TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Datejust Bilgi Talebi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Rolex Datejust Bilgi Talebi

Mesaj Terasus » 25 Nis 2011, 19:31

Merhabalar, şu sıralar Rolex'in Datejust modeli kafamı kurcalıyor. İnternetten araştırdım ve Rolex'in Datejust1 ve Datejust2 olmak üzere 2 modeli olduğunu gördüm. Bu iki modelin farklılıkları nelerdir? Datejust2 hangi tarihte ortaya çıkmıştır? Üretim yılına göre fiyatları nasıl değişir ya da değişir mi? Örneğin 2005 model datejust ile 2008 model datejust arasında fiyat farkı hangisinin lehinde olur? Soruları ardı ardına sıraladım kusura bakmayın :) Son olarak, temiz 2. el Datejust1 ve Datejust2 fiyatları hangi aralıktadır? Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Terasus

Re: Rolex Datejust Bilgi Talebi

Mesaj razz » 25 Nis 2011, 21:49

Terasus; sorduğun sorulara cevap vermeye çalışayım;

- DateJust I kurma tepesi hariç 36mm.dir.. DateJust II kurma tepesi hariç 41mm.dir..
- DateJust II 2009 yılında satışa sunulmuştur..
- Fiyatları üretim yılından ziyade yapısında barındırdığı değerli metal ve/veya taşlara göre değişir.. Modern DateJust'lar eski nesillere göre daha yüksek fiyata alıcı bulmaktadır lakin bu genellemenin aksine spesifik bazı Vintage modellere güncel emsallerinden daha yüksek fiyatlar talep edildiği görülmektedir..
- İkinci el piyasasında ( TR genelinde ) 2500,00 USD civarında başlayan fiyatlar 10.000,00 USD'ye kadar yükselebilir..

DateJust, Rolex markasının ikonik modellerinden biridir.. Güncel modellerinde bile 1945 yılında çıkan ilk örneğin izlerini görmek mümkündür.. Sanal paylaşım platformlarında sohbetler her ne kadar Submariner, GMT Master, Daytona vb. spor modeller etrafında yoğunlaşıyor gibi de görünse Rolex kelimesinin insanlarda uyandırdığı ilk imaj bir Date Just'tır 8-) DateJust spor modellere nazaran az tercih edilen bir model değildir.. Lakin genel kullanıcı kitlesi, yaş itibarıyle internet ortamında fazla aktif olmayan dilime denk gelmektedir ;)

Hem materyal hem de görsel açısından pek çok varyasyonu bulunan bu model ile ilgili biraz daha spesifik soru sorma şansın olursa eğer sorularına alacağın cevaplar da o derece isabetli olur.. :thumbup:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj herofb » 25 Nis 2011, 23:28

daha ne olsun razz , bi koşu gidip saati alasım geldi :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj razz » 25 Nis 2011, 23:51

herojd11 yazdı:daha ne olsun razz , bi koşu gidip saati alasım geldi :)

Seni bir Rolex sahibi yaparsam ne mutlu bana dostum :champ:
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj herofb » 26 Nis 2011, 01:44

sanırım benim Sub ya da RO aldığım gün resmi tatil ilan edilip tüm yurtta sevinç gösterileriyle kutlanabilir :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Terasus » 26 Nis 2011, 07:08

Çok teşekkür ederim Razz, aydınlatıcı bilgiler verdin. O zaman benim tercihim Datejust2 olmalı çünkü 36mm bileğimde ufak kalır. Geçtiğimiz ocak ayında şantiyemizi ziyarete gelen patronumun kolunda görmüştüm en son datejust1 modelini, yanına gidip saatinize bakabilir miyim diye sormuştum :) O da alçakgönüllülük ile göstermişti, torunlarının doğumgünü hediyesi olarak aldığını söylemişti. O günden sonra datejust modellerine ilgim arttı, özellikle beyaz kadranlıları çok beğeniyorum. Geçen gün internette şu ilanı gördüm, size göstermek isterim: http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-cok-temiz-kutulu-sertifikali-rolex-47864719/detay/?
2005 model bir datejust. Kadranı ve indeksleri çok beğendim. Fakat çapı küçük. Eğer adamın bahsettiği gibi temiz ise sizce fiyatı nasıl?
En son Terasus tarafından 26 Nis 2011, 11:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Terasus

Mesaj razz » 26 Nis 2011, 11:00

Rica ederim Terasus..
Ben DateJust II'ye hala alışamadım açıkçası.. Klasik ve dress tarz bir saat için 41mm. bana biraz lüzumsuz büyük geliyor ama zevk meselesi tabii, başarıyla taşıyan kullanıcılar da görüyorum sık sık..
İlanda yer alan saati bizzat gördüm ve inceledim zira satan mağaza sürekli uğradığım ( ve alışveriş yaptığım ) Bedesten Kuyumculuk.. :champ: Saat oldukça temiz kondisyonda.. Beyaz kadran üzerine romen rakamı indeksler var.. Kolda fotoğraflardan çok daha güzel durduğunu söyleyebilirim.. Ancak sen de farketmişsindir, saat 36mm. olan model..
Fiyat konusu piyasa koşullarında normal.. Eğer gerçekten almayı düşünürsen Bedesten'deki arkadaşlar ellerinden gelen kolaylığı yaparlar :thumbup:
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj razz » 26 Nis 2011, 14:28

herojd11 yazdı:sanırım benim Sub ya da RO aldığım gün resmi tatil ilan edilip tüm yurtta sevinç gösterileriyle kutlanabilir :)

Aklımda var yine birşeyler.. O bakımdan stay tune mate.. ;)
Kullanıcı avatarı
razz

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 156 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners