papillon-35 » 25 Tem 2011, 14:40
NEDEN
Neden saat.? Son derece basit ve sığ bu soruyla o denli sıklıkla karşılaşıyorum ki ister istemez mantıklı ve insanları tatmin edici bi yanıt verme ihtiyacı hissetmeye başladım.Aslında şu ana kadar saatin nedeni deyil kendisi ile ilgileniyordum ama düşününce pekte durum öyle deyilmiş. zaman denen anlaşılması zor olan kavramı anlamaya çalışmam sonucu saatlere ilgi duymaya başladığımı biraz düşünmeye başladığımda anladım.Bir çok şeyi kontrolü altına almayı becerebilen insanoğlu zamanı kontrol altına alma konusunda başarısız olmuş.Daha sonraları Her saatin mekanik makine olmadığını bir insan öyküsünü anlattığını keşfettim.Kolumuzdaki bu mekanik sistem sadece zamanı ölçen bir zaman makinası deyil sizin kim olduğunuda anlatan bir simgesel özelliği olan düzenek olduğunu kavradım.Kullandığınız saatin moderm veya klasik tasarım ve özellikleri sizin yaşam biçiminiz hakkında ip ucları verebildiğini gördüm..
İnsanların bu kadar sıkıntı ve zorlukları göğüsleyerek yaşamaya çalıştığı bi dünyada kalkıp ta benim saatlerden bahsediyor olmamı garibsiyor olabilirsiniz.Benim için olmasa da belki birileri için saatlerle ilgilenmek müzik,resim,şiir, gibi hayata tututmanın bir yolu olabilir.Belkide ortak bir noktada buluşmayı bir türlü beceremeyen insanları ortak bir zamanda buluşturabiliyor olması bu objeye bazılarının ilgi duymasına neden olabilir.sorunun cevabına gelince ; benim için saat koşan saniyelerin yaşamla ölüm arasındaki mesafeyi azalttığını anlamış olmam , yeryüzünden bende öncede ve benden sonrada başka duyguların-düşüncelerin var olduğunu ve var olacağını bilmem-anlamam bundan dolayıdırki, kırıp-dökmeden, kavgaya-gürültüye karışmadan iyiyi doğruyu güzeli yaşamaya çalışmak tır.Bunu insanlara saatler üzerinden anlatabilmek saatin,akreple yelkovan arasında var olan yaşama dikkat çekmek , mekanizmasının inceliğini, içindeki yayların korkuçluğunu,çarkların karanlığını farkında olmayanlara fark ettirmek ,uykudan olanları uyandırmak yeniden dünyaya gözlerini açmalarını sağlamak ve kendi hikayelerinin olduğunun farkına varmalarını sağlamak bundandır saatlere olan tutkunluğum-bağlılığım altında başka bir şeyler aranmaya…. H.E
İZMİR
Monday,25 July
12:07:10 p.m
GMT + 3:00