TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Prospex SPB213J Limited Edition Kutu Açılışı

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Seiko Prospex SPB213J Limited Edition Kutu Açılışı

Mesaj Skywalker34tr » 15 Eki 2021, 18:32

Herkese merhaba,
Forumda henüz yeniyim adım Tamer, paylaşım yapan ve değerli yorumlarını katan bir çok arkadaşın emeğine saygı olarak bende naçizane ufak bir paylaşım yapmak istedim. Öncelikle şunu belirtmek isterim; uzun yıllardır bir saat severim fakat, saatler hakkında kullanılan terminolojiye ve kavramlara pek de hakim olduğum sayılmaz. Yanlış veya bilmeden farklı bir terim kullandıysam şimdiden affola.

Bir daha Seiko markasıyla işim olmaz (haklı sebeplerimle) dememe rağmen son güncelerde incelemekten kendimi alıkoyamadığım ve karar vermekte zorlandığım, acaba yanlış seçim yapmış olur muyum yada farklı bir model mi baksam diye farklı düşüncelere dalmışken 40,5 mm boyutu, beyaz kadran ve mavi yada lacivert bezel olması ayrıca spor kullanıma daha yatkın gibi sebepleriyle bu saati almaya karar verdim.

Teknik detaylar hakkında çok fazla bir şey söyleyemeyeceğim lakin kendimce + ve - olarak yorumlarımı sizlere sunmak istedim.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

LumiBrite özellikli fosforu ben başarılı buldum açıkçası sabah aldığımda bile ufakta olsa parlamalar devam etmekteydi.

Resim

Kadran rengi kırık beyaz deniyor herhalde. Gri renkte ibreler rahatsız etmiyor ve gözü yormuyor.

Resim

Fırçalanmış çelik bilezik çok güzel duruyor. Parlak olmaması daha hoş olmuş bence. Ancak bilek sallandıkça oluşan klasik Seiko şakırdama sesini saymazsak tabii.

Resim

Ve geldik beni en rahatsız eden toka kısmına. Açıkçası bir dalgıç saati olmasına rağmen ideal boyutlarda zarif bir kasa ve kordon yapısı olan bu saate, 5 cm uzunluğunda boydan boya koskoca bir toka. Ayrıca kilit üstüne kilit. Daha küçük bir toka bulma ümidiyle arayışlara başladım bile. Yada diğer serilerinde olduğu gibi mavi silikon kordonun çok yakışacağını düşünüyorum.

Resim

Resim

Daha önce forumda bir arkadaş bahsetmişti, tarih kısmı çerçeveli olsa daha iyi olurdu diye. Katılmamak elde değil, gri metal çerçeve çok daha güzel görünmesini sağlayabilirmiş.

Resim

Şimdilik gözlemlerim bu kadar arkadaşlar. Umarım vaktinizi boşa harcamayan, beğene bileceğiniz tarzda bir paylaşım olmuştur.
En son Skywalker34tr tarafından 15 Eki 2021, 22:53 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
Every legend has a beginning of
Kullanıcı avatarı
Skywalker34tr

Re: Seiko Prospex SPB213J Limited Edition Kutu Açılışı

Mesaj raven » 15 Eki 2021, 18:42

Hayırlı olsun :thumbup: iyi bir inceleme.
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj minerval » 15 Eki 2021, 18:53

Hayırlı olsun limited edition renklerini beğendim, aynı renk kombinasyonu seiko 5 sport için de var sanırım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
minerval

Mesaj Umutunal » 15 Eki 2021, 19:06

Saatiniz hayırlı olsun. Seikonun en güzel serisi bence. Güle güle kullanın :champ:
@ugurla.kirksaat
Kullanıcı avatarı
Umutunal

Mesaj Ahmetrefik » 15 Eki 2021, 19:08

Tebrikler hayırlı olsun :champ: :champ: :champ: , güzel bir tercih olmuş, iyi günlerde :thumbup:
zaman o kadar tuhaftır ki; gençken, çocukken hiç önemi yoktur, sonra gün gelir kaç yaz'ının kaldığını saymaya başlarsın.
Kullanıcı avatarı
Ahmetrefik

Mesaj azizkaya » 15 Eki 2021, 19:41

Hayirli olsun.

SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alınca ya da satınca pişman olmadığım bir saat olmadı.
Kullanıcı avatarı
azizkaya

Mesaj ekdellal » 15 Eki 2021, 19:59

Hayırlı olsun. Saati beğendim, bileğinize de yakışmış.

Sent via One+ 9 pro 12/256 using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
ekdellal

Mesaj haylo » 15 Eki 2021, 20:22

Bu modeli çok beğeniyorum. Almayı düşünmüştüm hatta. Gayet güzel. Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
haylo

Sonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 19 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners