TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Baby Alpinist mi Hamilton Khaki Field mi?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko Baby Alpinist mi Hamilton Khaki Field mi?

Mesaj Tulpar07 » 27 Mar 2022, 17:23

Merhaba,

Saat hobisine yeni başlayan birisi olarak bir süredir forumu takip ediyorum, alacağım saat konusunda kararsız kaldım sizlere danışmak istedim.

Seiko srpd53k (yeşil kadran) ve Orient Bambino (Open heart , kahverengi deri kayışlı) olmak üzere 2 adet otomatik saatim var, 2 otomatik japondan sonra giriş seviyesi ilk isviçreli saatimi almak istediğim için saat araştırması yaptım. Hamilton khaki field H70455133 modelini çok beğendim. Bu fiyat segmentindeki bir saat için fazla bir beklenti midir bilmiyorum ancak, alacağım saatin evladiyelik olmasını istiyorum. Saatin mekanizmasını araştırdığımda powermatic 80 mekanizmayla çok benzer olduğunu öğrendim, bu mekanizma konusunda da plastik parça kullanımı, mekanizmanın regüle edilememesi , swatch grup dışında bakımının yapılamaması ya da zor olması gibi bazı tartışmalardan dolayı farklı saat arayışına girdim.

Seiko SPB155J modelini (baby alpinist) çok beğendim, Genel olarak seikolar için hissiyatım, işçilik konusunda isviçreli saatler kadar iyi olmasalarda mekanizmaları oldukça uzun ömürlü olduğu yönünde, vidalı tepesi ile 200m su geçirmezlik değeri de bir field watch için oldukça iyi diye düşünüyorum. Bu saat konusunda da negatif olarak değerlendirebileceğim konu, mavi kadranlı olan saatin metal kordon ile satılmaması, zaten bir tane yeşil kadranlı saatim olduğu için mavi kadranlı ve metal kordonlu bir saatim olsa daha iyi olur diye düşünüyorum.

Sizce yukarıdaki saatlerden hangisini tercih etmeliyim? ya da bu saatler dışında sizlerin maks 15.000 tl bütçeli, maks 40 mm çapında (38 mm tercihim), günlük kullanabileceğim, yukarıda belirttiğim saatlere alternatif bir saat tavsiyesi olur mu?
En son Tulpar07 tarafından 28 Mar 2022, 08:19 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Tulpar07

Re: Seiko Baby Alpinist mi Hamilton Khaki Field mi?

Mesaj CptOz » 27 Mar 2022, 18:02

Anladığım zaten 2 adet Japon otomatik mevcut ve İsviçre bir saat ile devam etmek istiyorsunuz. Dolayısı ile Japon bakmayın ve hedefinize odaklanın derim. Hamilton Khaki gayet iyi bir seçim, mekanizmaya çok takılmayın derim bence avantajları da var. Onun dışında forumda ikinci el bazen iyi saatler düşüyor, onlara da bakın.

Sent from my SM-G780F using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
CptOz

Mesaj sonradangorme » 27 Mar 2022, 19:23

casio edifice bir saatimin malzeme (özellikle bilezikte) hissiyatının tissot prxden daha iyi olduğunu iddia edebilirim. dediğiniz bütçelerde ben olsam tissot gentleman ya da seiko alpiniste yanaşırdım
Kullanıcı avatarı
sonradangorme

Mesaj sonradangorme » 27 Mar 2022, 19:45

38-40 çap isteğiniz sanırım bilek ölçünüzden kaynaklanıyor. saatin çapı kadar rahat kullanabilmeniz için lug to lug ölçüsü de önemli rahat kullanım ve aldıktan sonra üzülmemeniz için lug to lug ölçülerini almadan önce kontrol etmeyi unutmayın. başlığınızı okuduktan sonra satılık bölümüne göz gezdirdim hoşunuza gidebilecek saatler olduğunu düşünüyorum @cptoz un de dediği gibi bir bakın isterseniz
Kullanıcı avatarı
sonradangorme

Mesaj tcake » 27 Mar 2022, 20:44

2 aydır spb155j kullanıcısı olarak Seiko bu saatte parasının hakkını bayağı vermiş diyebilirim özellikle bilezik kalitesi,konforu çok iyi.Saatin kadranı yeşil ama ışığın açısına göre siyaha yakın bir renk göründüğü bile oluyor.Kasa işçiliği aynı fiyat segmentindeki İsviçreli rakiplerinden aşağıdır diyemem.

GM 9 Pro d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
tcake

Mesaj minerval » 27 Mar 2022, 21:33

Seiko spb121j alpinisti 1 yıldır, hamilton khaki kingi 3 yıldır kullanıyorum. Mekanizma ve malzeme kalitesinden bağımsız olarak yapacağım yorumumu bu konularda birbirlerine bariz bir üstünlükleri olduğunu düşünmüyorum. Mevcut koleksiyonumda tek saate düşecek olsam hangi saat olurdu sorusunu kendime sorduğumda cevap hep khaki king oluyor. Kutuyu her açtığımda elimin direk gittiği saat khaki king oluyor, bilekte oturuşu, rahatlığı, kasanın kalınlığı saatin ağırlığı bence çok ideal. Koleksiyonunuzda zaten iki adet japon mevcut bence hamiltonu denemeniz uygun olur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
minerval

Mesaj Tulpar07 » 27 Mar 2022, 21:50

sonradangorme yazdı:38-40 çap isteğiniz sanırım bilek ölçünüzden kaynaklanıyor. saatin çapı kadar rahat kullanabilmeniz için lug to lug ölçüsü de önemli rahat kullanım ve aldıktan sonra üzülmemeniz için lug to lug ölçülerini almadan önce kontrol etmeyi unutmayın. başlığınızı okuduktan sonra satılık bölümüne göz gezdirdim hoşunuza gidebilecek saatler olduğunu düşünüyorum @cptoz un de dediği gibi bir bakın isterseniz

aslında bilek ölçüm 18 cm ancak almak istediğim saatin ince ve küçük olmasını istiyorum, daha güzel geliyor. Lug to luglarına bakmıştım, benim bilek ölçülerim için sorun olmaz diye düşünüyorum, hatırlatma için teşekkürler,
Kullanıcı avatarı
Tulpar07

Mesaj selfwinder » 28 Mar 2022, 00:59

Bu Hamilton modeli fiyatına göre çok iyi bir kalite sunuyor, mekanizmadan bağımsız olarak malzeme ve işçilik kalitesi Seiko'dan bir tık daha iyi ayrıca bilekteki konforu Seiko'ya göre daha yüksek geldi bana. Hamilton'ın sizi pişman etmeyeceğini düşünüyorum. İmkanınız varsa ikisi birden neden olmasın? Powermatic 80'nin dezavantaj olarak bahsedilen yönlerine bence takılmayın, fabrika çıkışı regülasyon sizi memnun edecek düzeyde oluyor, beş sene sonraki bakımı için de şimdiden kaygılanmayın derim.

Bu arada alternatif olarak Seiko'nun pusula iç bezele sahip Alpinist ve 1959 re-issue Alpinist modellerine de göz atmanızı öneririm. Dizayn ve tarz olarak benzerlik göstermese de belirttiğiniz fiyat grubunda Tissot Gentleman ve Seiko Sharp Edge serisi saatler de harika modeller.
En son selfwinder tarafından 28 Mar 2022, 01:55 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
less is more
Kullanıcı avatarı
selfwinder

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 166 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners