yazması gerekiyor. Sonuçta keyif alıyorsan problem yok. Çakma demek çok doğru gelmiyor bana gayette başarılı modeller var aralarında.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hellhound, yaman20 ve 208 misafir
|