TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Swatch and Omega

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Swatch and Omega

Mesaj multikiller » 26 Mar 2022, 12:46

adorno yazdı:
Althor yazdı:
manil yazdı:Arkadaşlar, AVM'lerden foto felan koyma imkanı var mı, durum nedir görelim. Dünya genelinde bi talep patlaması olmuş.

Sent from my CLT-L09 using Tapatalk
Resim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Seyir 'kültür endustrisi' tanımına uygun hareket ediyor. İzdihamlar, mahşeri kalabalık, bazı ülkelerde cikacak tartışmalar, belki de güvenlik ekiplerinin müdahaleleri, bu da bir reklam vs vs. Hepsi tek amaca hizmet ediyor: kat-i şart olan tarih ve değer in üzerine inşaa edilenin içini boşaltmak. Amac nedir? Para kazanmak.
Swatch bozulunca tamir olmayan, ölen bir eşya, kullanılan malzeme de zamana karşı ölen bir malzeme diğer taraftan.
Kullanılan marka daha doğrusu alet edilen marka tarihi olan, yıllara direnen makineler üretmiş Omega. Bilerek isteyerek logosu yazılmış, font vs
Konu hiç de duygusal tepki değil ahlaki ve etik bir tespittir.
Bu 'cilginca' satış tekniklerinin markaya verecegi/ birakacagi imajı ya da maddi/ manevi değeri bir kaç aylık borsa kotasyonlarindan değil,
Bir süre sonra selin gidip kalanlara baktigimiz zaman göreceğiz. Hasılı kelam

İlk defa olmuyor, son defa da olmayacak.

SM-A715F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Noktasına virgülüne kadar katılıyorum. Suana kadar gördüğüm en güzel tesbiti yapmışsınız. Kaleminize sağlık.
vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, turuncudan iz taşıyan tok bir sarı!
Kullanıcı avatarı
multikiller

Mesaj recepergun » 26 Mar 2022, 12:51

Sadece forum bazında konuşmadan şu anda Türkiye genelinde maalesef yapılan yorumlara karşı gergin bir ortam mevcut. Karşı düşüncede olan iki kişi düşman gibi birbirine saldırabiliyor ve bu durum maalesef 3.bir şahıs veya olay için gerçekleşiyor.

Forum özelinde ise kişinin özeline girilmeden genel yapılan yorumlarda sakınca görmüyorum. Aldığım bir saate birisi o çöp niye aldın dese herkese olduğu gibi sadece teşekkür ederim, çünkü burada bir paylaşım yapıyorsam kendimi tatmin etmek için ve sadece iyi yorumları duymak için yapmıyorum. Sonuç olarak bu bir hobi ve dışarıda ilgisi olmayan bir dünya insan var, ister Rolex tak ister Casio bu kişilerin yorumu sadece saatin güzelmiş yakışmış olacaktır. Bu kişilere tutup Rolexin marka durumunu, Omeganın iş birliğini anlatamazsınız. Hal böyle olunca birbirinin dilinden anlayan bir ortam olarak bu forum var. Bütçesi doğrultusunda kimi Rolex kimi Casio, kimi her ikisini de takar.

Yıllarca doktordan araba satıldı, sebebi nedir? Sektörde yoğun çalışır az km yapmıştır aracı temizdir düşüncesidir, yoksa doktor çok iyi araba kullanır ve kaza yapmaz değildir. Aksine arabasıyla ilginecek vakti bile olmazdı. Yapılan mesleki yorumlara bu şekilde bakmak daha doğru olacaktır. Yaşanan olaylara ve söz dalaşına hiç gerek yoktu. Yorumların yüzeyinde bulunan anlama değilde daha çok içerdiği anlama bakmak lazım, bazen burada yazarken arkadaş ortamındaymışız gibi yazabiliyoruz, fakat burası genel bir ortam olduğu için söylenen yanlış anlaşılabiliyor.

Burada saat forumu altında paylaşımlar yapıyoruz, herkesin zevki farklı. 10binlerce dolar bantında bulunan beğendiğim saatler var ama beğenmediğimde bir çok saat var ve bedava verseler koluma takmam. Maalesef ekonomik olarak iyi bir düzende değiliz ve saat alırken ikinci elini, çocuklarıma bırakacaksam ileride aranan bir saat olmasına dikkat ederek alım yapıyorum, yoksa beğendiğim çok saat var, her beğendiğimi alabileceğim bir düzen yok maalesef.

Omega X Swatch için ise, değerinin üzerinde bir saat olduğunu düşünüyorum fakat ilerleyen dönemde Moon modelini almayı da planlıyorum. Bu durum Omega için iyi bir reklam Swatch için ise karlı bir satış olacaktır. Hiç bir marka değeri itibarsızlaşması yaşanacağını sanmıyorum.

CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
recepergun

Mesaj mrtkrks » 26 Mar 2022, 13:24

Ben bugün Akasya’daydım. Sevgili @althor ile de tanıştık. Buradan tekrardan çok selamlar [emoji112]

Tam bir kaos ortamı vardı ve eski bir metrobüs kullanıcısı olarak vahşi yaşam deneyimlerimi kullanarak kendimi mağazanın içine attım :))

Girdiğimde tüm saatler tükenmişti sadece güneş, venüs ve uranüs kalmıştı. Dışarıdaki sinirli kalabalık mağaza kapılarını kırmak üzereydi ve Swatch Türkiye marka direktörü Okan Bey ve diğer mağaza çalışanları kötü durumdaydı :(

Benim istediğim saatler tükenmişti. Saatlerin seri üretim olduğunu ve devamlı olarak geleceğini ilettiler. İsmimi, telefonumu ve istediğim modellerin kaydını aldılar ve yeni partinin 2 hafta içinde geleceğini belirttiler.

Daha sonra mağazadan çıktım arkadaşımla yemek vs dedik sonra Caribou cafe’de kahve içerken Okan Bey ve bölge müdürü de geldiler. Beraber kahve içtik. Baya montlarının üzerinde ayak izleri vardı. Kepenklerin altından girip çıkarken üzerlerine basmışlar :(

AVM yönetimine böyle bir izdiham olabileceğini iletmişler ama yönetim Swatch markası olduğu için ciddiye almamış ve çok üzgündüler.

Gün sonunda bugün için mağazayı kapattılar. Yarın tekrar açacaklar ve mağazada 20 kadar saat var, yarın gidip şansınızı deneyebilirsiniz isterseniz.

Kalan saatler: Uranüs, Venüs, Güneş

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
mrtkrks

Mesaj everlast » 26 Mar 2022, 13:41

TSF sakinlerine luxe-meets-mass şoku :lol:
Kullanıcı avatarı
everlast

Mesaj HknDrsn » 26 Mar 2022, 14:12

Ucuz Omeganın çıkışı insanları ne hale getirdi :lol:
Temel ihtiyaçlar haricindeki ürünler için sıraya girmek bana hep saçma gelmiştir.
Ne diyelim alanlara yada alacak olanlara hayırlı olsun. :champ:
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj schweizertorte » 26 Mar 2022, 14:31

Resim
Tahminlerim, birçoğumuzun tahminleri doğru çıktı.
Kullanıcı avatarı
schweizertorte

Mesaj slhgzl » 26 Mar 2022, 14:35

You tube videolarında gördüğüm kadarıyla yurt dışında da millet geceden kuyruğa girmiş saatlerce beklemiş sadece sıranın başındakiler alabilmiş.Yani bukadar izdihama gerek yok bence zaten büyük ihtimalle seri olarak üretilip satılacak sonuçta para kazanmak amacıyla yapılmış ticari bir hamle.Ben şahsen moon modelini almak isterim ama gidip saatlerce sırada falan beklemem birkaç hafta sonra ateşi söner bayilere gelir o zaman alırım ha diyelim olmadı bulunmuyo çok da önemli değil bir sürü saat var onları takarım.Bir de yakınlarda tissot prx 35mm çıkacak ondan alırım.
Civil Engineer
Kullanıcı avatarı
slhgzl

Mesaj everlast » 26 Mar 2022, 14:39

Sarı sitede 100 bin liralık arabaya 300 bin lira yazan da var. İki tane çakalın sazan avı bir şey ifade etmiyor. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
everlast

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 60 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners