muratcan87 » 27 Mar 2022, 23:16
Bir Omega sahibi olarak ve yakın zamanda (bu sene içinde) bir oirijinal Moonwatch almayı düşünen biri olarak son derece olumlu buldum bu adımı. Swatch Irony tam 24 yıl önce çocukluğumda ilk saatim olarak alınan saatimdi. Hala ara ara takarım kendisini. Kardeşim saat ve telefonları çok çabuk bozar. Skagen, Bering gibi aynı klasmandaki markaları garanti sürecinde 4-5 kere tamire vermiş veya iade etmiş biridir. 25 sene önce aldığı Swatch ise hala kolunda. Swatch’u bu nedenle çok severim. Bu seride de çok iyi iş çıkardıklarını düşünüyorum. Bu saatler her şeyden önce çok güzel görünüyor. Eminim saat tutması da iyidir. Bu tarz girişimler üst markayı alçaltmaz tam tersine yüceltir. Zaten bunca sıra ve stokların bitmesi de bunun göstergesi. Bu saatlere ulaşabilen kişiler için de yeri geldiğinde takılabilecek harika opsiyonlar. Mesela sporda hafif bir kronometre saati takmak çok önemli. Bu bağlamda çok iş görür. Yine deri kordon takıp Speedmaster şıklığını deniz tatilinde en ufak bir çalınma, suda başına bir şey gelme vs. derdi olmadan takabilmek son derece keyifli. Bu nedenle ben de en az bir tane edinip, tatillerimde ve bisiklet turlarımda takacağım. Alıp koleksiyon yapacaklara ya da şimdi ve ileride yüksek fiyattan satılacak bir yatırım aracı olarak görenlere ise gülüyorum. Sonuçta mekanizma bozulursa tamir edilemiyor Swatch marka saatlerde. Dolayısıyla bozulunca çöp olacak bir saatin yatırımlık, evladiyelik, ileride kazanç sağlanmalık bir saat olması imkansız bence. Alıp, korkusuzca Speedy keyfini çıkarıp geçmek lazım. Daha fazla anlam yüklemeye gerek yok.
En son
muratcan87 tarafından 28 Mar 2022, 09:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.