Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
İyi Forumlar Dileriz
TSF
Kakashi » 17 Mar 2022, 20:17
prx yazdı:Kakashi yazdı:Saatçinin vitrininde deposunda yıllarca kullanılmadan durabiliyor. 'Saat kullanılmalı, sürekli çalışmalı' diyenler üreticiler ve bazı tamirciler, işleyen saat eskir çünkü

Uygun ortamda saklandıktan sonra yılda bir kere 24 saatliğine kullanmak gayet yeterli.
yağları kurur diyorlar saatçiler bu bi tahmin mi yani teori mi?hareketli parçaların yağlanması gerekli diyorlar bende düşündüm acaba tahmin mi yurutuyorlar diye.
Benim çeşitli özellikle yabancı kaynaklardan edindiğim izlenim (şu anda erişemedim) modern (2000 sonrası) zamanların yağlarının kolay kolay kurumadığı...
-

Kakashi
-
prx » 18 Mar 2022, 12:15
Kakashi yazdı:prx yazdı:Kakashi yazdı:Saatçinin vitrininde deposunda yıllarca kullanılmadan durabiliyor. 'Saat kullanılmalı, sürekli çalışmalı' diyenler üreticiler ve bazı tamirciler, işleyen saat eskir çünkü

Uygun ortamda saklandıktan sonra yılda bir kere 24 saatliğine kullanmak gayet yeterli.
yağları kurur diyorlar saatçiler bu bi tahmin mi yani teori mi?hareketli parçaların yağlanması gerekli diyorlar bende düşündüm acaba tahmin mi yurutuyorlar diye.
Benim çeşitli özellikle yabancı kaynaklardan edindiğim izlenim (şu anda erişemedim) modern (2000 sonrası) zamanların yağlarının kolay kolay kurumadığı...
kaynağın sağlamsa bende hergun uğraşmayayım olabilir.bide bakimini kaç yılda bir yaptıralım bunuda araştirdinmi servise kalsa her sene gönderin diyo.
Prx; Battı balık yan going.
-

prx
-
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 44 misafir