TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forumda paylaşımların azaldığını düşünüyor musunuz ?

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Forumda paylaşımların azaldığını düşünüyor musunuz ?

Mesaj mturann » 04 Ara 2021, 17:31

Eski günlere dönülür mü bilmiyorum ama sosyal, siyasi ve ekonomik olaylar çok can sıkıyor artık.
Forum biraz kafa dağıtmak için iyi ama saat alma işi her geçen gün daha da zorlaşıyor
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj westernboy » 04 Ara 2021, 20:10

uzun süredir üye olmasamda bende bu görüşteyim,bence bunun temelinde ekonomik olaylar yatmakta saat almak her geçen gün daha da zorlaşıyor maalesef.
Hep denedin, hep yenildin. Olsun. Bir daha dene, bir daha yenil, daha iyi yenil.
Kullanıcı avatarı
westernboy

Mesaj effenberg » 04 Ara 2021, 22:37

forumu uzun zamandır takip ediyorum evet genel olarak bu aralar biraz durgun sebebinin de ekonomik olduğu aşikar bu döviz kurları ile saat hobisi artık lüks oldu
Kullanıcı avatarı
effenberg

Mesaj avbey » 05 Ara 2021, 14:19

Hepimiz sorunun temelinin ekonomi oldugunda hem fikiriz sanırım . Bunun yanında Sn. ekdellal'ın bahsettiği gibi gelişen ve yenilenen internet ve sosyal medya kullanımının da forumlar üzerindeki olumsuz etkisinin göz ardı edilemez olduğuna ben de katılıyorum.
Kullanıcı avatarı
avbey

Mesaj vysaknc » 05 Ara 2021, 15:28

Yaklaşık on yıl önce forumu keşfettim,son üç yıldır aktif olarak forumu takip ediyorum,saat dünyası hakkında çok şey öğrendim,forumda çok eskiden beri devamlı paylaşım yapan arkadaşlar var birde dönemsel olarak gelip çok fazla paylaşım yapıp bir süre sonra ortalıktan tamamen yok olanlar var,tabi ülkemizin içinden geçtiği şartlar bu hobiye olan ilgiyi belli bir süre azaltabilir fakat saat tutkusu kolay kolay ortadan kalkan bir duygu değildir,Ülkemiz geçmişte de sıkıntılı ekonomik zamanlardan geçti,bundan sonrada geçeçektir,ama her sıkıntıdan sonra bir ferahlık döneminin gelmesi beklenen bir durumdur.Bütün forumdaşların ve tabi Ülkemizin daha refah içinde günlere kavuşması dileğiyle.Selamlar..

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hırs sebebi hasarettir..
Kullanıcı avatarı
vysaknc

Mesaj azizkaya » 05 Ara 2021, 15:39

Ben aileye yeni katılan olmadığı için resim paylaşımını biraz azalttım. Söyleyecek bir şeyim yokken de yazmıyorum açıkçası. Ama okumalara, takiplere devam.

SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alınca ya da satınca pişman olmadığım bir saat olmadı.
Kullanıcı avatarı
azizkaya

Mesaj mstfduz » 06 Ara 2021, 01:13

Yaklaşık 4 senedir forumu takip ediyorum.fazla paylaşım yapmamamın birinci sebebi cep telefonundan ve tapatalk uygulaması üzerinden forumu takip ettiğim için düşük çözünürlüklü fotoğraflar yayınlanıyor.ikinci sebebim ise mevcut saatlerimin diğer forumdaşlarımızdada bulunması ve onlar tarafından pek çok fotoğraflarının paylaşılması.açıkçası pek iyi fotoğraf çektiğimide düşünmüyorum.farklı veya forumda fazla rastlanmayan bir saat alırsam tabiki paylaşırım.tüm bunlara rağmen foruma hergün girip takip ediyorum.tüm paylaşımları okuyorum.forumdaşlarımızdan 4 adet saat aldım.hepsini beğenerek rotasyonda kullanıyorum.saat sevgim bitmeyeceğinden son kişi kalana kadar forumda bulunacağımı düşünüyorum.herkese sevgiler,selamlar.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
mstfduz

Mesaj Archimed » 06 Ara 2021, 10:55

Kişisel görüşlerimi paylaşmam gerekirse; foruma üye olduğum ilk günden bugüne kadar saatler, özellikle erkek kol saatleri hakkında pek çok bilgi edindim. Çocukken sadece beğendiğim bir nesnenin zaman içerisinde bir hobiye dönüşmesi; bu süreçte de forum aracılığıyla saat ve saatlerde kullanılan teknolojilerin tarihi gelişimini, markaları, markaların tarihini öğrenmek gerçekten benim için çok keyifli idi. Zaman içerisinde bu konudaki bilgi birikimi oluştuktan sonra, doğrusu konuyla ilgili merak ettiğimiz unsurlar azalıyor. Buna bağlı olarak yeni başlık açma durumları azalıyor.

Bunun dışında sanıyorum hemen herkesin hemfikir olduğu mali durumlar da başlıkları etkiliyor. Zira ülkemizdeki olumsuz mali politikalar genel olarak mali güçleri olumsuz yönde etkiledi. Tabi saat hobisinde bilgimiz ve beğenilerimiz de geliştikçe hedeflerimiz de ister istemez büyüyor. İlk başlarda Seiko, Citizen, Tissot gibi orta seviye markaların ürünleri bizleri mutlu ederken zaman içerisinden hedeflerin seviyesi yükselip, alım gücü de düşünce hayallerimizi gerçekleştirme imkanı zorlaşıyor.

Sadece ülkemizdeki olumsuz mali politikalar değil; saat üreticilerinin üretim ve pazarlama politikaları sayesinde saat alımı ve bunlarla ilgili başlık açılması da zorlaşıyor. Mesela yıllar önce 4.500-5.000 USD fiyat seviyesinde Rolex Oyster Perpetual, 7.000 USD seviyesinde Rolex Submariner No Date alınabiliyordu. Günümüzde bu saatleri bu fiyatlardan bulamadığınız gibi, liste fiyatlarından alabilmek için ya sıraya girip belirli bir süreyi geçirmeniz ve şansınız varsa kısa zamanda istediğiniz saati alabilmeniz; veya bu saatleri stoklamış birilerine bayağı fiyat farkı ödemeniz gerekiyor. Bu durum gördüğüm kadarıyla sadece Rolex için geçerli değil; Audemars Piguet, Patek Philippe gibi markalar için de geçerli. Dünyada 3-5 adet üretilen bir saate talip değilsem; beğendiğim bir ürünü almak için aylarca sıra bekleme veya stokçu birilerini zengin etme fikri bana uymuyor.

Diğer bir unsur da maalesef üyeler arasındaki diyaloglarla ilgili. Bazı üyelerin yazışma üslupları, diğer üyelere yukardan bakan bir şekilde. Bazı üyeler de sorularına anında cevap bekleyen, nazik olmayan, yazışmalarda kaba bir üslup kullanıyor. Hal böyle olunca; hobi amaçlı yazışmalarda karşılıklı saygı ve hoşgörü olmayınca da yazışmalar sekteye uğrayabiliyor. Durum böyle olunca günün sonunda da forumda kan kaybı ister istemez oluyor.
Kullanıcı avatarı
Archimed

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 37 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners