TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sıfır mı İkinci el mi?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Sıfır mı İkinci el mi?

Mesaj ver » 13 Eyl 2021, 17:17

Merhabalar Herkese,
Bayadır okuyucuyum ama mesaj yazmak bugüne nasipmiş.
Ben normalde takı seven bir insan değilim zaten metale dokunmaya karşı da hafif bir itki geliyor açıkçası ama son zamanlarda saate merak saldım. Yeni meraklanmaya başlasamda huyum kurusun bir şeyde olabileceğin en iyisini kılı kırk yararak elde etmeye bayılırım. Bundan dolayı da nerdeyse sadece swiss saatlere baktım. Ama tabiki bütçem de kısıtlı ben de isterdim burada 20000TL saat önerileri istemeyi.
Neyse verebileceğim maksimum bütçe 5000, o da sıfır olursa. O yüzden bayadır araştırdığım Tissot Le Locle T006.407.16.053.00 veya T006.407.16.033.00 bakıyordum. Doğrusu indirime girer mi diye beklemiyorum da değil :) Ama biraz daha araştırdım ve Hamilton H39515734 ve H39515754 modellerini de hem beğendim hem de bütçeme uygun olduğunu gördüm. Tahminen az çok nasıl modellerden hoşlandığımı da anlamışsınızdır. Biraz klasik, bir de rakam bulup roma rakamı olan görece sade ve kesinlikle kronograph olmayan modeller ilgimi çekiyor.
Fakat bugün biraz daha araştırırken Wainer diye bir marka da buldum "swiss made (!)" olan katalogtaki ünlülerin de hep türk olmasından işkillenerek araştırdığımda gerçekle yüzleştim ama yine de ön yargı geliştirmedim. Güzel ve ucuz modelleri var. Oradan da WA.25125-C modelini beğendim. Ama benim için önemli nokta sağlam ve gerçekten vericeğim parayı haketmesi.
Sizce bu 3 seçenekten hangisi daha mantıklı saatle alakalı pek bir şey bilmeyen biri olarak saat gurularına soruyorum. Yoksa ikinci elde yine maksimum 5000'e başka modellere mi yönelmeliyim? Veya benim gözden kaçırdığım sizin bildiğiniz başka modeller var mıdır?
Çok teşekkür ediyorum şimdiden.
İyi günler diliyorum hepinize :)
Kullanıcı avatarı
ver

Re: Sıfır mı İkinci el mi?

Mesaj ErsinGS » 13 Eyl 2021, 21:16

Tissot iyi bir marka beğendiğiniz modelde klasik bir model pişman etmez...
Kullanıcı avatarı
ErsinGS

Mesaj kirpi » 13 Eyl 2021, 21:44

Merhaba, tissot le locle gibi modeller uygun fiyatı ve albenisi sebebiyle yaygın olarak kullanılan ve bu sebeple ikinci elde de daha kolay bulunabilecek modeller. Bu yüzden lo locle, visodate vb. modellere gönlünüz kaydıysa forumun 2. el sayfalarını ya da güvenilir saat satıcılarını bir süre takip etmenizi öneririm, illa ki uygun fiyatlı ve temiz bir şey denk gelecektir.
Kullanıcı avatarı
kirpi

Mesaj hknmtn » 14 Eyl 2021, 01:27

Merhaba. Sizi tebrik ederim güzel araştırmışsınız. Beğendiğiniz modellerin hepsi birbirinden güzel. Benim şahsi görüşüm roma rakamından ya da rakamlar olan bir kadrandansa rakamsız bir kadranın daha kullanışlı ve çok yönlü olduğu. Tissot'un Visodate modellerini mutlaka görmüşsünüzdür. Görmediyseniz bir bakın, inceleyin derim.
https://www.gunkutsaat.com/t019-430-16- ... -16-051-01

Bu beğendiğiniz saatler arasından hangisi diye sorarsanız, beyaz kadranı Le Locle derim. Bir de mümkünse bu saatleri gidip bir bayide deneyin.

2'nci el konusunda da güvenebildiğiniz birisinden almanız gerekir. Saat dünyasında yeni olduğunuzu söylüyorsunuz birilerinden sahte bir saat satın almanızı istemem.

Tissot da Hamilton da pişman etmeyecek markalardır.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj ver » 14 Eyl 2021, 17:43

hknmtn yazdı:Merhaba. Sizi tebrik ederim güzel araştırmışsınız. Beğendiğiniz modellerin hepsi birbirinden güzel. Benim şahsi görüşüm roma rakamından ya da rakamlar olan bir kadrandansa rakamsız bir kadranın daha kullanışlı ve çok yönlü olduğu. Tissot'un Visodate modellerini mutlaka görmüşsünüzdür. Görmediyseniz bir bakın, inceleyin derim.
https://www.gunkutsaat.com/t019-430-16- ... -16-051-01

Bu beğendiğiniz saatler arasından hangisi diye sorarsanız, beyaz kadranı Le Locle derim. Bir de mümkünse bu saatleri gidip bir bayide deneyin.

2'nci el konusunda da güvenebildiğiniz birisinden almanız gerekir. Saat dünyasında yeni olduğunuzu söylüyorsunuz birilerinden sahte bir saat satın almanızı istemem.

Tissot da Hamilton da pişman etmeyecek markalardır.

kirpi yazdı:Merhaba, tissot le locle gibi modeller uygun fiyatı ve albenisi sebebiyle yaygın olarak kullanılan ve bu sebeple ikinci elde de daha kolay bulunabilecek modeller. Bu yüzden lo locle, visodate vb. modellere gönlünüz kaydıysa forumun 2. el sayfalarını ya da güvenilir saat satıcılarını bir süre takip etmenizi öneririm, illa ki uygun fiyatlı ve temiz bir şey denk gelecektir.

Bilindik saat satıcılarından alınma belgesi (ismini bilmiyorum ama kart gibi olan) olan ikinci eller gerçektir diyebilir miyiz? Edip saat, sinan saat vs. olan mesela. Veya satılan saatin gerçekten o satın alma belgesindeki saat mi olduğunun kontrolü mümkün müdür?
Kullanıcı avatarı
ver

Mesaj hknmtn » 14 Eyl 2021, 18:00

Bilindik saat satıcılarından alınma belgesi (ismini bilmiyorum ama kart gibi olan) olan ikinci eller gerçektir diyebilir miyiz? Edip saat, sinan saat vs. olan mesela. Veya satılan saatin gerçekten o satın alma belgesindeki saat mi olduğunun kontrolü mümkün müdür?[/quote]

O karta sertifika deniyor. Bilindik saat markalarının kaşesinin olması önemli bir kriter olabilir evet. Belgenin o saate ait olduğunu anlamak için de saatin kodu ile belgede yazan kodun aynı olması gerekir.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj jerk » 11 Kas 2021, 18:38

gönül sıfır istiyor ancak bu doviz kurlarında her şey olduğu gibi saat almak da zorlaştı :)
Kullanıcı avatarı
jerk

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Eterna, Google [Bot], hozburun, mturann ve 189 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners