TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Powermatic 80 2824-2

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Powermatic 80 2824-2

Mesaj prx » 20 Şub 2022, 11:13

Arkadaşlar 2 tane tissot powermatic 80 saat aldım yalnız içinde plastik kullaniliyomus bi uzman 10 sene dayanır ancak dedi bende evladiyelik olsun diye almıştım birisinde nivachron teknoloji var kaç sene ömrü vardir parça degisiminde tekrar kullanılmaya devam eder mi?? sizce bu saatlerin yani arıza verse mekanizma degisikligine kadar gidermiş bu mekanizma hakkında bilgisi olan arkadaşlarımız varsa yorumlayabilirlerse çok sevinirim saygılar hepinize.
Prx; Battı balık yan going.
Kullanıcı avatarı
prx

Re: Powermatic 80 2824-2

Mesaj Bahas » 20 Şub 2022, 17:34

Nivachron denge yayı Tissot’ nun manyetizmadan daha az etkilenme adına geliştirdiği titanyum bazlı bir parça. Üzerinde belki yıllarca çalışılan bir teknoloji. Böylesine köklü ve büyük bir markanın ürününe bir saatçi gene insaflı davranmış da 10 yıl ömür biçmiş. [emoji19]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Bahas

Mesaj mturann » 21 Şub 2022, 10:05

Plastik için hem 1000 yıl doğada kaybolmuyor diyorlar hem de 10 sene sonra işi biter diyorlar :)
Powermatic 80 mekanizmalar piyasaya çıkalı en az 5 sene oldu fazlası da olabilir.
Bekleyip göreceğiz Allah ömür verirse :)
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj görkemk » 21 Şub 2022, 10:53

Resim

resimde de görüleceği üzere bu mekanizmalarda Etachron regulator veya ince ayar vidaları bulunmadığından , eğer hairspring frakansı üzerinde oynama yapmayı gerektiren bir problem oluşursa tüm mekanizmanın değişimi gerekecektir.

bilgisayar ve lazer ölcümle bu mekanizlaların ayarı yapılıyor ve sabitleniyor , yani mekanizmanın bir regülasyon sistemi yok. saati hızlandırıp yavaşlatamıyorsunuz manuel olarak.

orijinal serviste muhtemelen bu mekanizmayı kullanan saatler için bakım değil , yeni bir mekanizma yerleştirilmesi yapılıyor ve ona göre 150 - 250 dolar arası bir ücret alınıyor

ama parçalar tamamen sökülüp temizlenip yağlanıp yeniden yerleştirilerekte bakım yapılabilir bu mekanizmalara. ama regülasyonunda en ufak bir oynama olsa bu sırada bir ince ayar imkanı olmayacaktır.

yada saat yıllar içinde bir miktar ayarında kayma yaşarsa düzeltme şansı olmayacaktır , silikon hairspring kullanımın avantajı uzun yıllar ayarını kaybetmemesi ve manyetize olmaması nedeniyle bu mekanizmalarda bence mutlak gerekli ön şart .
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj copycat » 21 Şub 2022, 11:39

Bu düzeyde markaların 10 yıl kullan at modeller çıkaracağını düşünüyorsanız, 10 dolara satılan saatlerin 20 yıl çalışmasını ne yapacağız.

Bir de saatin mekanizmasının değişmesi çok gözde büyüyor. Ustalar powermatic 80'in eta 2824 ile birebir değişebilen mekanizma olduğunu söylemişti. Buna göre pt5000 ve seagull 2130 ile de değişebilir. Şu ana kadar benim tecrübem pt5000 fiyat performans şampiyonu bir mekanizma.

Powermatic 80 bir tercih meselesi. Mesela benim için yüksek rezerv, vuruş frekansı ve saatin 40 yıl değil 80 yıl ömürlü olmasından önemli.

Tissot, Hamilton bir saatin ben öldükten sonra çalışıp çalışmayacağı en son derdim olacaktır mezarda.

CPH2113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj prx » 21 Şub 2022, 17:20

Arkadaşlar prx te zaman tutma sorunu yokta genelde ileri gidiyo nivachron var onda ama le locle powermatic 80 de yok ve 24 saatte aldığımdan beri günde 6 saniye geri kalıyor.ama çarşı pazar dolaşırsam ileri gidiyor bi sorun olmuyor acaba servise yollasammi ileri gitse bi sorun yokta zaten saat marklarida ileri gitmesini istiyor bu ikisi arasında mekanik olarak fark var herhalde bilen varsa bi yorumlarsa sevinirim
Kullanıcı avatarı
prx

Mesaj oxygene » 22 Şub 2022, 09:33

Powermatic 80'in bakımı yapılabiliyor aslında. Kullan at bir mekanizma değil, ama bakımı şöyle oluyor. Saatinizi Swatch gruba gönderdiğinizde daha önce başkasının saatinden çıkıp bakımı yapılmış bir mekanizma takılıyor, sizin saatten çıkan mekanizma da daha sonra bakımı yapılıp başkasının saatine takılmak üzere stoğa alınıyor. Bunu sanırım servis sürelerini kısaltmak için yapıyorlar. Bu durum bir çok kişi için sorun olmayabilir ama bence saatin orijinalliğini bozuyor. Evladiyelik aldığım, manevi bir bağ kurduğum saatin her bakımda mekanizmasının değişmesini istemem. Diğer sorun da tabi mekanizmanın diğer saatçilerde bakımının yapılamaması. Yani bakım için Swatch gruba mahkumsunuz.
Kullanıcı avatarı
oxygene

Mesaj prx » 22 Şub 2022, 09:41

Bu gerçekmi ya hayret içinde kaldım keşke ilk aldigim 2824-2 mekanizmaları satmasaydım aynı modeldi yeni çıkan kalibre diye almistim
Kullanıcı avatarı
prx

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: korayyalnizlar, onurkoseoglu ve 175 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners