TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot Gentleman Powermatic mi seiko SRPE55K mı ?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tissot Gentleman Powermatic mi seiko SRPE55K mı ?

Mesaj BurakY » 27 Eyl 2021, 11:33

Arkadaşlar Aslında kafamda tissot Gentlemanı almak var fakat seikonun SRPE55K modelide tissot'dan daha ucuz olmasına rağmen dikkatimi çekiyor. nacizane bilginize dayanarak hangi saati almalıyım
Tissot daha pahalı, aradaki fiyat farkı özellik karşılaştırmalarına kıyaslanırsa değermi ? yada tam tersi seiko srpe55k alınası bir saatmi
her ikisinin mekanizmalarını inceledim bu mekanizmalar gerçekten bu fiyat uçurumunu hakediyormu ? yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
BurakY

Re: Tissot Gentleman Powermatic mi seiko SRPE55K mı ?

Mesaj barancanarican » 27 Eyl 2021, 13:43

9Srpe55 modelini kullanan biri olarak söylemeliyim ki saat gerçek anlamda çok güzel. Tudor blackbay 36 nın oldukça şık bir alternatifi. Tasarım ve makine oldukça iyi. Elle kurma ve saniye durdurma mevcut. 4r36 kalibre. Bilezik oldukça kaliteli. 100m su geçirmez ama kilitli tepe mevcut değil (olsun isterdim). Lumelar fiyatına göre oldukça iyi. Boyutlar ideal, ben günlük olarak severek kullanıyorum. Bezelsiz yapısı ve indekslerin şekli itibari ile her türlü ortama, elbiseye ayak uyduruyor. ResimResimResim

Redmi Note 9S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
instagram; beelife_watch
Kullanıcı avatarı
barancanarican

Mesaj BurakY » 27 Eyl 2021, 15:54

barancanarican yazdı:9Srpe55 modelini kullanan biri olarak söylemeliyim ki saat gerçek anlamda çok güzel. Tudor blackbay 36 nın oldukça şık bir alternatifi. Tasarım ve makine oldukça iyi. Elle kurma ve saniye durdurma mevcut. 4r36 kalibre. Bilezik oldukça kaliteli. 100m su geçirmez ama kilitli tepe mevcut değil (olsun isterdim). Lumelar fiyatına göre oldukça iyi. Boyutlar ideal, ben günlük olarak severek kullanıyorum. Bezelsiz yapısı ve indekslerin şekli itibari ile her türlü ortama, elbiseye ayak uyduruyor. ResimResimResim

Teşekkürler yardımcı olduğun için birkaç sorum olacak kullanıcısı olduğun için :)
mekanizma performansı nasıl ? sapma +- kaç saniyelerde ?
metal kordon kalitesi nasıl ? ben genel olarak metal kordon ile kullanmayı tercih ettiğim için şıkır şıkır ses çıkarması rahatsız edici
birde hardlex camın performansı nasıl ? çizilmelere karşı dayanıklımı yada hemenmi çiziliyor . Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
BurakY

Mesaj raven » 28 Eyl 2021, 00:15

Gentleman'ı tercih ederdim. Tabi ki şu an her iki saat de ederinden fazlaya satılıyor.
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj hknmtn » 28 Eyl 2021, 00:48

Seiko 5 SRPE modeli başlı başına kendi segmentine en tercih edilebilir saatlerden birisi kesinlikle. Benim de çok beğendiğim bir saat. Fakat karşısına öyle bir saat koymuşsunuz ki Seiko 5 için büyük adaletsizlik olmuş. Çünkü sadece Powermatic 80 Silicium zaten başlı başına bir olay bu fiyat segmentinde. Yani tarafım tabii ki Tissot. Değer mi sorusunun cevabı kişiye göre değişir. Bence değer. 4R mekanizma bugün bir çok saat markasında bulanabilecek bir mekanizma ama Powermatic 80 Silicium'u deneyimleyebilecek başka bir saat şimdilik yok.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj barancanarican » 28 Eyl 2021, 09:32

BurakY yazdı:
barancanarican yazdı:9Srpe55 modelini kullanan biri olarak söylemeliyim ki saat gerçek anlamda çok güzel. Tudor blackbay 36 nın oldukça şık bir alternatifi. Tasarım ve makine oldukça iyi. Elle kurma ve saniye durdurma mevcut. 4r36 kalibre. Bilezik oldukça kaliteli. 100m su geçirmez ama kilitli tepe mevcut değil (olsun isterdim). Lumelar fiyatına göre oldukça iyi. Boyutlar ideal, ben günlük olarak severek kullanıyorum. Bezelsiz yapısı ve indekslerin şekli itibari ile her türlü ortama, elbiseye ayak uyduruyor. ResimResimResim

Teşekkürler yardımcı olduğun için birkaç sorum olacak kullanıcısı olduğun için :)
mekanizma performansı nasıl ? sapma +- kaç saniyelerde ?
metal kordon kalitesi nasıl ? ben genel olarak metal kordon ile kullanmayı tercih ettiğim için şıkır şıkır ses çıkarması rahatsız edici
birde hardlex camın performansı nasıl ? çizilmelere karşı dayanıklımı yada hemenmi çiziliyor . Teşekkürler
Günlük sapma göze batacak seviyelerde değil. - 6 sn gibi gördüm ben. Rahatsız etmiyor hacking sayesinde haftada bir doğru zamanı ayarlamak kafi. Metal kordon fiyatının segmentine oldukça iyi hele ki clasp kısmı beni çok tatmin etti. Şıkır şıkır değil oturaklı sadece micro adjustment deliği 2 adet mevcut hassas ayar için daha fazla olsun isterdim. Haricinde bilezik kolda oldukça iyi duruyor. Saatlerimi titizlikle kullandığım için çizik bende çok fazla olmaz [emoji28] ama tabi ki hardlex cam mineral cam işlenerek daha sağlamlaştırıldığından çizilme direyeti daha fazla olacaktır. Zaten seiko haricinde bu fiyat segmentine hemen hemen tüm markalar mineral cam kullanıyor. O yüzden alabileceğiniz en iyi alternatif.

instagram; beelife_watch
Kullanıcı avatarı
barancanarican

Mesaj oxygene » 28 Eyl 2021, 21:21

Aklınızı çelmek gibi olmasın ama o fiyatlara çıkabiliyorsanız bunu öneririm :) İndirim kuponuyla birlikte vergi kargo dahil 600 sterline geliyor.

Resim
Kullanıcı avatarı
oxygene

Mesaj raven » 29 Eyl 2021, 14:20

oxygene yazdı:Aklınızı çelmek gibi olmasın ama o fiyatlara çıkabiliyorsanız bunu öneririm :) İndirim kuponuyla birlikte vergi kargo dahil 600 sterline geliyor.

Resim

Güzel saat. Seiko yerine tercih edilebilir.
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 224 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners